Chestnut kuda (Aesculus hippocastanum)

Hippocastanum Aesculus

El Chestnut jaran Wit sing megah, kanthi godhong jembar, webbed kanthi warna ijo sing apik. Asring ditemokake ing kebon lan dalan ing kabeh wilayah sing sedheng ing donya, lan regane hias banget dhuwur banget. Kajaba iku, ing musim semi ngebaki kembang putih sing apik banget.

Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan wit sing megah iki? Aja kantun spesial iki sing wis disiapake kanggo sampeyan.

Karakteristik Chestnut Jaran

Kembang Chestnut Kuda

Protagonis kita, sing dikenal minangka kastanye Palsu, kastanye India utawa kastanye Crazy, lan sing jenenge ilmiah Hippocastanum Aesculus, Asale saka Bulgaria, Albania lan Yunani, sanajan saiki wis dadi naturalisasi ing Eropa Kulon lan ing sawetara wilayah ing Amerika Serikat. Wutah nganti dhuwur 30m, lan bisa uga kudu padha berkembang.

Godhonge ana ing web, kanthi limang leaflet sing alus, lan gedhe banget: yen sampeyan nyelehake tangan ing ngisor, sampeyan bakal nutupi. Kembang kasebut katon diklumpukake ing perbungaan kanthi bentuk panicle kerucut utawa piramida nalika musim semi. Woh iki minangka kapsul globose sing ditutupi eri alus sing ukurane udakara 4-5cm. Sayang, kastanye ora bisa dipangan.

Perawatan Chestnut India

Chestnut jaran nalika musim semi

Apa sampeyan pengin duwe spesimen ing kebon? Sugeng rawuh ing klub 🙂. Sanalika aku ndeleng ing dokumenter, aku ngerti yen pengin duwe. Aku seneng godhong kaca web, lan yen wit gedhe ... luwih-luwih, sanajan mengko aku kudu ngerti yen bisa nduwe godhong kurang luwih (kurang angel, kanthi cara. Cepet utawa mengko bakal mungkasi ing lemah).

Dadi ora apa-apa, kepiye carane ngrampungake? Dadi, supaya kondisine kudu dipikirake:

Lokasi

Sampeyan kudu diselehake ing njaba, wiwit sampeyan kudu ngrasakake musim. Yen bisa, sunar srengenge saben dina, nanging yen sampeyan manggen ing Mediterania, aku menehi saran supaya sampeyan nyelehake ing semi-shade (anggere duwe luwih akeh cahya tinimbang shade), amarga bakal tuwuh luwih apik.

Ndhukung frosts nganti -17ºC, nanging ora suhu luwih saka 35ºC.

Lantai

Luwih milih lemah sing asem, kanthi pH 6-6,5. Mesthi wae, bisa tuwuh ing alkalin (PH 7) anggere duwe saluran sing apik banget.

Irigasi

Kerep, ora ndhukung kekeringan. Sajrone musim panas, kudu disiram 3-4 kali seminggu, luwih-luwih yen sampeyan urip ing iklim kanthi musim panas sing panas banget; 2-3 saben minggu bakal cukup suwene setaun.

Sampeyan kudu nggunakake banyu udan, utawa asam (ing artikel iki kita nerangake carane nyuda pH banyu).

Pelanggan

Sajrone musim semi lan musim panas dianjurake banget kanggo mbayar sapisan saben 1-2 wulan nganggo pupuk organik, cair utawa bubuk. Guano, pupuk kewan hérbivora (jaran, wedhus, sapi) ... endi sing luwih gampang sampeyan lakoni.

Sampeyan kudu nyelehake lapisan udakara 2cm ing sacedhake wit kasebut, lan dicampur sethithik karo lapisan bumi sing paling cethek.

Pruning

Ora perlu. Bisa uga dipotong cabang sing garing, lan copot godhong lan kembang sing layu, nanging ora liya.

Wabah lan penyakit

Iki minangka wit sing tahan banget, nanging sejatine manawa ing ngisor iki bisa nyebabake:

Hama

  • Mealybugs: yen sithik, bisa dicopot nganggo tangan utawa nganggo swab katun sing direndhem ing banyu kanthi alkohol apotek. Yen wabah nyebar, tamba nganggo minyak parafin, utawa Chlorpyrifos.
  • Laba-laba abang: Disaranake luwih becik ditambani nganggo Neem Oil, nanging ing kasus sing serius, kudu nggunakake acaricide.
  • Cacing lemah putih: bisa diobati kanthi lebu karo bakteri Bacillus thuriengensis didol ing nursery. On artikel iki sampeyan duwe informasi luwih lengkap kanggo ngilangi utawa ngusir cacing.
  • Uler defoliator: Ditto kanggo cacing.

Penyakit

Sampeyan bisa kena infeksi jamur, kayata Guignardia aesculi, sing mlebu tanduran liwat tatu utawa luka sing digawe nalika dipotong. Kanggo ngobati, sampeyan kudu nggunakake fungisida sistemik.

Apa sampeyan bisa duwe ing pot?

Chestnut jaran

Wangsulane yaiku ... ora, yaiku, sampeyan bisa entuk sawetara taun, nanging sampeyan bakal kepeksa nandur ing kebon. Ing kahanan apa wae, yen sampeyan urip ing iklim kaya Mediterania, kanthi musim panas sing panas banget lan mongso mongso mongso, tingkat tuwuh ora bakal padha karo sing kedadeyan, kayata, Galicia. Nyatane, aku bisa ngandhani yen tuwuh alon-alon. Dadi, yen sampeyan pengin nggawe pot ing sawetara wektu, cathet tips iki supaya tuwuh tanpa masalah:

  • Substratum: yen sampeyan urip ing iklim sing asor, kanthi salju lan salju ing musim salju, sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal, utawa kanggo tetanduran acidofilik; yen ora, aku menehi saran supaya sampeyan nyampur 70% akadama karo 30% kyriuzuna. Loro-lorone minangka substrat sing diimpor saka Jepang, sing biasane digunakake kanggo bonsai, mula aku ora bakal ngapusi sampeyan, regane larang (tas akadama 14 liter bisa regane 18 euro, lan kanthong kyriuzuna 18l rega 20 euro) , nanging regane banget.
  • Lokasi: njaba, ing semi-shade.
  • Irigasi: asring, kaping loro utawa kaping seminggu, 4 ing mangsa panas, kanthi banyu kanthi suhune pH (antara 4 lan 6).
  • Pelanggan: Ora dianjurake banget yen pengin disimpen ing pot, nanging yen swasanane ora kepenak, mula penting. Gunakake ing pupuk kasebut kanggo tanduran acidophilic.
  • Transplan: saben rong taun.

Kepiye Chestnut Kuda ngasilake?

Woh-wohan saka Chestnut Jaran

Kepiye duwe siji utawa luwih Chestnut Kuda? Gampang banget: nyebar wiji. Pitakonane yaiku: kepiye? Kanggo germinasi, kudu adhem sajrone musim salju, mula yen hawa adhem, sampeyan bisa langsung nyebar ing pot kanthi landasan universal, lan supaya alam bisa urip. Yen ora, sampeyan kudu njupuk tupperware, vermikulit, fungisida alami (tembaga utawa belerang) cilik, lan mesthine wiji kasebut supaya bisa stratifikasi ing kulkas sajrone telung wulan. Sampeyan kudu nerusake kaya ing ngisor iki:

  1. Isi tupperware nganggo vermikulit.
  2. Kuburake wiji.
  3. Sprinkle sawetara tembaga utawa belerang ing kana.
  4. Banyu.
  5. Lebokake tupperware ing kulkas (ing endi sampeyan nyelehake susu, sosis, lsp).
  6. Seminggu sepisan, bukak tuppeware supaya udhara digawe anyar.

Sawise telung wulan wis kliwat, sampeyan bisa nyebar winih ing pot kanthi, kayata vermikulit.

Nggunakake

Iki umume digunakake minangka tanduran hias, minangka spesimen sing diisolasi utawa sejajar, nanging uga bisa digunakake ing gel (didol ing apotek lan herbalist) minangka produk obat amarga sifat sing menarik.

Wit iki ngemot aesuclin lan aescin, yaiku rong komponen sing duwe kemampuan nyegah edema mbentuk lan uga nggawe pembuluh getih luwih tahan. Amarga iku, panggunaan dianjurake banget yen sampeyan duwe vena varikos, wasirutawa urat abuh.

Chestnut jaran ing musim gugur

Lan iki kabeh minangka wit megah iki. Apa sampeyan mikir


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.