Eucalyptus (Eucalyptus)

Wit kayu putih tuwuh kanthi cepet

El kayu putih Mesthi, minangka wit sing paling disengit: duwe oyot sing invasi banget, ora bakal tuwuh ana ing sangisore lingkungane, bisa ngasilake lemah,… uga kanthi kualitas kasebut, ora ana sing nganggep sijine ing kebon .

Nanging kasunyatane duwe reputasi ala sing ora bisa ditemtokake, disebabake amarga kurang pengetahuan manungsa sing mutusake tanduran spesimen kanggo ngganti flora asli, tanpa mikirake konsekuensine. Kajaba iku, aja lali yen nggunakake obat. Iki file sampeyan.

Asal-Usul lan karakteristik kayu putih

Ndeleng kembang eucalyptus

Wit kayu putih minangka wit ijo utawa semak-semak biasane saka Australia lan Ceuta. Dheweke kalebu ing genus Eucalyptus, sing kalebu udakara 700 spesies, yaiku dhuwur nganti 150 meter, sanajan perkara normal yaiku tetep ing "mung" 30 meter. Batang kasebut lurus, kanthi kulit coklat enom sing gampang ucul.

Godhongé ana rong jinis: sing enom bentuké lonjong, nanging sing diwasa dawa. Loro-lorone ijo-ijo. Kembang kasebut diklumpukake ing kembang, lan biasane keputihan.

Spesies utama

  • Kamaldulensis kayu putih: dikenal kanthi eucalyptus abang. Iki asli lan lambang Australia, utamane ing ara-ara samun sing panas. Tuwuhe nganti 60 meter, kanthi kulit kayu sing kandel lan spons, wernane abang, abu-abu, ijo lan putih.
  • Eucalyptus deglupta: dikenal minangka eucalyptus pelangi, mesthine minangka salah sawijining spesies - yen ora paling - sing narik perhatian. Iki asale saka New Britain, New Guinea, Seram, Sulawesi, lan Mindanao. Wutah nganti 75m, kanthi kulit kayu warna-warni. Deleng file.
  • Eucalyptus gunniiDikenal minangka eucalyptus, gunni utawa eucalyptus cider, minangka wit endemik ing Tasmania sing udakara 37m.
  • Globulus kayu putih: yaiku kayu putih umum, kayu putih putih, utawa kayu putih eucalyptus. Asale saka Australia sisih kidul wétan lan Tasmania, iku wit sing udakara 40 meter. Deleng file.

Apa gunane?

Godhong eucalyptus minangka ijo

Biasane, ing file tanduran blog kita luwih dhisik ngomong babagan perawatane banjur nggunakake, nanging wektu iki kita bakal nggawe pangecualian amarga kayu putih, tanduran sing asring dideleng kanthi mripat sing ala.

Panganggone obat eucalyptus

Sing dikarepake yaiku minyak esensial, sing diekstrak saka godhong. Digunakake minangka decongestant irunguga kanggo nglawan selesma lan penyakit sing padha. Saiki gampang golek pil, permen, sirup, lsp. wit-witan kasebut sanajan ing apotek.

Kajaba iku, uga efektif minangka obat nyamuk.

Industri kayu lan kertas

Wit sing tuwuh kanthi cepet, mula akeh digunakake kanggo gawe prabotan cilik uga kertas.

Apa digunakake kanggo reforest?

Ya, miturut pendapatku ... ora. Sampeyan kudu mikir, contone, ing Spanyol, dheweke nandur kayu putih (Globulus kayu putih ing Galicia lan pesisir Cantabrian; lan Kamaldulensis kayu putih ing sisih kidul-kulon semenanjung) wiwit abad kaping XNUMX. Kaya sing wis dakkandhakake ing wiwitan, Iki minangka tanduran sing ora mung tuwuh kanthi cepet, nanging uga ngalangi wong liya supaya ora tuwuh ing sandhinge. Lan ora kasebut maneh, yen kondisine pas, winih bakal gampang germin.

Loro iki perkebunan intensif ngrusak flora lan fauna asli, amarga dingerteni manawa ing monokultur, akeh polinator sing sithik banget. Kajaba iku, ana sawetara panliten, kayata sing diterbitake ing Serralheiro & Madeira ing taun 1994, sing ujar manawa lemah uga kena pengaruh, amarga akeh gizi.

Kaya-kaya ora cukup, amarga kulit kayu diudani, yen ana geni kobongan luwih cepet.

Eucalyptus minangka tanduran hias

Kembang kayu putih bisa dadi jambon

Apa kabeh sing wis kita ucapake saiki tegese wit kayu putih kudu dilarang utawa, paling ora, konsentrasi ing wilayah cilik? Mesthi ora. Nanging sampeyan kudu nggunakake akal sehat, luwih-luwih yen kita pengin duwe akal ing kebon.

Yen sampeyan dadi masalah, mula bakal dijaluk apa sing dadi perhatian sampeyan:

Lokasi

Sampeyan kudu diselehake njaba, ing srengenge kebak. Elinga yen oyot kasebut invasi banget, mula tanduran ing jarak minimal sepuluh meter saka tembok, pipa, jubin, lsp.

Bumi

  • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah, kajaba sing udan permanen.
  • Pot kembang: dudu tanduran sing ana ing pot, ora selawase. Oalah, yen sampeyan pengin tuwuh ing kono sawetara wektu, sampeyan bisa nggunakake medium universal.

Irigasi

Banyu kaping 3-4 ing mangsa panas, lan saben 4 utawa 5 dina suwene taun.

Pelanggan

Ora prelu.

Pruning

Copot cabang sing garing, lara, ringkih, utawa rusak ing pungkasan mangsa salju.

Gandha kayu putih

Multiply dening wiji ing musim semi.

Rustitasitas

Umume spesies kayu putih nolak frost antara -3 lan -5ºC, nanging ana sawetara, kayata E. pauciflora, E. globulus, E. gunnii y E. subcrenulata, sing tahan nganti -10ºC lan nganti -20ºC.

Sing paling ayu, miturutku, eucalyptus pelangi, mung bisa ditanam ing iklim sing anget, tanpa es.

Eucalyptus minangka wit ijo

Apa sampeyan mikir babagan wit iki? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

7 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Ivelisse Montalvo Cossio ngandika

    Aku ndeleng sawetara wit eucalyptus pelangi lan tresna banget karo dheweke; kaendahane nyengsemake

    Nanging, dheweke wis mandheg adol ing wilayahku, amarga pancen kuwat lan invasi; padha ngunggahake tembok, mecah pipa banyu, lsp. isin tenan

    Aku bakal ujar manawa umume wit-witan ing wilayah gedhe, alas

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Ivelisse.
      Ya, wit kayu putih umume kanggo wilayah sing amba banget, utawa kanggo kebon gedhe 🙂

      Greetings.

  2.   rodrigo ngandika

    wit iki duwe bokong

  3.   Facu ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget kanggo informasi, gampang diwaca lan tulisan sing gampang, wiwiti blog iki!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo facu.

      Matur nuwun sanget Kita seneng yen sampeyan seneng karo kiriman kasebut.

      Greetings.

  4.   Vincent ngandika

    Aku duwe kayu putih
    gunnii sing wis garing ora preduli aku nuruti saran sing dakkandhani nalika tuku, tulung apa, aku ora ngerti apa sing kudu ditindakake, aku duwe liyane sing garing lan aku ora ngerti sebabe , minangka tanduran sing aku seneng banget, muga-muga saiki bisa disimpen

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Vincent.

      Apa sejatine kedadeyan kasebut? Lan, apa sampeyan menehi perhatian? Wit iku wit sing butuh srengenge lan asor, nanging tanpa kakehan.

      Siji bab maneh, apa sampeyan duwe ing pot? Yen mangkono, lan yen sampeyan duwe piring ing sangisore, sampeyan kudu ngeculake nalika sampeyan ngombe supaya oyot ora bosok.

      Yen pengin, kirim foto menyang facebook supaya mbantu sampeyan luwih apik.

      Greetings.