Kebon mawar

Kebon mawar

Salah sawijining tanduran sing paling akeh pengikut yaiku, tanpa mangu, semak mawar. Ing pirang-pirang kebon, semak mawar kudu ana, dene liyane digawe kanthi eksklusif kebon mawar. Nanging sampeyan ngerti carane nggawe siji?

Yen sampeyan pengin sawetara ide kanggo nggawe kebon mawar ing kebon sampeyan, mula kita bakal menehi sampeyan kunci supaya sampeyan bisa mbangun lan sawetara cara kanggo nindakake. Ayo dadi apa?

Apa sing kudu dielingi kanggo nggawe kebon mawar

Apa sing kudu dielingi kanggo nggawe kebon mawar

Nalika nggawe kebon karo mawar, sampeyan kudu nganggep kunci tartamtu sing bisa nggawe wektu suwe utawa, sebaliknya, meh ora tahan sawetara wulan. Tombol kasebut yaiku:

Milih mawar sing sampurna

Gumantung ing lokasi, cuaca, jumlah cahya, lemah, lsp. ana sawetara spesies mawar sing bakal luwih apik tinimbang liyane. Lan sawetara spesies mawar luwih tahan tinimbang liyane, dene liyane luwih alus lan mbutuhake kahanan sing ora cocog. Mulane, nalika milih wong-wong mau, iku penting kanggo ngerti apa karakteristik kanggo mutusake siji utawa liyane.

Contone, yen sampeyan nggoleki mawar sing tahan kadhemen lan ora mbutuhake perawatan akeh, sing paling apik yaiku mawar jinis grumbulan; nanging roses paling klasik bisa luwih alus.

Panggonan sing arep ditanduri kebon mawar

Titik penting liyane yaiku ngerti ngendi sampeyan arep nandur semak mawar. Gumantung ing spesies, gaya kasebut, sampeyan kudu nyedhiyakake lemah sing cocog, uga srengenge, kelembapan, lan liya-liyane.

Mung amarga sampeyan pengin duwe kebon karo mawar ora ateges akeh sing bisa ing pot, planters, etc. Ing titik iki, sing paling penting yaiku priksa manawa, ing endi wae, padha duwe cukup cahya lan udhara seger, amarga, yen ora, dheweke ora bakal berkembang kanthi apik.

Ing kasus bumi sampeyan kudu nyedhiyakake pH sing rada asam utawa netral, amarga kanthi cara iki sampeyan bakal nutupi kabutuhan nutrisi. Lan yen sampeyan pengin menehi bonus ekstra, sampeyan bisa nyelehake lapisan antarane 7 lan 10 cm bahan organik (kompos organik utawa kompos earthworm).

Ide taman mawar

Ide taman mawar

Saiki sampeyan ngerti apa sing paling penting kanggo nggawe kebon karo mawar, kita bakal menehi sawetara ide kanggo mbangun kebon sampeyan dhewe gumantung saka papan sing sampeyan duwe.

Teras karo mawar

Pisanan saka gagasan sing kita menehi sampeyan iki, a Teras ngendi sampeyan bisa nggunakake climbing roses. Sing paling apik ing kasus iki bisa dadi 'Caesar' utawa 'Concerto'.

Iki ngidini sampeyan nutupi tembok utawa pager sing sampeyan duwe lan nggawe luwih intim, nanging, ing wektu sing padha, katon romantis lan elegan.

Nutup pager

Pilihan liyane sampeyan kudu nggunakake bushes mawar, ing kasus iki shrubs paling apik, kanggo nggawe kudung kandhel lan nyegah wong saka ndeleng liwat wong-wong mau. Iku pilihan sing beda saka biasanipun (kanggo nyeleh pager utawa pines).

Nggawe bunderan ing taman

Carane babagan alokasi ing roses kanggo nggawe wangun cilik utawa bunderan saindhenging Taman? Sampeyan bisa mikir nggunakake mawar saka macem-macem werna miturut rasa utawa apa sing arep kanggo sijine.

Padha uga bisa dilebokake ing wangun persegi dowo ing sadawane dalan.

Desain taman ing bunder

Paths saka roses

Yen sampeyan duwe kebon sing ana cara kanggo nganggo ubin, Ing sisih loro sampeyan bisa nandur semak mawar, ora gedhe banget. Werna, bebarengan karo aroma sing disedhiyakake, bakal nyenengake banget, sanajan sampeyan kudu ati-ati yen ana wilayah sing akeh dilewati dening serangga.

Arched Rose Gardens

Ora ana sing luwih apik tinimbang mlebu taman lan nindakake liwat lengkungan kanthi mendaki utawa semak mawar sing tuwuh kanthi cepet sing bisa manut gandhewo wesi kanggo nutupi karo roses lan godhong.

Ing kasus iki, rong spesies mawar sing paling apik yaiku 'Ratu Elizabeth' lan 'Michka'.

Mawar ing sadawane tembok

Kanggo iki sampeyan bisa nggunakake kisi sing ngidini climbing bushes mawar lan kanthi mangkono nutupi tembok, loro vertikal lan horisontal.

Pilihan liyane yaiku kanggo nyelehake ing pager, supaya batang tuwuh dhuwur lan banjur pruning menyang kaca tingal sing bakal menehi tampilan sing luwih penasaran menyang kebon.

Mawar ing obyek taman saben dinten

Contone, yen sampeyan duwe wit sing wis ditegor, lan sampeyan isih duwe bagasi, sampeyan bisa mbukak kanggo nandur semak mawar ing kono lan nggawe desain apik ing taman. Sampeyan bisa nindakake padha karo mancal, karo kreta construction, udan, etc.

Nanging, sampeyan uga bisa nggunakake jinis unsur liyane, kayata piano, furnitur, lsp.

Perawatan apa sing dibutuhake mawar?

Duwe taman kanthi semak mawar ora angel, nanging sampeyan kudu ngerti perawatan sing bakal diwenehake. Secara khusus, kita ngomong babagan:

Irigasi

Mawar grumbulan mbutuhake a mbanyoni sing akeh lan jero, dadi luwih apik kanggo nyirami akeh lan supaya banyu mili. Ing kasus semak mawar sing ditanam ing lemah, sampeyan kudu mirsani jumlah banyu sing diidini (supaya ora kebanjiran nganti suwe).

Dianjurake supaya tansah disiram ing jam pisanan esuk, lan tansah nyingkiri mbanyoni godhong, batang utawa kembang mawar supaya hama utawa penyakit ora katon.

Lulus

Ing paling sapisan taun sampeyan kudu menehi a kompos organik sing cocog. Biasane iki bakal ing sasi spring, nanging ana spesies liyane sing ngidinke iku luwih apik ing Autumn (utamané kanggo nglampahi kadhemen sasi dilindhungi).

Wabah lan penyakit

Tanduran iki rawan banget nandhang lara omo lan penyakit saka bushes mawar, soko sing wis kita critakake ing kesempatan liyane, dadi sampeyan kudu nyegah masalah sadurunge kedadeyan. Kanthi cara iki, sampeyan ora bakal ngrusak mawar yen sampeyan nggunakake sistem pencegahan.

Tanduran

Yen grumbulan mawar ana ing lemah, transplantasi ora perlu anggere duwe papan sing dibutuhake kanggo tuwuh kanthi apik.

Ing tangan liyane, yen lagi potted, banjur bakal cocok kanggo transplantasi nalika padha ora duwe cukup papan ing pot. Utawa malah nimbang njupuk menyang dharat langsung.

Saiki sampeyan mung kudu mutusake kebon mawar sing paling sampeyan senengi lan nindakake ing kebon sampeyan. Apa sampeyan duwe pitakonan liyane? Takon kita lan kita bakal nyoba nulungi sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.