Taman apa?

Taman kasebut minangka papan sing ditandur tanduran

Taman minangka papan kanggo nyopot. Ing njero umume, kita bakal nemokake tanduran, uga kolam, banyu mancur, patung utawa unsur gawean liyane, kayata kisi.. Nanging gumantung saka gaya sing sampeyan duwe, kadang-kadang kita ora bisa nemokake siji unsur tanduran, kayata ing kebon Zen.

Sanajan ngono, desain kebon minangka prekara sing wis ditindakake sajrone ewu taun kepungkur. Kasunyatane, dingerteni manawa ing Mesir Kuno tanduran hias wis dibudidayakake, kayata lotus biru sing ditandur ing kolam, utawa sycamore sing menehi papan sing apik kanggo wong-wong sing ngunjungi candhi kasebut.

Taman apa?

Taman minangka papan kanggo nyopot

Taman yaiku tembung sing asale saka basa Prancis, lan tegese kebon. Nanging kaya ing 'Orchard' Spanyol digunakake kanggo ngrujuk plot utawa plot lemah sing ditandur tanduran kanggo digunakake, mula nggunakake istilah taman kembang, kanggo mbedakake. Ora suwe tembung 'kebon' wiwit digunakake, ana sing nggawe luwih gampang.

Wis ora digunakake maneh kanggo panganan, nanging uga kanggo ngrasakake njobo ruangan. Wiwitane yaiku bangsawan sing bisa nindakake. Nyatane, angel banget golek kraton, istana utawa candhi sing ora ana kebon, utawa teras sing tandurane duwe peran penting.

Kelompok kebon minangka buruh sing tanggung jawab nggawe ide manawa raja, ratu utawa putri wis kayektenan. Saiki, dheweke terus duwe fungsi sing padha, nanging saiki ora mung digunakake kanggo kraton, nanging uga bisa digunakake kanggo wong kaya sampeyan lan kula.

Sanajan, yen sampeyan ngidini kula: sapa sing duwe sebidhang, utawa papan kanggo nyelehake tanduran, bisa latihan kebon. Temenan, yen anggaran sing luwih gedhe, taman kita bakal saya gedhe, nanging kita kudu ngerti yen bisa duwe dhuwit kanthi sithik: sampeyan mung butuh pot, lemah sithik, lan sawetara tanduran sing pengin tuwuh.

Artikel sing gegandhengan:
Cara dekorasi kebon kanthi dhuwit sithik

Jinis kebon

Taman diklasifikasikake kanthi macem-macem cara, amarga ing Bumi ana macem-macem iklim, lan macem-macem jinis lemah, mula ora mung tanduran sing bisa ditandur ing endi wae. Kajaba iku, gumantung karo budaya lan selera saben negara, macem-macem jinis kebon uga bisa dibedakake.

Contone, gumantung saka panggunaane, kita mbedakake kebon umum karo kebon pribadi. Yen wis lawas lan apik, mula kita ujar manawa kalebu taman sejarah. Nanging yen ana jinis tanduran sing dominan, kita ujar manawa kalebu:

  • Taman mawar utawa kebon mawar
  • Taman palem utawa kebon palem
  • Taman kaktus
  • Taman kebon
  • Tambalan sayuran

Miturut asale, kita mbedakake:

Lan, gumantung karo organisasi sampeyan:

Kepiye carane ngrancang kebon?

Taman utawa kebon minangka papan sing tuwuh

Gambar - Wikimedia / Diego Delso

Saben desain diwiwiti karo ide, lan supaya bisa duwe, sing paling disaranake yaiku ngunjungi kebon botani utawa pribadi - mesthine, yen bisa - ing wilayah sampeyan, amarga sampeyan bakal ngerti tanduran apa, lan cara ngatur. Sawise rampung, sampeyan bisa nggawe rancangan karo sawetara program gratis, utawa nganggo kertas lan pena.

Draf iki penting banget amarga sampeyan kudu nyelehake wit-witan, wit kurma, rockeries, area istirahat, ... uga, kabeh "gedhe" sing sampeyan pengin, ya utawa ya, ing kebon sampeyan. Sampeyan bisa menehi rincian mengko, amarga sampeyan wis siyap nyetel, ngganti utawa mbusak barang. Nanging desain dhasar kudu ana ing program utawa makalah kasebut.

Sawise sampeyan kudu nyiyapake lemah. Copot jamu lan watu liar kanthi pitulung rototiller lan cangkul, banjur gawakake bolongan udakara 50 x 50 sentimeter banjur isi banyu. Yen sampeyan ndeleng manawa nyerep kanthi cepet, sampurna; nanging yen butuh luwih saka setengah jam, mula bakal penting instal sawetara sistem got.

Nalika masalah iki dirampungake, garu kabeh. Ora perlu tingkat sing sampurna, mula saiki dianjurake banget kanggo pupuk lemah kanthi pupuk kandhungan, contone, pouring lapisan kandel udakara sepuluh sentimeter, banjur dicampur nganggo pitulung garu. Kanthi cara iki, tanduran bakal tuwuh saya gedhe.

Banjur sampeyan bisa miwiti nandur. Mulai karo sing bakal luwih gedhe: wit, wit kurma. Coba pikirake, dheweke bakal dadi "pilar" ing kebon sampeyan. Selehake ing jarak sing aman saka tembok lan tembok, lan uga ing antarane spesimen. Wit kurma ora duwe oyot invasi, nanging ana wit tartamtu kayata ficus utawa elms sing kudu ditandur adoh, paling ora sepuluh meter saka tembok, pipa, lan tanduran gedhe liyane.

Artikel sing gegandhengan:
Dhaptar wit kanthi oyot agresif

Saiki sampeyan bisa "ngisi"; yaiku nandur grumbul, grumbul lan kembang supaya kebon sampeyan duwe warna. Sampeyan bisa uga nggabungake, nggawe rockeries utawa kasur kembang. Sing terakhir iku apik banget kanggo nemtokake dalan lan dalan.

Pungkasan, instal a sistem irigasi. Sing paling disaranake yaiku irigasi tetes, utamane kanggo wilayah sing ora udan udan panas, kayata ing Mediterania, ing suhu luwih saka 30 derajat sawetara minggu saben musim panas.

Tips liyane kanggo nggawe kebon sampeyan

Gardening dudu seni matematika. Kalor plus loro ora padha karo papat, uga ora prelu sijine rong grumbul mawar (contone) ing saben pojok kanggo menehi warna lan aroma ing papan kasebut. Ana macem-macem cara kanggo nggawe kebon, lan ora ana sing luwih ala utawa luwih apik tinimbang liyane. Mula, saranku yaiku:

  • Yen sampeyan seneng gaya kebon, sampurna; nanging yen sampeyan rumangsa, aja ragu-ragu menehi sentuhan pribadi. 
  • Recuerda que tanduran sing paling dhuwur kudu ana ing mburi paling cilik, nanging mung yen sing terakhir butuh srengenge. Lan, apa wit subur sing diubengi pakis katon apik kanggo sampeyan?
  • Sampeyan luwih becik milih tanduran asli, amarga wis disiapake kanthi genetis kanggo nahan kahanan ing wilayah sampeyan. Nanging ati-ati: wenehi kesempatan kanggo wong njaba. Nindakake logika ing ngisor iki (nyelidiki, nemokake tuwuhe, rustitas, lan liya-liyane), lan sampeyan bakal entuk luwih saka siji kejutan sing apik.
  • Apa sampeyan ngimpi duwe taman kanthi kembang? Sampeyan bisa nggawe kasur kembang sing apik banget con kembang bulbous, utawa kanthi kombinasi tahunan, biannual lan perennial.
  • Yen sampeyan manggon ing papan sing garing, totohan yen ora duwe kebon tanpa suket. Sejatine, karpet ijo iki nggunakake akeh banyu, sacedhake banget ing saindenging jagad, utamane ing papan sing uga udan arang-arang. Nanging, sampeyan bisa nyelehake kembang sing dadi alternatif suket.

Apa bisa duwe kebon lan kebon ing lahan sing padha?

Taman sayuran minangka papan kanggo nandur tanduran sing bisa dipangan

Yo bener. Sampeyan bisa milih kanggo mbagi tanah dadi rong wilayah sing beda, ing siji, sampeyan mung bakal sijine tanduran hias, lan liyane kanggo digunakake; utawa nggabungake kalorone, amarga ana akeh sing nghias ruangan lan uga duwe woh-wohan sing bisa dipangan. Sawetara ana abadi, kayata wit ceri, wit almond, wit apel, utawa kesemek; liyane dipanen sawise sawetara wektu, kayata salad godhong ijo lan abang, thyme, utawa peterseli.

Ngerti sithik babagan iklim sampeyan, lan jinis lemah sampeyan duwe, lan supaya sampeyan bisa ngerti tanduran sing bakal tuwuh. Elinga yen sampeyan pengin duwe tanduran tomat, mrico, tumbak, lan tanduran liya sing butuh srengenge, sampeyan kudu nandur wit-witan sing adoh banget, mula yen sampeyan duwe kebon iyub-iyub kanthi suwe. Luwih becik, cadangan area sing kena sinar srengenge, kanthi cara iki sampeyan bisa duwe kebon sayuran lan kebon ing plot sampeyan.

Muga-muga apa sing wis dakkandhakake marang sampeyan bisa menehi bathi marang sampeyan. Seneng kebon sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.