Tanduran kembang arum

Ana grumbul mawar kanthi mambu sing apik

Apa tanduran kembang aromatik? Yen sampeyan ngimpi duwe kebon sing kebak, utawa teras sing bisa sampeyan nikmati nalika ana ing sacedhake, saliyane mambu sing apik, gampang banget dirawat, mula dadi wektu paling pas kanggo sampeyan nemokake ing artikel iki sampeyan.

Akeh sing bisa diduweni ing pot, mula yen sampeyan ora duwe sawah sing ditandur sampeyan ora prelu kuwatir. Dadi, priksa pilihan tanduran kembang wangi.

Lady Night (Cestrum nocturnum)

Tanduran sing dikenal minangka wengi Lady Tanduran semak ijo ijo sing dhuwuré nganti 5 meter. Nduweni mahkota bunder nalika wis mateng, lan kalebu spesies sing mekar nalika musim semi. Kembang thukul ing kembang, putih, lan duwe kebiasaan ing wayah wengi. Tuwuh kanthi semi-shade lan tahan frosts nganti -10ºC kanthi apik.

Melati palsu (Jasminoides trachelospermum)

El melati palsu minangka semak cemara sing saya ijo sing dhuwure 7-10 meter yen didhukung. Kembangane putih lan akeh banget, thukul nalika musim semi. Beda karo mlathi sejati (Jasminum, sing bakal kita waca ing ngisor iki), bisa tahan frost nganti -14ºC. Uga, dheweke seneng srengenge.

Freesia (Freesia x hybrida)

Yen sampeyan nggoleki bulbous utawa sing meh padha ambune, kita ora bisa menehi saran supaya bisa menehi saran Freesia. ing corm Tanduran ditandur ing musim gugur utawa mangsa, supaya ing musim semi bisa mekar. Kembange udakara 2-3 sentimeter kanthi diameter, lan kuning, jambon, abang, lilac utawa putih.. Mesthi wae, ora bisa kekurangan mbanyoni sing entheng lan biasa. Ndhukung nganti -7ºC.

Frangipani (Rubrik plumeria)

El frangipani Yaiku semak godhong sing tuwuh dadi wit cilik udakara 5-8 meter. Iki minangka tanduran sing duwe batang lempeng lan mahkota terbuka, pedunung godhong gedhe dawane nganti 30 sentimeter. Kembang padha ukurane amba, udakara 20-30 sentimeter diametere, putih lan putih jambon lan tunas nalika musim panas.. Ing budidaya kudu dilebokake ing cahya sing cerah, lan ditandur ing lemah utawa lemah sing duwe saluran sing apik. Ora tahan es.

Gardenia (Gardenia jasminoides)

Taman kebun o jasmine cape Tanduran ijo cilik sing tuwuh udakara 4 meter, sanajan bisa nganti 8 meter yen ditandur ing lemah. Ing pot, arang banget ngluwihi 2 meter. Wutah iki alon, nanging ora masalah amarga mekar nalika isih enom, ing pungkasan musim semi / awal musim panas. Kembang kasebut murni putih lan ukurane udakara 5 sentimeter. Butuh lemah lan shade acid. Tahan frosts entheng nganti -3ºC.

Gondok (Hyacinthus)

Salah siji bulbous sing paling wangi yaiku gondok. Bohlam ditandur ing musim gugur utawa mangsa, lan kembang katon ing musim semi. Iki diklompokaké ing infloresensi sing cukup cilik amarga umume ora luwih saka 30 sentimeter. Uga, warna putih, biru utawa jambon. Nanging ya, sampeyan kudu ngerti yen butuh srengenge, paling ora rong jam saben dina. Dheweke nolak nganti -15ºC.

Jasmine (Jasminum)

El melati Tanduran semak sing saya ijo ing ijo yaiku ing pot utawa kebon cilik. Wutah nganti 2-5 meter, gumantung karo spesies, lan mekar nalika musim semi lan musim panas, ngasilake kembang putih utawa kuning. Iki ngidini pruning, lan ora bisa kekurangan cahya. Ora nuntut ing lemah, sanajan dianjurake supaya banyu cepet banget. Nolak nganti -4ºC.

Honeysuckle (Lonicera implexa)

La honeysuckle Tanduran semak cemara sing tuwuh ing dhuwur antara 1 nganti 4 meter. Kembangé diklompokaké ing kembang empun lan dawane 4 sentimeter. Iki kalebu warna tubular, putih utawa abang, lan sprout nalika musim semi. Tuwuh ing srengenge kebak lan perlu mbanyoni rutin sajrone taun. Nolak nganti -7ºC.

Magnolia (Simbah Magnolia)

El magnolia umum Wit ijo sing dhuwuré udakara 30 meter, nanging tuwuh alon banget. Nanging kaya taman, tanduran kasebut wiwit mekar isih enom banget. Nyatane, tambang pisanan kanggo dheweke nalika dhuwure meh 1 meter. Kembangé putih, dawane udakara 30 sentimeter, lan katon nalika musim semi. Vegeta paling apik ing semi-shade utawa shade, lan butuh lemah asem. Nolak nganti -18ºC.

Bushes wungu wangi (Rosa)

Apa sampeyan seneng mawar? A.S. uga! Dadi, kita ora pengin mungkasi artikel iki tanpa menehi rekomendasi sawetara kultivar sing wangi banget. Kaping pisanan, sampeyan kudu ngerti butuh srengenge (utawa paling ora semi-shade), siraman moderat lan saka wektu ke wektu pruning. Nanging yen ora tahan frost nganti -14ºC, mula tuwuh ing pirang-pirang wilayah ing bumi.

Lan saiki ya, iki ana pilihan semak wangi wangi:

  • Rosa 'Andre Le Notre': yaiku semak kanthi kembang jambon, kasusun saka udakara 60-65 kelopak. Ukurane 6-8 sentimeter ing diameter.
  • Rosa 'Black Baccara Perfumella': minangka semak belukar sing apik sing ngasilake kembang abang garnet peteng udakara 11 sentimeter diametere.
  • Rosa 'Grimpant Palais Royal': yaiku pendaki sing ngasilake kembang putih kanthi refleksi oker nganti jambon ing pinggire. Ukurane udakara udakara 6 sentimeter.
  • Rosa 'Julio Iglesias': Tanduran semak sing ngasilake kembang abang kanthi bintik-bintik putih meh pirang-pirang taun, kajaba ing mangsa adhem. Diameteripun udakara 5-6 sentimeter.
  • Rosa 'Michelangelo': Tanduran semak kanthi kembang kuning gedhe, dawane udakara 8 sentimeter.

Tanduran endi sing kembang sing wangi sing paling disenengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Elena Rekacz ngandika

    Matur nuwun kanggo cathetan. Aku saranake nerbitake tema sing padha, pamisahan karo iklim utawa garis lintang sing disenengi. Aku manggon ing Neuquén lan ing kene ana spesies sing cukup angel. Iki minangka cathetan kanggo menehi kabungahan sejati.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello elena

      Matur suwun saran. Ing sawetara artikel, kita nindakake kaya iki, nanging ora ing hehe iki
      Ya, kita seneng banget yen wis migunani kanggo sampeyan 🙂

      regards