9 kembang gantung kanggo loteng utawa teras

Ivy geranium

Apa sampeyan duwe loteng utawa teras lan pengin dekorasi karo tanduran kembang gantung flashy? Yen mangkono, sampeyan bakal sukses. Ing spesial iki, kita bakal ngandhani 9 spesies sing paling disaranake ing papan kasebut.

Tanduran sing gampang banget dirawat lan sampeyan bakal seneng banget. Dadi, tanpa mikir maneh, ayo ndeleng kembang apa sing ora bisa ilang ing balkon utawa teras.

Kalibrachoa

Kalibrachoa

Calibrachoa minangka jinis tanduran sing ana gandheng cenenge karo Petunia. Nyatane, gampang banget kanggo mbingungake; saengga dheweke dikenal minangka Petunia calibrachoa. Iki minangka tetanduran abadi, nanging sensitif banget marang kadhemen. Dheweke kalebu kulawarga botani Solanaceae, lan tuwuh nganti dhuwur 30-35cm, lan batange cenderung digantung saka pot. Kembang kasebut awujud trompet, wernane kuning.

Tanduran penasaran iki kudu dilebokake ing srengenge sing kebak, lan kudu sering disiram, supaya lemah ora garing.

Campanula

Campanula persicifolia

Campanula minangka tanduran taneman saka Eropa sing tuwuh nganti 30cm. Dheweke kalebu kulawarga botani Campanulaceae. Spesies sing paling cocog yaiku Campanula carpathica Lan Campanulla isophylla, amarga wis abadi, tegese umure wis pirang-pirang taun. Kembangé awujud trompèt, lan ana warna biru utawa putih.

Dheweke sensitif marang kadhemen, mula yen suhu mudhun nganti 5ºC banjur mandheg. Dheweke kudu dilebokake ing papan sing rada teduh lan asring disiram nalika wulan anget.

Ivy geranium

pelargonium peltatum

Nalika nerangake gantung kembang, geranium ivy minangka salah sawijining tanduran sing paling disaranake. Wis pirang-pirang abad digunakake kanggo dekorasi balkon lan teras Andalusia, amarga kembang sing luar biasa lan gampang ditandur. Jeneng ilmiah yaiku pelargonium peltatum, lan asale saka Afrika Selatan. Dheweke kalebu kulawarga botani Geraniaceae. Ukurane nganti dhuwur 30-40cm, kanthi gagang creeping, lan kembang-kembang hiasan banget abang, ungu, jambon utawa putih.

Dheweke tahan banget karo frosts nganti -3ºC, mula bisa tuwuh ing njaba ruangan kanthi iklim sing entheng. Supaya tuwuh kanthi apik, penting diwenehi sinar srengenge langsung, paling ora 4 jam / dina, lan kudu asring disiram nalika musim panas, supaya substrat ora garing.

Fuchsia

fuchsia kraton

Fuchsia minangka shrub deciduous sing asale saka Peru, Chili lan Argentina. Dheweke kalebu kulawarga botani Onagraceae, lan dikenal minangka Anting-anting Ratu. Dheweke bisa tuwuh nganti 50cm. Kembang sing digantung nduweni sepal kanthi warna sing kontras karo kelopak, kanthi warna abang, ungu, putih utawa fuchsia.

Selehake ing wilayah sing ora ana sinar srengenge langsung, luwih-luwih yen sampeyan urip ing iklim sing panas, lan banyu kanthi banyu kanthi suhune pH (antara 4 lan 6). Yen akeh jeruk nipis, sampeyan bisa asem kanthi cairan cairan setengah lemon nganti 1l banyu.

Hoya daging

Hoya daging

La Hoya daging, dikenal minangka Kembang Porselen, Tanduran Lilin utawa Kembang Lilin, minangka tanduran pendakian ijo sing asale saka China kidul sing kalebu kulawarga botani Apocynaceae Iki ditondoi kanthi duwe Kembang alus lan alus sing katon digawe saka lilin, kanthi warna putih. 

Pancen sensitif banget kadhemen, nanging ing iklim panas kanthi frosts cahya (nganti -3ºC) bisa ditanam ing njaba kanthi warna. Sampeyan kudu disiram kaping loro utawa telu saben minggu ing mangsa panas, lan sepisan utawa kaping pindho sajrone taun.

Impatiens walleriana

Impatiens walleriana

La Impatiens walleriana Iki minangka tanduran taneman taneman taunan saka India lan China sing tuwuh nganti 20cm. Dikenal kanthi jeneng Balsamina, Joy omah utawa omah, utawa Miramelindos. Iki kalebu kulawarga botani Balsaminaceae, lan duwe kembang warna sing apik banget oranye, jambon, abang utawa putih.

Supaya bisa tuwuh kanthi apik, kudu dilebokake ing papan sing semi-teduh, lan kudu disiram asring, supaya landasan ora garing.

Lobelia erinus

Lobelia erinus

La Lobelia erinus Yaiku tetanduran taneman ijo sing biasane ditandur saben taun, nanging ing iklim sing anget tanpa frost bisa umure pirang-pirang taun. Asale saka Afrika Selatan, lan kalebu kulawarga botani Lobeliaceae. Wutah nganti dhuwur 20cm, kanthi kembang biru sing teka kanggo nutupi meh kabeh tanduran.

Supaya bisa ngasilake jumlah kembang sing menarik, kembang kudu dipasang ing srengenge kanthi lengkap, lan disiram 3, maksimal 4 kali seminggu ing mangsa panas; sisan taun, saben 4-5 dina cukup.

Surfinia

Petunia x hibrida

Surfinia, sing jeneng ilmiahe yaiku Petunia hibrida, minangka tanduran taunan sing kalebu kulawarga botani Solanaceae. Tuwuhe nganti dhuwur maksimal 30-35cm, kanthi bantalan bantalan, mula bisa digawe ing pot sing digantung. Kembangé awujud trompèt, kanthi warna sing beda-beda jambon, putih, ungu, utawa bicolor.

Sijine ing wilayah sing surya langsung, lan banyu kanthi rutin supaya substrat ora garing.

Vinca bocah cilik

Vinca bocah cilik

La Vinca bocah cilik, dikenal minangka Ass Violet, Maiden Grass utawa Dominica, minangka tanduran herba abadi saka Eropa sing tuwuh nganti 25cm. Iki kalebu kulawarga botani Apocynaceae, lan nduweni ciri khas duwe kembang kanthi lima kelopak biru, lilac, putih utawa jambon.

Yen sampeyan milih tuku spesimen, sampeyan kudu nyelehake ing area semi-shade, lan siram udakara telung kali seminggu nalika musim panas lan saben 5 dina suwene taun.

Lan nganti saiki pilihan kita. Apa sampeyan ngerti babagan kembang gantung liyane sing bisa ana ing balkon utawa teras?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.