10 kembang sing mbukak ing wayah wengi

Kembang sing mbukak ing wayah wengi ora suwe.

Gambar – Wikimedia/Adriano Makoto Suzuki

Sanajan umume kembang mbukak srengenge, ana sawetara sing tresna karo rembulan. Yaiku tetanduran mekar wengi, biasane ing wayah sore utawa, malah ana sing nindakake ing tengah wengi. Lan ora kabeh spesies duwe pollinator sing padha; nyatane, tetanduran asring banget nuntut babagan pilihan.

Yen sampeyan pengin ndeleng kembang ing wayah wengi, sampeyan kudu turu mengko utawa malah tangi esuk, nanging aku wis bisa ngomong yen iku worth iku.

Baobab

Baobab minangka wit sing mekar ing wayah wengi

Gambar - Wikimedia / Bernard DUPONT

Apa sampeyan ora ngerti yen Baobab, kanthi ilmiah dikenal minangka Adansonia, mekar ing wayah wengi? Inggih, bener petal alus mbukak nalika sunset, lan kembang bisa tetep mbukak kanggo sawetara dina.

Iki minangka wit deciduous sing tuwuh alon-alon sing asale saka Afrika, Madagaskar lan Australia sing bisa nganti dhuwur 30 meter. Dheweke ora seneng kadhemen; Nyatane, saka pengalamanku dhewe, aku bisa ngandhani yen suhu wiwit mudhun ing ngisor 5ºC mula saya ala.

Berlandiera lyrata

Berlandiera lyrata minangka tanduran sing mekar nalika musim panas

Jamu iki kadhangkala disebut kembang coklat dening wong Inggris lan Amerika. Iki minangka tanduran perennial sing bisa tuwuh antara 30 nganti 60 sentimeter, lan ngasilake kembang kuning sing mbukak ing wayah wengi, nanging nutup ing wayah awan. Uga, sampeyan kudu ngerti yen mekar nganti pirang-pirang wulan, ing musim semi lan musim panas.

Iku asli saka Amerika Serikat, lan bisa dadi sampurna yen ditanam ing pot utawa ing taman. Ing bab mung: sampeyan ora bisa kantun cahya langsung. Iki tahan beku nganti -18ºC.

Wengi Lady

Kaktus epiphyllum minangka tanduran epifit

Kembang sing mbukak ing wayah wengi iki katon kaya dongeng. Iki kalebu kaktus sing dikenal kanthi jeneng Dama de noche, kanthi jeneng ilmiah Epiphyllum oxypetalum. Iki mekar sajrone musim panas, sajrone sore siji. Nanging, senadyan kasunyatan sing kita bakal bisa kanggo seneng banget sethitik saka iku, kaendahan bakal nggawe kanggo iku.

Sing 'ala' yaiku ora tahan beku. Yen suhu mudhun ing ngisor 0 derajat, kita kudu nglindhungi, ing njero ruangan, utawa nganggo kain anti-frost yen kedadeyan frosts iki banget banget (nganti -2ºC) lan pas wektune.

Dondiego bengi

Mirabilis jalapa minangka herba perennial

Gambar - Wikimedia / Salicyna

Apa sing kudu dikandhakake babagan kita Dondiego bengi? Tanduran taneman iki, kanthi Mirabilis jalapa Jeneng ilmiah, ditanduri kanthi wiyar ing kabeh wilayah sing kondhisi iklim entheng. Iku gampang banget kanggo ngasilake; supaya sampeyan bisa milih nyebar langsung ing kebon. Musim kembang teka kanthi musim panas, menehi warna swarga tanduran kita ... ing wayah wengi.

Kanthi dhuwur maksimal 50 sentimeter, iki minangka salah sawijining favorit kanggo… ing endi wae: pot, kebon. Nanging ya: sampeyan ora bisa kantun cahya langsung.

Galán ing wayah wengi

Cestrum nocturnum minangka semak kembang nokturnal.

Gambar - Flickr / Mauricio Mercadante

Iki minangka salah sawijining kembang wengi sing paling misuwur lan paling ditanam. Ing Galán ing wayah wengi Iku shrub, kang jeneng ilmiah Cestrum nocturnum, sing sanajan sensitif marang Frost, nduweni kembang putih sing apik banget sing menehi aroma sing nyenengake sing bisa dirasakake nganti jarak satus meter. Ora ana apa-apa.

Iki akeh ditanam ing kebon lan ing pot, amarga gampang adaptasi. Iki ngidini pruning, lan ora mbutuhake perawatan sing rumit. Kajaba iku, ndhukung nganti -7ºC.

rafflesia

Rafflesia minangka tanduran parasit

Gambar – Wikimedia/Henrik Ishihara

La rafflesia Iki minangka tanduran parasit, nanging sanajan prilaku aku pengin nambahake menyang dhaptar iki amarga kepengin banget. Genus tanduran iki nduweni rekor kembang paling abot ing saindenging jagad: ora liya lan ora kurang saka 11kg. Ukurane nganti meter meter, lan mambu sing ... ora kepenak banget, nanging mabur seneng banget.

Tuwuh ing alas tropis ing Asia Kidul-Wétan, kayata ing Malaysia utawa Kalimantan, ing sangisoré tetuwuhan sing luwih gedhé tinimbang dhéwé.

Sandhangan selenicereus

Selenicereus grandiflorus minangka kaktus epifit kanthi kembang nokturnal

Gambar – Wikimedia/Franz

El Sandhangan selenicereus Iki minangka kaktus epiphytic sing diarani Lady of the Night, nanging kanggo mbedakake saka semak sing uga nampa jeneng kasebut, aku luwih seneng nyebat jeneng kasebut kanthi jeneng ilmiah, saengga ora kebingungan. Iku tuwuh ing Amerika tropis, kayata Meksiko lan Antillen Besar. Bisa ngukur nganti 12 meter ing dhuwur, lan Ngasilake kembang putih sing gedhe lan wangi banget.

Ora kaya kaktus liyane, iki luwih milih cahya sing rada dilindhungi saka srengenge langsung, amarga bisa diobong. Kajaba iku, perlu dielingake manawa ora ndhukung waterlogging, mula luwih becik supaya lemah garing ing antarane irigasi lan sabanjure. Lan yen ana frost, luwih becik dilebokake ing omah kaca utawa ing jero ruangan.

Durian

Kembang durian warnane putih

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Jeneng ilmiah yaiku durio zibethinuslan Nduweni kembang putih sing apik banget, sing mbukak ing wayah wengi. Iki minangka wit tropis sing misuwur kanthi woh-wohan, yaiku durian, sing padha ngomong yen sampeyan nyoba iku loro iku bisa kelakon: salah siji sing tresna, utawa cukup ngelawan.

Iki minangka tanduran sing sensitif banget, mula mung bisa ditanam ing njaba ing iklim sing suhu tetep ing ndhuwur 15 derajat Celsius.

Zaluzianskya capensis

Zaluzianskya capensis minangka herba perennial

Gambar - Wikimedia / Karen Pagel

Iki minangka ramuan perennial sing akeh banget sing diarani Inggris phlox nocturnal, sanajan sejatine ora ana hubungane karo tanduran saka genus kasebut. Phlox. Dhuwuré kira-kira 40 sentimeter, lan duwe kembang sing mbukak ing wayah wengi lan tetep mbukak nganti tengah awan.

Perlu akeh cahya, mula penting kanggo diselehake ing papan sing cerah, utawa paling ora ing semi-iyub-iyub. Uga, sampeyan kudu eling yen ndhukung suhu nganti -7ºC.

Apa kembang wengi sing paling sampeyan senengi?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ing kono ngandika

    Aku pitutur marang kowe, wanita ing wayah wengi iku ayu, dheweke ngetokake minyak wangi sing luar biasa, kembangne ​​pancen apik banget saben mekar, aku ngenteni kembange bakal mbukak supaya nggumunake aku karo para ayu, lan aku pengin motong grumbulan kasebut amarga ora saiki kembang, ora, aku pengin dheweke ndemek, iku salah siji sing paling disenengi ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Dheweke ayu banget 🙂