(Kembang kerucut) Rudbeckia Ungu

Rudbeckia utawa Ungu Echinacea, umume diarani Kembang Cone Rudbeckia utawa Echinacea Ungu, umume diarani Kembang Cone, minangka tanduran abadi, sing seneng srengenge lan sing misuwur kembang gedhe lan urip, sing kelopak lavender lan ungu ora katon mandheg.

Jeneng Echinacea asale saka tembung Yunani echinos, sing tegese landak utawa landhes segara, nuduhake kerucut tengah spiny sing ditemokake ing umume kembang genus kasebut. Iki kalebu kulawarga Asteraceae lan umume mbukak padang rumput lan alas ing Amerika Serikat tengah lan kidul, digunakake dening Penduduk Asli Amerika kanggo ngobati tatu lan infeksi.

Karakteristik Rudbeckia Ungu

Karakteristik Rudbeckia PurpuraJeneng umum «kuningan«, Nuduhake cara kelopak miring maneh, adoh saka tengah lan mbentuk kerucut.

Kembang kaya kembang aster kaya kerucut, sejatine digawe saka pirang-pirang kembang cilik. Kelopak kasebut steril lan kasedhiya kanggo narik serangga menyang akeh kembang subur sing ana ing disk tengah utawa kerucut.

Kembang iki sugih ing nektar lan dheweke minangka favorit lebah lan kupu-kupu. Kembang biasane corak ungu utawa lavender, kanthi kerucut tengah peteng.

Wutah godhong diwiwiti kanthi klompok godhong basal, sing pungkasane ngasilake tangkai kembang ing tengah musim panas. Wangun godhong gumantung saka macem-macem. Akeh sing duwe godhong oval kanthi dhasar sing jembar, nanging sawetara wilayah kulon garing asring duwe godhong sempit.

Ukurane bakal beda-beda gumantung karo macem-macem lan kahanan sing tuwuh. Umume bakal ana ing sawetara Dhuwur 60 nganti 120 cm.

Tuwuh lan ngrawat Rudbeckia Ungu

Tanduran iki wiwit kembang wiwit wiwitan nganti pungkasan musim panas lan baleni mekar liwat esDheweke bisa uga ngaso sawise ngembang nalika awal, nanging luwih akeh tunas bakal cepet ditetepake.

Dheweke asring ditampilake toleransi kekeringan, nanging bakal luwih apik tinimbang banyu biasa.

Umume wong Rudbeckia sing ditandur ing kebon seneng pH lemah sing netral udakara 6.5 ​​nganti 7.0. lan tuwuh subur paling apik ing lemah sing akeh bahan organik.

Budidaya wiji

Hibrida Rudbeckia cenderung steril, nanging spesies kasebut gampang tuwuh saka wiji. Yen sampeyan pengin ngirit wiji, enteni nganti kerucut wis garing, warnane bakal luwih peteng lan kaku. Wiji dipasang ing duri sing landhep lan ora prelu dipisahake sadurunge disimpen utawa ditandur.

Varietas echinaceae sing beda-beda bakal nglintasi polinasi, yaiku yen sampeyan tuwuh macem-macem jinis lan nglumpukake winih dhewe, sampeyan bisa mungkasi salib sing menarik banget.

Hibrida Rudbeckia cenderung steril, nanging spesies kasebut gampang tuwuh saka wiji. Wiji germin luwih apik kanthi stratifikasi kadhemen. Cara paling gampang yaiku nyebar ing njobo nalika musim gugur lan ing lemah, utawa ing mangsa adhem kanthi nyebar.

Yen sampeyan arep miwiti nyebar ing njero omah, simulasi periode adhem kanthi nyiram wiji ing banyu lan lebokake rada lembab ing wadhah sing ditutup ing kulkas suwene 8-10 minggu. Banjur digawa metu lan tandur kaya biasane, amarga kudu germin ing wektu sing suwene 10 nganti 14 dina.

Tanduran uga bisa dipérang utawa ditanam saka potongan batang

Hama lan penyakit Rudbeckia Ungu

Anggere tanduran duwe papan sing cukup kanggo sirkulasi hawa sing apik, ora kena diganggu penyakit jamur. Yen sampeyan ndeleng cetakan utawa noda ing godhong, cukup potong banjur diiseni maneh.

Ati-ati karo kuning aster, penyakit tanduran sistemik sing nyebabake cacat kembang ing kembang. Ora ana tamba sing dingerteni lan nyebar kanthi cepet, mula tanduran sing kena pengaruh kudu dibuwang kabeh lan dirusak sanalika bisa dilindhungi, kanggo nglindhungi tanduran sing cedhak.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.