Kepiye kembang aloe vera?

Tanduran Aloe Vera nduweni kembang kuning.

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

kepriye kembange aloe Vera? Iki minangka tanduran sing misuwur banget ing kebon lan omah ing saindenging jagad amarga akeh obat. Nanging, popularitas kasebut nyebabake akeh kebingungan, amarga ing Internet lan ing sawetara buku aloe vera (yaiku carane tanduran iki kadhangkala disebut) diidentifikasi minangka A. vera, nanging mung siji-sijine sing padha yaiku. genus sing kalebu (Aloe). Lan kadhangkala spesies Haworthia lan Agave malah bingung karo aloe.

Kita ora bakal mbantah: bisa uga katon padha, nanging ana ciri, rincian, sing kudu digatekake supaya bisa mbedakake sawetara tanduran saka liyane. Ing kesempatan iki, kita bakal fokus ing kembang.

Kapan mekar?

El aloe Vera Iku tanduran succulent utawa succulent non-kaktus.: tegese, godhong-godhongan kasebut duwe daging amarga nyimpen banyu, nanging ora duwe areola amarga dudu kaktus (areola saka kaktus minangka protuberances saka spines sprout. Biasane rambute cendhak banget, meh wulu. Iku ing bab pisanan kita kudu ngenali yen kita duwe mamang apa iku kaktus utawa succulent).

Protagonis kita asale saka Arab, sanajan dheweke wis naturalized ing wilayah sedheng lan tropis ing donya. Senajan 3-4 taun kanggo kembang saka germination wiji, sawise iku bakal terus kanggo kabeh urip. kapan? Biasane aloe Vera mekar ing musim semi, nanging sampeyan bisa miwiti nindakake ing pungkasan mangsa yen suhu entheng.

Apa ciri-ciri kembang kasebut aloe Vera?

Sing pertama ngerti yaiku padha kuning. Ana spesies aloe liyane sing duwe warna abang utawa abang, kaya aloe maculate o Aloe humilis. Mung siji "umum" macem-macem sing bisa bingung karo A. vera amarga uga wis kuning: ing Arboresens lidah buaya »Kembang Kuning», nanging sanajan ora angel dipikolehi, nanging ora populer kaya A. vera, paling ora ing Spanyol.

Nanging saliyane saka werna, karakteristik liyane sing umum kanggo spesies aloe liyane. yaiku: kembang kasebut muncul saka batang kembang sing dhuwur, sing bisa nganti 1 meter, lan uga cabang cilik.. Batang iki minangka terminal, sing tegese sawise ngembang, garing lan gampang ditarik saka tanduran.

Kembang kasebut diklompokaké ing inflorescences kanthi wangun raceme sing prasaja, lan tubular.bab inchi dawa. Lan benang sari ukurane antara 30 nganti 35 milimeter. Sawise polinasi dumadi, tugas sing tiba ing kewan penyerbukan, woh-wohan ripen, yaiku kapsul kira-kira 20 nganti 6 milimeter ing njero yaiku wiji, sing ukurane kira-kira 6 milimeter.

Carane nggawe kembang aloe Vera?

Lidah buaya gampang diurus

Supaya aloe Vera bisa mekar iku penting sing diselehake ing panggonan kang nampa akèh cahya. Nyatane, ora apik yen ana ing njero omah kanthi alesan iki, amarga angel banget kanggo ngasilake kembang ing njero ruangan amarga kurang cahya. Saiki, yen sampeyan duwe kamar kanthi jendhela madhep wetan, ing ngendi srengenge munggah, banjur sampeyan bisa tuwuh lidah buaya ing kono, diselehake ing sacedhake.

Yen arep disimpen ing njaba, luwih trep yen diselehake ing papan sing akeh cahya, sanajan srengenge langsung. Nanging, aja nganti dipadhangi sinar langsung lintang raja, yen nganti saiki ana ing iyub-iyub utawa ing njero omah.minangka bakal kobong. Kanggo ngindhari iki, kudu acclimatize sethithik, lan kanggo alasan iki, sampeyan kudu nyelehake ing srengenge ing wayah esuk utawa ing wayah sore sajrone jam saben dina. Saka minggu kapindho sampeyan kudu ninggalake luwih suwe, antarane 30 lan 60 menit luwih saben minggu.

Nanging saliyane iku, sampeyan kudu menehi sawetara perawatan, yaiku:

Artikel sing gegandhengan:
Perawatan lidah buaya
  • Irigasi: minangka tanduran sing bisa nahan kahanan garing lan kurang banyu, nanging wedi karo banyu sing berlebihan, mung kudu disiram nalika lemah garing.
  • Pot kembang: yen arep disimpen ing wadhah kudu ana bolongan got. Kajaba iku, sampeyan kudu ngganti pot paling sethithik 2 utawa 3 kaping sajrone urip, amarga tuwuh lan ngasilake suckers.
  • Bumi: sabut klapa, utawa lemah kanggo kaktus lan succulents kayata yaiku dening Kembang.
  • Transplan: arep ditandur ing pot sing luwih gedhe utawa ing lemah, kudu ditindakake ing musim semi.
  • Pelanggan: iku trep kanggo fertilize ing spring lan panas. Yen sampeyan nggunakake tanduran medicinally, sampeyan kudu aplikasi fertilizers resmi kanggo tani organik, kayata guano, ganggang pupuk utawa mulch. Nanging yen sampeyan mung pengin dekorasi, sampeyan bisa fertilize karo pupuk kanggo kaktus lan lemak cair kayata iki tindakake pandhuan ing paket kasebut.
  • Rustitasitas: iku tanduran sing tahan nganti -3ºC. Yen wilayah sampeyan luwih adhem, sampeyan kudu nglindhungi.

Nalika sampeyan bisa ndeleng, iku gampang kanggo seneng kaendahan kembang saka aloe Vera.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.