Kepiye cara ngembang kembang mawar ing pot?

Tanduran kembang mawar pot kepengin akeh banyu

Kanggo sawetara wong, taman tanpa kembang mawar dudu kebon sing sejati lan sanajan pratelan iki bisa uga ekstrem, ora ana sing bisa nolak kaendahan kembang mawar lan keajaiban kembang sing mekar ing wektu sing pas kanggo menehi pinunjul kaya sing dikarepake. pangarep-arep kanggo.

Sing paling becik yaiku tuwuh kembang mawar ing dharatan nanging yen lumahing langka sampeyan bisa milih kanggo panci semen utawa materi liyane, sekutu balconies lan teras gedhe kasebut.

Kepiye perawatan kembang mawar ing pot? Yen sampeyan pengin duwe sawetara ing teras utawa loteng, sampeyan bisa uga sukses amarga tanduran kasebut gampang banget supaya sehat. Nanging supaya sampeyan nduwe ayu, ing ngisor iki kita bakal menehi pitakon babagan apa sing kudu ditindakake supaya bisa mari:

Pilih pot sing cocog kanggo grumbul mawar

Tanduran kembang mawar pengin akeh banyu

Kita ngerti watesan utama saben pot: permukaan cilik, tegese, sithik lemah supaya tanduran nampa nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh lan dikembangake. Nanging kanthi ati-ati, bisa ngatasi kesulitan.

Sampeyan kudu milih pot sing jero, saengga tandurane bisa nyebar luwih apik. Kanggo njaluk ide: sampeyan butuh udakara 40 cm ing cilik tanduran miniatur lan udakara 60 cm ing kasus busur mawar Inggris. Dene bahan kasebut, rada ora preduli, angger duwe bolongan ing pangkal. Siji-sijine, yen sampeyan milih plastik, luwih becik digunakake ing njaba ruangan.

Sampeyan uga luwih becik milih jinis mawar Aja kakehan nyebar, utawa ora bakal cukup pot pot kanggo nyukupi kabutuhan sampeyan. Uga, ora bakal pamer yen ngluwihi kapasitas ing wadhah.

Pupuk grumbul mawar sampeyan saben-saben

Aspek penting liyane yaiku ngerti manawa pot luwih mlarat ing gizi lemah amarga jumlah sing sithik lan mula kudu diwenehi perhatian khusus kanggo pupuk. Sing paling becik yaiku dilakoni wiwit musim semi nganti pungkasan ngembang (pungkasan mangsa panas / musim gugur), kanthi pupuk khusus kanggo grumbul mawar tindakake pandhuan kanggo digunakake (sampeyan bisa tuku Kene).

Lan penting banget supaya ora kakehan amarga, ora kaya bushes mawar sing ditandur ing lemah, bisa cepet kobong yen nampa akeh pupuk, amarga luwih konsentrasi ing titik sing padha.

Sijine ing pameran sing cerah

Tanduran mawar butuh srengenge, dadine nyelehake pot ing papan kanthi kebak. Sanajan panas banget, sampeyan kudu ngontrol tanduran kanggo mindhah pot yen sampeyan ngerti yen wiwit kobong. Nanging sampeyan kudu ngerti manawa ana rong pangecualian: tanduran sing ana ing iyub-iyub utawa semi-shade, lan sing didol tanpa oyot.

Iki ora kena langsung dideleng karo raja lintang, amarga bakal lara bakar. Amarga alasan iki, kanggo ngindhari, sampeyan kudu mbiasakake srengenge kanthi sethithik; kamangka sing mentas ditandur ing panci sawise ora ana oyod kosong kudu dilebokake ing semi-shade nganti katon anyar.

Irigasi

Irigasi minangka masalah ing kasus bushes mawar, amarga ora gampang njupuk langkah sing tepat. Ing sawetara titik, masalah nyoba lan kesalahan, mriksa tanduran saben dina kanggo ndeleng manawa kita wis kakehan banyu. Ing mangsa panas, Tanduran kembang mawar pot perlu disiram saben dina yen swasana panas lan garing. Nanging ing musim semi lan utamane ing musim salju, kudu disiram saben wektu.

Nalika mbanyoni, priksa manawa kabeh lemah wis direndhem. Kanthi cara iki, grumbul mawar sampeyan bisa ngilangi ngelak lan, mula, sehat. Sampeyan uga kudu nyoba ora udan godhonge amarga ana risiko ningkatake tampilan jamur. Tuang banyu ing lemah.

Pruning mawar semak ing pot

Sampeyan kudu ngasah gunting pemangkasan saka wektu ke wektu

Apa sampeyan pengin dheweke menehi kembang (meh) kabeh taun? Yen mangkono, perlu yen sampeyan ndeleng yen mawar kasebut garing ing pengadilan. Kajaba iku, ing pungkasan mangsa kudu prune rada luwih drastis. Kanggo nindakake iki, sampeyan kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Copot batang sing godhonge luwih cilik tinimbang liyane.
  • Kurangi dawa batang nganti 5 nganti 30 sentimeter. Iki bakal gumantung karo ukuran tanduran: yen ukuran 20-30 sentimeter, bakal dicopot kurang saka yen ukuran 50 sentimeter utawa luwih. Sampeyan uga kudu ngerti manawa ana wong sing ninggalake semak kembang mawar kanthi separo saka asale, lan umume bisa mlaku kanthi apik, nanging yen tandurane sithik, aku ora menehi saran amarga akeh bisa lemes.

Gunakake gunting sing resik kanggo ngindhari infeksi.

Artikel sing gegandhengan:
Cara nggawe kembang mawar mekar

Tanduran kembang mawar ing pot bisa dadi pengalaman sing luar biasa. Pancen dheweke butuh banyu luwih akeh tinimbang tanduran liyane, nanging kembangane apik banget saengga kudune ana ing teras, sampeyan ora mikir?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

23 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Guille ngandika

    Apa jinis kompos sing disaranake kanggo kembang mawar? Yen ana sing spesial, yen sampeyan bisa menehi saran - matur nuwun kanthi sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guille.
      Sampeyan bisa pupuk karo pupuk organik cair, kayata guano, kayata tumindak cepet.
      Sanajan pupuk universal bakal nguntungake sampeyan uga.
      A Salam.

  2.   Johana ngandika

    Apa sing luwih apik, katon kaya karangan bunga, apa sampeyan bisa duwe semak mawar kaya sing ana ing foto?
    Aku kira amarga pruning apik? Dheweke tuwuh kanthi cara sing ora tumoto ... Salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Johana.
      Ya, »pemangkasan drastis ing wulan Februari lan» alus »sajrone taun (ngilangi layu), lan uga pupuk ing musim semi lan musim panas, kanthi pupuk organik (jinis guano, utawa coran cacing), utawa mineral khusus kanggo tanduran kembang.
      A Salam.

  3.   ROMINA HERNANDEZ ngandika

    Halo, piye kabare? Kayane aku nggawe salah sawijining kesalahan yaiku supaya pot tetep sunar srengenge, aku banjur ndeleng lan godhonge dadi coklat ing tengah, apa sing bisa daklakoni, yen dibutuhake srengenge kaya musim panas apa aku kudu nyelehake ing iyub-iyub?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Romina.
      Sijine ing semi-shade (sing luwih padhang tinimbang shade). Sampeyan bisa mbusak godhong garing; bakal enggal ngasilake new.
      Banyu asring, supaya lemah ora kakehan, lan bisa dirasakake.
      A Salam.

      1.    ROMINA HERNANDEZ ngandika

        Matur Nuwun Wales !! KONSULTASI LAIN KERANA SING SING ENGKU TANPA DITANGGUH, TUMBUHAN YANG DUWONG KANGGO MUNG KANGGO ROSAL, SING PALING KENE PUNYA KANGGO SUNSHINE LENGKAP !! Apa sing kudu ditindakake, aku duwe sawetara rencana, nanging rosal kasebut ndadekake saya edan ,, matur nuwun luwih NULUNGAN NGGOLEKI !! Matur Nuwun

        1.    romina ngandika

          Apa sampeyan duwe informasi babagan grumbul mawarku? Dheweke adol karo aku kanthi jeneng papa juta lan aku ora bisa nemokake apa-apa

          1.    Monica Sanchez ngandika

            Kayane Rosa 'Papa Meilland'. 🙂


          2.    ROMI ngandika

            Matur nuwun kanggo DATA !!! SAIKI aku ngerti apa sejatine diarani !!!!! KANGGO MAWAL AKU KUDU NU PITUTENE sadurunge dilebokake ing srengenge sing kebak, godhong-godhongan kasebut katon ing tengah, aku kudu luwih tliti .. IZA ORA KANG GOLEK amarga aku butuh banyu liyane, saiki aku mbayar KONSESEKSI….


          3.    Monica Sanchez ngandika

            Matur nuwun Mesthi dheweke wis mari 🙂


        2.    Monica Sanchez ngandika

          Halo Romina.
          Tanduran sing ditandur ing nursery, ing omah kaca, disaranake ora dilebokake langsung ing srengenge amarga godhonge bisa kobong sanajan tanduran srengenge. Amarga iku, disaranake supaya ora ana ing swasana semi-shade, luwih-luwih nalika musim panas, lan mbaka sethithik bisa nggunakake srengenge.
          Minangka kanggo ngrawat, kudu ngindhari landasan ora garing, amarga semak mawar minangka tanduran sing pengin akeh banyu, nanging ya tanpa banjir. Amarga iku, piring ora dilebokake ing ngisor, amarga oyot bakal bosok.
          Pupuk ing musim semi lan musim panas karo pupuk kanggo bushes mawar (didol ing nursery), miturut pandhuan sing kasebut ing kemasan.
          Yen sampeyan duwe pitakon luwih lanjut, aja ragu-ragu takon 🙂.
          A Salam.

  4.   Kembang Tembok ngandika

    Halo, aku pengin tetanduran rosebush nanging aku pengin nggunakake kelopak sing garing, apa aku bisa nandur kelopak utawa nganggo batang ????

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alheli.
      Tanduran mawar mung bisa direproduksi kanthi stek batang, nuwun sewu.
      A Salam.

  5.   SANDRA ngandika

    HELLO, KANGGO NGwenehake ROSES ING TANGGAL Plastik, JENIS POT APA KOWE SARAN AKU, JENIS EARTH, NING PUNGKUL, ROSES KECIL

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Sandra.
      Sampeyan bisa tuwuh kembang mawar ing pot plastik kanthi diameter sekitar 20-25cm, kanthi medium sing tuwuh universal.
      A Salam.

  6.   Carlos Colombo ngandika

    Hai, aku Carlos lan aku duwe sisih mawar sing meh garing, meh amarga tongkat mawar liar metu saka ngisor. Kembang mawar iki sing tak tuku ing kebon.
    Pitakon liyane, aku uga duwe mawar kanthi batang coklat lan oyot sing ditandur ing panci sing jero, aku ngenteni wektu kanggo prun, yen menehi reaksi bisa kedadeyan.
    Thanks kanggo wektu.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Carlos.
      Sepira kerepe sampeyan menehi banyu? Tanduran kembang mawar pengin akeh banyu, sanajan ing mangsa adhem ora seneng banget nalika lemah garing.
      Yen dadi elek lan ora ana tandha-tandha hama utawa penyakit (titik kuning ing godhong, ana serangga, bolongan ing sawetara tanduran), bisa uga bakal ngelak.
      Yen ora masalah, monggo nulis maneh lan kita bakal nemokake solusine.
      A Salam.

  7.   DANIEL ngandika

    HELLO, AKU KANGGO Wiji BLOS ROSES sing arep ditandur ing Caliyung COLOMBIA, ING TEMPERATUR SAKA 19 MALING Bengi nganti 30 ING SARI KANGGO PUNCI TANPA SING PUNCI GOLEK BLACK MESH KANG SUNDEWE ORA KITA Dadi Langsung Sajrone Dina, PENDAPATEN Nuwun, matur nuwun sanget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Daniel.
      Tanduran kembang mawar nalika cuaca panas angel banget. Nanging, kanthi nyoba ora bakal kelangan apa-apa. 🙂
      Tandur ing pot lan jupuk lembab ing lemah. Yen kabeh sukses, udakara rong wulan mula bakal germin.
      A Salam.

  8.   Diana ngandika

    Dheweke menehi semak mawar pot, lan batang dadi coklat, lan sawetara kelopak tiba, apa pupuk perlu banget? Aku anyar kanggo perawatan mawar

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai, Diana.
      Sepira kerepe sampeyan nyiram? Apa srengenge katon padhang kanggo sampeyan? Tanduran kembang mawar perlu asring nyiram (3 utawa 4 kali seminggu ing mangsa panas, lan paling ora 2 minggu suwene taun), lan uga kudu ana ing wilayah sing padhang banget.
      Lengganan ora wajib, nanging disaranake banget. Dheweke mikir manawa lemah mboko sithik gizi, lan tanduran kudu "mangan" saben dina 🙂. Sampeyan kudu mbayar wiwit musim semi nganti awal musim gugur, kayata nganggo pupuk cair kanggo semak mawar ing ngisor indikasi sing kasebut ing kemasan sing bakal sampeyan adol ing nursery.
      A Salam.

  9.   Rachel Long ngandika

    Halo Aku anyar ing iki. Aku mung nandur sawetara potongan sing diwenehake. Kaping pisanan tak lebokake ing banyu sajrone seminggu nalika dakwaca ing video banjur dakselehake ing ember es krim pat liter karo lemah, saben dina dak sireni nganggo banyu sithik nganti lembab. Ing pungkasan minggu pertama nandur, salah sijine wis tuwuh tunas, sijine liyane ora apa-apa, nanging sing nomer telu; sing paling gedhe yaiku garing, lan nomer papat; sing paling cilik katon separo garing. Nanging ember ngemot banyu lan aku pengin ngganti. Ternyata sisih ngisor bosok ing nomer telu lan kaping papat; Ireng ireng, lan bagean mau dakethok. Aku ngganti saka lemah, amarga lemah pisanan wiwit kompak banget, dadi ember es krim sing padha karo bolongan banyu sing bisa diusir. Ing pangowahan kasebut, aku weruh yen sing pertama lan sing nomer loro katon ireng dadi ireng saka ngisor. Sajrone telung dina, tunas saka sing pisanan ora tuwuh lan kayane wiwit garing kaya sing kaping pindho. Sing nomer telu ... Aku rasane elek banget, nganti saiki isih garing. Aku takon karo simbahku. Akibate sing pertama lan liyane wis bosok. Cut bagean ireng uga. Nenekku ngandhani yen dheweke ana ing ndhuwur lan dikubur kanthi luwih jero. Dheweke uga ngandhani yen dheweke pengin individu lan ing wilayah sing luwih jembar, aku arep ngganti maneh mengko udakara sewulan, wektu sing mesthine wis duwe oyot. Ora ana siji-sijine sing duwe oyot. Dheweke mung duwe luwih saka rong minggu supaya bisa didhasarake. Dheweke ora wiwit bosok. Aku arep nggawa dheweke metu lan menehi rooting, wêdakakêna putih sing bisa ROOT sajrone rong minggu miturut video, sanajan aku mikir sadurunge kudu dakwadhahi ing banyu sawetara wektu supaya hidrasi. Apa sing menehi saran marang aku?