Kembang putih kanggo menehi

Dimorcases putih iku cocog kanggo hadiah

Ana akeh tanduran sing ngasilake kembang putih, lan ana macem-macem jinis sing cocog kanggo hadiah. Kadhangkala, pengalaman sing ditrapake wong sing bejo ngrawat pot ora dingerteni, luwih becik milih spesies sing wis dingerteni sadurunge sing ora mbutuhake perawatan khusus.

Nanging yen sampeyan ora ngerti apa sejatine, mula aja kuwatir banjur bakal dikandhani jeneng pirang-pirang kembang putih kanggo diparingi hadiah, karo sing mesthi wong sing ditresnani bakal seneng banget.

Coklat putih (Zantedeschia aethiopica)

Jengkar kasebut nduweni kembang putih gedhe

Teluk putih, utawa yen sampeyan seneng, teluk umum, minangka tanduran ramuan abadi rhizomatous sing tekan dhuwur nganti 1 meter. Sajrone musim semi lan musim panas, tuwuh godhong ijo lan sagittate, uga asale saka kembang gedhe putih sing metu saka masing-masing. Jembar banget nganti dawane 18 sentimeter. Sawise ngembang bagean udara (yaiku godhong lan kembang) garing, nanging bakal metu maneh taun ngarep. Sampeyan kudu dilebokake ing papan kanthi cahya nanging ora dijaga saka srengenge langsung, mula becik yen ing njero omah amarga ora bisa tahan adhem. 

Cyclamen (Cyclamen sp)

Cyclamen minangka tanduran cilik

El siklamen Yaiku tanduran rhizomatous sing dadi ayu ing musim salju-musim salju, kaya nalika ngembang. Kembang kasebut bisa wungu, abang, kuning utawa putih, lan uga arum. Godhonge uga apik banget: bunder, ijo tuwa kanthi urat putih. Dheweke urip kanthi apik ing njero omah, nanging kudu ana ing ruangan sing akeh cahya; uga bisa disimpen ing njaba ing papan teduh. Ndhukung adhem, nanging dudu es.

Anyelir putih (Dianthus caryophyllus)

Anyelir kembang putih butuh srengenge

El anyelir Yaiku tanduran perennial sing tuwuh udakara 40 nganti 60 sentimeter. Biasane mekar ing musim semi lan musim panas, nanging yen swasanane cukup anget bisa nganti tiba. Kanggo iku, kudu dilebokake ing papan sing cerah, contone ing loteng utawa teras, mula bisa berkembang kanthi normal. Sampeyan uga kudu ngerti manawa bisa digunakake minangka kembang potong. Nolak frosts nganti -7ºC.

Dahlia putih (Dahlia sp)

Dahlia putih minangka tanduran sing mekar nalika musim panas

La dahlia iki minangka tanduran herba perennial sing dhuwuré nganti 30 sentimeter. Godhonge ijo, mula beda banget karo warna kembange. Iki bisa kanthi pirang-pirang warna: abang, lilac, jambon, kuning, oranye ... lan uga putih. Kanggo nyenengake, sampeyan kudu ngenteni nganti tekan musim panas, mula kudu ditandur ing musim semi, ing papan sing cerah. Sawise ngembang bakal garing, nanging rimpang tetep tetep lan bisa disimpen nganti taun ngarep.

Perpustakaan dimorphic putih (Osteospermum)

Dimorfoteca minangka ramuan sing mekar nalika musim semi lan musim panas

Tanduran sing kita kenal minangka dimorphotheque Iki minangka ramuan abadi sing saiki kalebu genus Osteospermum (sadurunge kalebu Dimorphotheca, nanging para ahli mutusake kanggo misahake spesies taunan saka perennial dadi macem-macem genera). Ngluwihi sing, iku ramuan sing matur nuwun banget. Yen nduwe srengenge langsung, lan disiram saka wektu-wektu, bakal tuwuh kanthi cepet. Udakara udakara kira-kira 30 sentimeter, sanajan yen ing lemah bisa ambane meh 1 meter. Kembangé katon ing musim semi lan musim panas, lan bisa dadi abang, oranye, kuning lan mesthi putih. Kajaba iku, apik banget yen ngerti yen tahan frosts nganti -4ºC.

Durillo (Opulus Viburnum)

Bola salju minangka semak kanthi kembang putih

El duri, uga dikenal minangka bola salju, minangka semak runcing kanthi kembang putih sing asri. Tuwuhe antara 4 nganti 5 meter, lan godhong ijo kanthi wates serrated. Kembang mekar nalika musim semi, ngasilake kembang putih kanthi diameter sekitar 10 sentimeter. Kudu ditanam ing njobo ing njaba ruangan, ing papan sing cerah, lan uga penting disiram saben wektu. Bisa tahan es nganti -13ºC.

Spatiphilian (Spathiphyllum wallisii)

Spatifilo minangka tanaman kebon kembang putih

El spatiphilian iku omah sing apik banget. Godhong ijo peteng mengkilap dawa nganti 65 sentimeter, lan kembang spadix sing thukul ing musim semi lan musim panas. Cocog banget kanggo tuwuh ing ruangan gedhe sing akeh cahya saka njaba. Opo maneh Sampeyan mung kudu ngombe kaping pindho saben minggu sajrone luwih panas, lan liyane ora asring.

Tuku Kene.

Kembang lilin (lubang daging)

Kembang lilin minangka pendaki ing njero ruangan

La kembang lilin Yaiku tanduran pendakian njero ruangan sing dhuwure 6 meter. Dawane godhong oval utawa bentuk elips ijo peteng, daginge daginge. Iki ngasilake kembang putih ing musim semi, dikelompokake ing klompok sing digawe saka pirang-pirang floret kanthi diameter sekitar 2 sentimeter. Ora bisa kekurangan cahya (nanging ora langsung) utawa irigasi. Iki bakal moderat, amarga ora ndhukung oyot sing gedhe banget.

Kembang kembang putih (Waru rosa-sinensis)

Kembang waru minangka semak cilik

Salin koleksiku.

El Bunga raya rosa-sinensis Tanduran semak utawa ijo - kabeh gumantung saka kahanan iklim ing wilayah sing tuwuh - sing bisa nganti dhuwur nganti 2 meter; nanging biasane ora ngluwihi meter. Ana macem-macem jinis lan kultivar sing ngasilake kembang sing apik kanthi maneka warna, kalebu putih. Contone, ing gambar kasebut yaiku a Bunga raya rosa-sinensis "Dainty White". Ana ing njaba ruangan, lan kudu diselehake ing papan sing cerah. Mesthine, yen ana frost ing wilayah kasebut, sing becik yaiku nandur ing pot, supaya sampeyan bisa nyelehake ing omah nalika seger.

Hydrangea kembang putih (Hydrangea macrophylla)

Hydrangeas minangka shrubs medium

La hydrangea Iki minangka shrub deciduous sing biasane kalebu tanduran favorit kanggo diwenehi hadiah. Alesané beda-beda: ukurane becik kanggo ditanam ing pot sajrone umure (umure ora ngluwihi 60 sentimeter), sanajan uga apik ing kebon; Kudu mbanyoni moderat lan sing paling apik yaiku mekar pirang-pirang minggu nalika musim semi lan musim panas. Nanging penting disiram banyu udan utawa banyu jeruk nipis, amarga yen digunakake banyu alkalin, godhong dadi klorosis. Yen ora, ndhukung frosts sing ringkih, nanging yen sampeyan manggon ing wilayah sing adhem banget, sampeyan bisa tuwuh ing omah.

Rockrose putih (Cistus albidus)

Rockrose putih minangka semak cilik

La rockrose putih Iki minangka semak perennial sing dhuwuré antara 50 sentimeter lan siji meter. Dawane godhong ijo udakara 5 sentimeter, lan mekar nalika musim semi. Kembang kasebut bisa wungu utawa putih, lan diametere udakara 5 sentimeter. Seneng banget karo srengenge, mula kudu tuwuh ing njobo. Nolak kahanan garing lan garing, uga frosts nganti -15ºC.

Mlathi Cina (Jasmine polyanthum)

Melati Cina minangka pendaki sing duwe kembang putih cilik

Gambar - Flickr / Kai Yan, Joseph Wong

El melati cina iki minangka pendaki ijo sing dhuwuré nganti 6 meter. Nduwe godhong ijo peteng ing sisih ndhuwur lan ijo sing luwih alus ing sisih ngisor, lan mekar wiwit pungkasan mangsa salju nganti musim semi. Iki ngasilake pirang-pirang kembang wernan putih sing wangi banget. Kajaba iku, cocog kanggo pamula, wiwit Sampeyan bisa duwe ing njaba, ing papan sing cerah, lan banyu kaping loro utawa telu saben minggu nalika musim panas lan kurang saka taun. Nolak frosts nganti -7ºC.

Lily saka lembah (Convallaria majalis)

Lily lembah minangka tanduran sing asri kanthi kembang putih

El Lily saka lembah Iki minangka ramuan rhizomatous abadi sing tekan dhuwuré 30-35 sentimeter. Godhong sederhana, godhong ijo lanceolasi lan kembang cilik lonceng putih regane hias banget. Amarga iki, Tanduran iki cocog kanggo hadiah, amarga uga teduh lan tahan frost nganti -18ºC.

Mawar putih (Rosa sp)

Mawar putih gedhe banget

ing bushes mawar Iki minangka semak sing asring ditandur ing kebon, uga ing teras lan teras. Dheweke menarik banget kanggo pamula: tuwuh ing srengenge lan ing semi-shade, tahan adhem lan frost, lan mung perlu disiram lan dipotong. Ana macem-macem jinis sing duwe kembang putih, kayata "Snow White" utawa "Claire Austin", kabeh kudu dirawat kanthi cara sing padha.

Tulip putih (Tulipa sp)

Tulip minangka bulbous sing mekar nalika musim semi

El tulip yaiku bulbous cilik, dhuwuré 20 utawa 30 sentimeter. Godhong ijo tuwuh nalika musim semi, lan ora suwe sawise ngasilake kembang kanthi warna-warna, kalebu kuning lan putih. Sampeyan ora bisa kekurangan cahya, nyatane, luwih becik kena sinar srengenge kanthi langsung. Kajaba iku, kudu disiram saben-saben. Sawise ngembang, sampeyan bisa nyimpen bohlam ing papan sing garing, utawa ditinggalake ing endi wae tanpa disiram. Tahan banget kanggo frosts nganti -15ºC.

Entuk sampeyan bolam.

Apa sampeyan seneng tanduran iki nganggo kembang putih kanggo diparingi hadiah?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.