Kembang sing wangi ora enak

Ana tanduran kembang sing wangi ora enak

Gambar - Wikimediia / SofianRafflesia

Sanajan ana tanduran sing wangi sing enak banget, ana liyane sing kosok baline ngasilake kembang sing wangi ora enak. Dheweke minangka sing ora dikarepake masarakat ing kebone, sanajan apik banget. Lan ing sawetara kasus, intensif banget bisa ditemokake nganti sawetara meter.

Apa sampeyan pengin ngerti jenenge? Mungkin sampeyan wani budidaya, utawa luwih seneng dijaga supaya adoh saka sampeyan. Ing kasus apa wae, ing ngisor iki sampeyan bakal bisa nemokake.

Amorphophallus titanum (Kembang mayit)

Amorphophallus minangka tanduran rhizomatous sing tuwuh ing alas udan wiwit Afrika nganti Kepulauan Pasifik. Salah sawijining spesies sing paling populer yaiku Amorphophallus titanum, sing tekan dhuwure sak meter. Kembang kasebut, dikenal minangka kembang mayit amarga ambune ora enak, bobote 15kg banget. 

Aristolochia grandiflora (Kembang pelikan)

Aristolochia grandiflora minangka tanduran sing ambune ora enak

Gambar - Wikimedia / Maja Dumat

Dikenal minangka kembang pelikan, tanduran pendakian sing asale saka Karibia iki sing ora ana sing preduli. Biasane umume ora nganti setengah meter, nanging kanthi godhong wujude jantung lan kembang kuning kanthi pusat abrit sing ambune ora enak, kalebu salah sawijining spesies sing kudu tuwuh yen disingkirake saka wilayah wacana.

Asimina triloba (Asimina)

Asimina triloba duwe kembang wangi

Gambar - Perpustakaan Gambar Flickr / Tanduran

Iki dikenal minangka asimina utawa apel kastor Florida, lan minangka semak asli ing Amerika Serikat sisih wétan. Ndhuwur dhuwur 5 meter, lan Sanajan ambu ora enak kembang, iki minangka salah sawijining wit buah sing paling disaranake tuwuh ing iklim sing adhem.: ndhukung nganti -25ºC, lan urip apik banget ing papan nalika musim panas entheng lan mongso adhem. Mesthi, sanajan woh-wohan bisa dipangan, kanthi rasa sing legi, wiji kasebut bisa racun mula penting dibuwang utamane sadurunge menehi woh kanggo bocah.

Crescentia alata (Jícaro)

Kembang ales Crescentia mambu ora enak

Gambar - Wikimedia / 阿 橋 HQ

La Crescentia alata, dikenal minangka zucchini Meksiko utawa jícaro, minangka wit ijo sing asale saka Meksiko menyang Costa Rica. Ukurane nganti 8-14 meter, lan ngasilake kembang kuning lan ungu sajrone musim semi lan musim panas. Iki sprout saka bagasi, lan gondho minangka lalat sing disenengi. Sanajan ora nyenengake kanggo manungsa, tanduran iki duwe pirang-pirang piguna: pulp woh-wohan digunakake kanggo ngobati masalah ambegan, wiji dikonsumsi kanggo rasa legi, lan kulit ing woh digunakake kanggo nggawe mangkok lan sapanunggalane.

Dracunculus vulgaris (Flytrap)

Dracunculus vulgaris minangka tanduran kembang gedhe

Gambar - Wikimediia / P.Pickaert

El Dracunculus vulgaris, asale saka Mediterania, minangka tanduran hias banget. Nyatane, ing Amerika Utara umume ndeleng ing kebon pribadi lan botani. Nanging, populer kondhang minangka flytrap, Lan ora nggumunake. Kembange menehi aroma sing ngelingake daging lan, mesthine mabur aja ragu-ragu ngunjungi.

Helicodiceros muscivorus (Yaro flytrap)

Ana tanduran sing wangi ora enak

Gambar - Wikimedia / Göteborgs botaniska trädgård

Dikenal minangka flytrap yaro, iki minangka tanduran alami Kepulauan Balearic, Corsica lan Sardinia. Sing paling penasaran, amarga bisa nambah suhu kanggo narik kawigaten penyerbuk: lalat biru. Amarga iku, iku dikenal kanthi jeneng flytrap yaro. Ambune ora enak banget, amarga padha karo daging bosok.

Rafflesia arnoldii (Raflesia)

Rafflesia minangka tanduran parasit

Gambar - Wikimediia / Henrik Ishihara Globaljuggler

La Rafllesia arnoldii Iki minangka tanduran parasit sing kepengin banget (yaiku panganan kanggo nutrisi sing dipikolehi saka tanduran liya) sing urip ing alas sing anget lan lembab ing Asia Tenggara. Yaiku tanduran sing ora duwe godhong, lan gagange cekak banget. Kembange, yaiku bisa bobote nganti 10kgIki dianggep paling gedhe ing jagad iki lan bisa ngukur diameter luwih saka 100cm. Keanehan liyane saka tanduran iki yaiku mambu, lan utamane panase. Ya Ya, iku bisa ngetokake energi panas kanggo narik serangga.

Stapelia grandiflora (Stapelia)

Grandflora Stapelia minangka succulent

Gambar - Wikimedia / Rosa-Maria Rinkl

La Stapelia grandiflora minangka tanduran succulent lan misuwur ing koleksi tanduran ara-ara samun utawa padha. Asal saka bawana Afrika, tuwuh nganti dhuwur 10-15cm. Kembangé apik banget, nanging ambune ora cocog kanggo irung sing sensitif.

Fetid simfoni (Gobis Fetid)

Ana tanduran cilik sing duwe kembang wangi

Gambar - Wikimedia / Alpsdake

Gobis skunk, utawa, kaya sing dingerteni, kubis rawa, minangka tanduran sing asale ing Amerika Utara sisih wétan sing tuwuh udakara 50 sentimeter. Kaping pisanan ngasilake kembang ing musim semi, lan mengko yen lay, godhonge thukul. Yen dipotong gagang, mula bakal mambu sing ora enak banget, mula diarani kubis fetid. Kaya spesies liyane, iki uga bisa nambah suhu, kanggo nglindhungi awake dhewe saka frosts sing kadaptar ing habitat alami lan kanggo narik kawigaten penyerbuk.

Apa sampeyan ngerti kembang liyane sing mambu ora enak? Apa sampeyan mikir babagan sing wis dakwulangake? Sejatine ana sing ayu, nanging tanpa mangu, luwih becik dilebokake ing wilayah sing rada adoh.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.