Napa anggrek kudu ana ing pot transparan?

Phalaenopsis minangka anggrek sing kudu ana ing pot transparan

Akèh-akèhé tanduran sing bisa didol ditanam ing pot sing diwarnai, kenapa ora anggrek? Ngerti kanthi bener kabutuhan spesies sing arep kita tuku iku penting banget, amarga bakal ngidini kita ngurus sing luwih apik. Lan supaya, milih wadhah sing arep ditanduri iku meh pentingIku bakal gumantung ing kita apa padha bisa tuwuh luwih utawa kurang.

Ing kasus tartamtu saka anggrek, sing pisanan kudu dingerteni yaiku ora kabeh butuh wadah sing padha. Ing kasunyatan, mung epiphytes, kayata Phalaenopsis, kudu ana ing pot sing cetha. Pitakonan iku, ngopo

Napa anggrek epifit kudu ana ing pot transparan?

Anggrek epifit minangka tanduran tropis

Ana sawetara alasan, lan kita bakal nerangake kabeh ing kene. Lan perlu yen anggrek epiphytic ana ing pot sing cocog, sing ngidini tuwuh kanthi apik.

Oyod nindakake fotosintesis

Fotosintesis minangka proses ing ngendi tanduran ngowahi anorganik dadi bahan organik amarga sinar matahari lan karbon dioksida sing diserap (sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene). Biasane, mung godhong sing bisa nindakake, amarga dheweke duwe klorofil, pigmen sing menehi warna ijo; Nanging anggrek epifit rada beda, amarga oyod uga fotosintesis.

Iki ateges wujude sistem ROOT serves kanggo gawé pangan -gula lan pati- sing bakal digunakake kanggo tuwuh lan ngrembaka. Yen ora ana ing pot sing cetha, dheweke ora bisa. Senajan bener padha nindakake kanggo ombone rodok kurang saka godhong, amarga sanajan padha duwe klorofil, jumlahe luwih murah dibandhingake karo godhong, iku kabeh nambah munggah.

Iku luwih gampang kanggo ndeleng yen ana masalah

Pot transparan migunani banget kanggo sapa wae sing nandur tanduran, amarga mung ndeleng oyod sampeyan bisa ndeleng yen ana masalah. Contone, Anggrek epifit banget sensitif marang banyu sing berlebihan, satemah oyodipun bosok ing sawetara dina yen sampeyan ora tumindak ing wektu.

Mulane, yen kita ndeleng sawetara werna coklat, ireng lan / utawa mouldy, kita mung kudu kasebut kanthi teliti, mbusak saka pot lan Cut mau nganggo gunting sing resik.

Irigasi luwih dikontrol

Phalaenopsis minangka anggrek epiphytic utawa lithophytic

Iku gampang banget kanggo ndeleng yen werna saka anggrek epiphytic, kayata sing saka phalaenopsis, padha kudu banyu utawa ora, wiwit kita mung kudu ndeleng yen padha putih utawa ijo. Ing kasus sing sepisanan, sing bakal ditindakake yaiku banyu, amarga tanduran bakal ngelak; Ing kaloro, Nanging, kita ora bakal nindakake apa-apa nganti padha ngganti werna.

Saben sampeyan kudu nambah banyu kanggo wong-wong mau, sampeyan kudu banyu saka ndhuwur, yaiku, wetting substrate. Banjur yen sampeyan pengin sampeyan bisa ninggalake sheet saka banyu ing piring, nanging ora luwih; Apa wae sing durung diserap bisa digunakake maneh mengko.

Substrat apa sing kudu dilebokake ing anggrek sing ana ing pot transparan?

Substrat paling apik kanggo anggrek epifit yaiku sing kasusun saka kulit kayu pinus. Dheweke butuh siji sing tart, entheng, kanthi biji-bijian gedhe, lan iki mesthine. Kajaba iku, murah banget lan gampang ditemokake, amarga iki minangka tanduran sing ditresnani dening kita sing seneng nandur kembang.

Kita ora nyaranake jinis substrat liyane, amarga sanajan ana wong liya sing bisa ngladeni kita ing wiwitan, cepet utawa mengko bisa nyebabake masalah, kayata:

  • Arlita: bisa uga ana regane, amarga cahya lan bal ukurane bisa ditrima, nanging duwe pH netral lan ora asam, yaiku sing dibutuhake tanduran.
  • Kerikil utawa lempung vulkanik: Luwih abot tinimbang kulit pinus, lan uga nduweni pH sing luwih dhuwur. Nyatane, iku alkalin, kanthi pH 7 utawa 8, mula ora migunani kanggo anggrek epifit.
  • Serat klapa: nduweni pH sing cocog, antarane 5 lan 6, nanging granulometrie apik banget, mula ndhelikake kabeh oyod, dadi angel kanggo nindakake fotosintesis. Uga, tetep teles kanggo dangu, lan mulane bisa duwe masalah amarga keluwihan Kelembapan. Ing video iki kita ngomong luwih akeh babagan dheweke:

Apa pot anggrek kudu duwe bolongan got utawa ora?

Ya, tanpa mangu-mangu. Ora cukup yen dheweke transparan, nanging uga kudu duwe bolongan ing dhasare supaya banyu bisa metu. Mulane, ora ketompo carane ayu pot utawa pot tanpa bolongan, yen kita pengin anggrek epiphytic bisa tahan nganti pirang-pirang taun, kita kudu nandur ing pot transparan kanthi bolongan got.

Dadi, luwih becik sing cilik lan akeh, lan ora ana siji utawa loro gedhe. Sing luwih cepet banyu sing ora diserap metu, luwih apik kanggo tanduran.

Lan kanthi cara, ngomong babagan banyu, elinga yen sampeyan kudu nggunakake banyu udan utawa sing pH kurang, antarane 4 lan 6. Iki minangka tanduran asam, mula yen disiram nganggo banyu alkalin, pH substrate bakal mundhak, lan godhonge dadi klorotik. Kanggo nyegah kedadeyan kasebut, lan yen sampeyan ragu, sampeyan kudu duwe pH meter banyu, kayata iki, amarga kanthi cara iki sampeyan bakal ngerti yen perlu utawa ora kanggo ngunggahake pH utawa nyuda.

Muga-muga artikel iki wis mbantu sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.