Napa petunias mati?

Petunia minangka tanduran sing alus

Petunias, apa tanduran sing gampang diurus? Kayane kaya ngono, amarga wiji tuwuh kanthi cepet lan, mung sawetara wulan sabanjure, kembang kasebut meh ora ana perawatan khusus. Nanging, kadhangkala dadi kuning, banjur coklat, lan pungkasane kita ilang. Kenging punapa?

Amarga sanajan tanduran sing paling gampang diurus bisa ngalami karusakan sing ora bisa dibalekake nalika kabutuhane ora dicukupi. Amarga, Ayo mangsuli pitakon kenapa petunia mati?, nerangake sabab lan carane sampeyan bisa nyingkiri.

Kadhemen

Petunia sensitif marang kadhemen

Gumantung ing wilayah lan iklim, ing petunia Padha bisa dadi ala sanalika kadhemen teka. Iki minangka tanduran tropis, mulane sensitif banget marang suhu sing sithik. Nyatane, dheweke mung tahan nganti paling sethithik 14ºC. Iki tegese yen ditinggalake ing teras utawa ing loteng nalika musim dingin lan merkuri ing termometer mudhun banget, tanduran kita bakal layu lan mati.

Kepiye cara supaya ora? Gampang: dilebokake ing omah nalika suhu mudhun ing ngisor 18ºC. Kanggo tetep dirungokake, sok-sok sampeyan bisa mriksa situs web meteorologi ing negara sampeyan (kayata AEMET yen sampeyan ana ing Spanyol), utawa luwih apik, tuku stasiun cuaca domestik dhasar, kaya iki:

Iku biaya mung ing 15 euro, lan Iki mbantu sampeyan ngerti suhu lan kelembapan ing njero lan njaba. Bakal migunani banget kanggo ngerti babagan kelembapan, amarga yen sampeyan tuwuh tanduran saka tropis utawa subtropis, kayata calatheas, phytonia, philodendron, pothos, lan liya-liyane, sampeyan kudu ngerti yen kudu dhuwur; lan yen kedadeyan sing ana kurang, ngisor 50%, sampeyan kudu nyemprotake banyu supaya godhong ora dadi coklat.

Nanging ya, Yen sampeyan nggawa petunia ing njero, lebokake ing kamar sing akeh cahya, nanging adoh saka pemanasan, AC, lan liya-liyane, amarga arus udara sing diasilake piranti kasebut garing godhong.

Irigasi sing berlebihan

Irigasi minangka topik sing nyenengake. Banyu iku panguripan, nanging kaluwihan kasebut bisa mateni tanduran apa wae, kajaba ana banyu. Nanging petunias ora mbutuhake mbanyoni sing asring. Nanging uga dudu tanduran sing bisa dilebokake ing pot tanpa bolongan got, awit yen wis rampung, werna bakal rot amarga banyu tetep stagnant nang ngandika wadhah.

Iku soko sing wis dakdeleng akeh: sampeyan tuku petunia ing pot cilik, lan sing pertama dilebokake ing pot, sing, ya, apik, nanging bisa mungkasi urip tanduran. Mulane, iki kudu nyingkiri. Ayo ninggalake pot tanpa bolongan ing pangkalane kanggo sing akuatik, lan tanduran liyane ing wadhah kanthi bolongan, yen ora, gejala kasebut bakal katon:

  • Lembar kuning: pisanan sing paling tuwa, banjur ing ngisor iki.
  • Jamur: Jamur putih utawa abu-abu ing batang lan/utawa godhong.
  • kembange rusak: padha ora mbukak utawa tiba prematur.
  • Verdine: katon nalika lemah tetep teles kanggo dangu.

Kanggo nindakake? Kaping pisanan, kita kudu nundha irrigations, lan mengko yen kita duwe ing pot njupuk metu saka ana. Kita bakal mbungkus roti lemah karo kertas absorbent, lan ninggalake ing panggonan kang garing kanggo paling rolas jam. Sawise wektu kasebut, kita bakal nandur ing pot anyar sing duwe bolongan ing pangkalan, kanthi substrat budaya anyar.

Petunia kembang lilac
Artikel sing gegandhengan:
Cara ngrawat petunias

Yen ana ing lemah, lan amarga iku tanduran cilik, kita bakal nyopot kanthi nggawe sawetara trenches ing jerone 30 sentimeter. supaya sampeyan bisa metu karo werni ROOT kabèh. Banjur, kita bakal nerusake kanggo mbungkus werna karo kertas absorbent, lan dina sabanjuré kita bakal nandur ing pot. Yen wis pulih, yaiku yen wis metu godhong anyar lan sehat, bisa ditandur maneh ing lemah, nanging wektu iki, kita bakal nggawe bolongan sing ukurane kurang luwih 40 x 40 sentimeter lan diisi karo campuran. landasan universal con mutiara.

Kakurangan irigasi

Petunia minangka tanduran kanthi kembang warna-warni

Petunias uga ora ndhukung kahanan garing lan kurang banyu. Nanging ati-ati, nalika kita ngomong babagan kahanan garing lan kurang banyu, kita nuduhake masalah sing bisa disebabake dening kekurangan udan utawa irigasi, utawa kualitas substrat utawa lemah sing ora apik. Yaiku tanduran iki Bisa dadi garing yen nampa banyu kurang saka sing dibutuhake, utawa yen lemah dadi kompak nganti ora bisa nyerep banyu..

Mulane, dehidrasi uga bisa nyebabake akeh, nyebabake masalah kasebut:

  • Lembar kuning: Sing paling anyar bakal miwiti ngowahi warna iki, banjur sing sabanjure.
  • Kembang ora mbukak: kurang Kelembapan, padha ora bisa nindakake.
  • Bumi garing banget: malah bisa dideleng kompak banget, nganti yen diwutahake banyu ing panci bakal cepet metu saka pinggir, lan yen sampeyan nyirami lemah, dadi puddle cilik sing butuh wektu suwe kanggo ilang.

Kanggo ngrampungake, yen ing pot, iku bakal diselehake ing cekungan karo banyu kanggo setengah jam utawa luwih; lan yen ing taman, a parut wit watara lan bakal banyu. Yen lemah wis kompak banget lan ora nyerep banyu, mula ditanam ing papan sing anyar (ing pot liyane, utawa ing pojok plot liyane) medium tuwuh universal dicampur karo 30% perlite.

Lan wiwit iku, bakal disiram luwih asring.

Hama

Hama sing paling mengaruhi petunia yaiku: thrips, aphids lan whitefly. Iki minangka parasit sing mangan sap saka godhong, mulane nyebabake bintik-bintik warna katon ing dheweke. Yen ora dicenthang, bisa banget ngrusak tanduran. Mulane, perawatan kudu ditindakake sanalika kita ndeleng dheweke kanthi ala, utawa malah sadurunge, sanalika ana serangga kasebut ing sisih ngisor godhong lan / utawa ing kembang.

Carane nambani wong? cunt insektisida krasan paling apik sing ana, mesthi: ing bumi diatomaceous. Lan ora, iku ora guyon. Bumi diatomaceous minangka produk ekologis sing ora ninggalake residu lan ora beracun kanggo manungsa utawa mayoritas kewan, mung kanggo serangga cilik kaya sing wis kasebut. Kanggo nggunakake, sampeyan mung kudu udan petunia karo banyu, banjur nambah prodhuk kaya-kaya nambah uyah kanggo salad. Iki video sing kita pirembagan babagan:

Penyakit

Petunia biasane ora duwe penyakit dhewe. Maksudku, angel banget kanggo wong sing sehat, yen ora nampa banyu luwih akeh tinimbang sing dibutuhake, utawa yen lemah kualitase ora apik lan ora ngidini oyod berkembang normal. Dadi nalika iki kedadeyan, yaiku jamur kayata botrytis, powdery mildew utawa phytophthora sing ngrusak godhong, batang, kembang lan / utawa oyod..

Sayange, ora akeh sing bisa ditindakake, amarga nalika gejala kasebut katon (jamur putih, bintik coklat, gulung kembang), biasane kasep. Nanging, Sampeyan bisa nyoba nylametake kanthi nggunakake fungisida adhedhasar tembaga, carane iki, nandur ing lemah entheng sing ngilekake banyu kanthi apik, kayata kembang utawa Boom Nutrient, lan supaya nggunakake pot tanpa bolongan.

Kurang gizi

Godhong petunia bisa dadi klorotik

Gambar – diygardening.co.uk

Salah sawijining masalah sing biasane ana ing petunia yaiku klorosis; yaiku, godhong dadi kuning kajaba saraf sing tetep ijo. Iki amarga saka kurang wesilan occurs nalika ditanam ing lemah kanthi pH 7 utawa luwih dhuwur, utawa disiram nganggo banyu alkalin, karo akeh jeruk.

Banyu irigasi bisa diasemasi kanthi gampang
Artikel sing gegandhengan:
Cara ngasem banyu irigasi

Kanggo nyegah mati, saliyane kanggo nandur ing lemah sing cocog lan disiram banyu kanthi pH luwih murah tinimbang 7, kudu dibuahi nganggo pupuk cair khusus kanggo tanduran kasebut, minangka iki, utawa nganggo pupuk organik kayata guano. Kita bakal terus-terusan ngetutake pandhuan ing wadhah, supaya sithik-sithik bakal entuk godhong anyar lan ijo. Sayange, sing wis kuning bakal garing lan tiba, nanging petunia bakal berkembang.

Muga-muga tips iki bakal mbantu sampeyan duwe petunia sing apik.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.