Wit stroberi kenari (Arbutus canariensis)

Arbutus canariensis

El Arbutus canariensis utawa wit stroberi Kanada kaya sing dingerteni, Iki minangka shrub duweke kulawarga Ericaceae. Iki minangka spesies sing unik lan apik sing ora umum, endemik ing Pulo Canary lan dilindhungi panguwasa pulau kasebut. Kembang sing éndah wiwit saka warna putih semu ijo nganti warna pink, woh-wohan oranye lan gagang sing atos.

Iki endemik ing Kepulauan Canary, bisa dideleng kanthi liar ing alas laurel lan alas pinus ing sabuk awan lan depresi tartamtu ing pulo Tenerife, La Palma, Gomera, Hierro lan Gran Canaria.

Fitur

woh-wohan kanthi warna-warna khas wit kanary

Iki minangka spesies sing ing kahanan sing cocog bisa dhuwur nganti tekan pitung meter. Kulit kayu yaiku kastanye sing alus, kanthi warna wiwit abang nganti jambon, gumantung karo musim, sing eksfoliasi ing pita lebar ana ing pungkasan musim semi. Tanduran enom nuduhake kulit ijo sing alus sing peteng ing sunar srengenge.

Godhonge ijo terus dawa lan dawa, ijo peteng ing sisih ndhuwur lan ijo enom ing sisih ngisor. Klompok kembang cilik semak iki padha mekar ing antarane musim panas lan musim gugurDheweke duwe tampilan sing nyala-nyala lan menehi mahkota putih lan ijo kanthi warna pink.

Woh wohan beri minangka woh-wohan daging gedhe sing cocog kanggo dikonsumsi, duwe bentuk bola kanthi diameter udakara 3 cm, nada oranye utawa kuning, tekstur rada mealy lan duwe rasa tartamtu sing babar blas ora kaya strawberry. Tandha sing durung jelas yen woh-wohan wis mateng yaiku nalika tiba tiba.

Tandur lan ngrawat Arbutus canariensis

Wiji saka wit stroberi kenari kudu mateng yen ditandur. Yen wis siyap, wiji direndhem ing banyu anget udakara 5 nganti 6 dina, mula luwih disebar ing papan teduh.

Kompos organik sing digunakake ing tanduran kudu tetep lembab. Pengecambahan ana ing antarane 2 lan 3 wulan. Sawise tekan ukuran sing cukup kanggo nangani, kita terus transplantasi bibit ing Arbutus canariensis ing kontaner individu ing lokasi sing akeh dipengini, priksa manawa ventilasi tetep apik. Spesies iki gampang teles.

Sows kudu rampung ing musim gugur utawa musim semi, mesthi ngindhari wektu beku. Wit stroberi Canaria cukup tahan karo variasi iklim, saengga bisa ngidinke suhu nganti - 10º C. Wutah iki tuwuh paling apik ing lemah sing asri banget lan akeh nutrisi, lumahing lemah kudu garing; Kondisi kaasaman, alkalinitas utawa netralitas lemah sing digunakake ora dadi masalah. Tanduran iki amarga semangat, uga ngidinke musim kemarau.

Nanging mbutuhake kelembapan nalika musim panas, kakehan banyu kudu uga dihindari. Sanajan tahan, tanduran enom kudu dijaga saka hawa adhem, dene wong diwasa ora butuh; Kajaba iku, uga tahan angin. Kembang ana wiwit pungkasan mangsa panas nganti awal musim gugur.

Nggunakake

woh-wohan jeruk cilik sing tuwuh ing wit kenari

Amarga kaendahane kembang sing bentuke lonceng, mula digunakake kanggo nyantik kebon. Iki uga digunakake minangka sumber kanggo reforestasi lemah.  Kayu kasebut digunakake ing sawetara kasus kanggo nggawe lemari, tanpa lali minangka spesies sing dilindhungi.

Woh iki duwe pulp sing cukup jus, sing digunakake kanggo nyiyapake permen kayata senggol. Bisa dipangan kanthi alami utawa dimasak. Amarga kandungan alkohol alami sing akeh, mula ing sawetara wilayah Nusantara digunakake kanggo nggawe minuman keras. Mula, ngonsumsi kanthi cara sing gedhe banget bisa memabukake wong, lan uga bisa nyebabake diare.

Dheweke uga dadi panganan kanggo kewan ing wilayah pulau. Iki uga diarani sifat obat, mulane sawetara nggunakake kanggo pertempuran diare, inflamasi lan kuman. Laminae lan kulit kayu digunakake kanggo ngobati macem-macem kahanan saluran kemih.

Wabah lan penyakit

Sanajan tanduran tahan kanggo penyakit tanduran sing paling umum, sawetara jinis jamur kayata antrasnosa utawa genus Phytophthora, dheweke bisa nyengsarakke sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.