Kentia (Howea forsteriana)

Howea forsteriana, sawit kentia diwasa

La kenthia Iki minangka salah sawijining wit kurma sing paling akeh ditanduri ing donya, kanggo dekorasi interior lan njaba omah. Sanajan tingkat pertumbuhane alon, iki minangka salah sawijining tanduran sing apik banget saengga akeh wong ora mikir kudu ngenteni pirang-pirang taun supaya spesimene bisa tuwuh kaya sing ana ing gambar.

Pangopènane ora angel banget, nanging sejatine penting banget kanggo njupuk sawetara perkara supaya ora ana masalah; utawa yen katon, ngerti carane ngrampungake sanalika bisa.

Asal lan ciri

Tampilan spesimen saka Kentia

Kentia, sing jenenge ilmiah yaiku Howea forsteriana, minangka sawit endemik ing Pulau Lord Howe. Unikaule, yaiku, duwe siji batang, sing bentuke silinder, dawane 10 nganti 15 meter kanthi diameter sekitar 13 cm.. Makutha kasebut digawe saka godhong ijo sing pucet, rata, munggah, ijo sing dawa nganti 2 meter.

Kembang kasebut diklompokaké ing kembang empuk sing dawa, lancip lan miring. Woh-wohan kasebut ovoid, pisanan coklat banjur abang.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

  • njaba: ing semi-wayangan.
  • Interior: ing kamar kanthi cahya alami sing akeh.

Bumi

Howea forsteriana, sawit thukul ing njero ruangan lan ruangan

  • Taman: subur, kanthi got sing apik.
  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo 30% perlite.

Irigasi

Kerep ing musim panas, moderat sajrone setaun. Frekuensi bakal beda-beda gumantung karo cuaca lan lokasi, nanging Umume, sampeyan kudu ngombe kentia udakara 3 kali seminggu ing musim sing paling panas, lan seminggu liyane sisane. Yen ana ing njero omah, siraman kudu luwih jembar.

Gunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis. Yen sing duwe, angel banget, sing paling becik yaiku ngisi ember lan supaya bisa lenggah sewengi. Dina sabanjuré kita bisa nggunakake sing ing sisih ndhuwur kotak kasebut, amarga logam abot bakal tetep ana ing jerone.

Pelanggan

Wiwit musim semi nganti musim panas kudu dibayar karo pupuk khusus kanggo wit kurma nderek indikasi sing kasebut ing kemasan produk. Sampeyan uga menehi saran supaya mbayar saben wektu kanthi Pupuk organik, luwih-luwih yen ditandur ing lemah. Kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe tuwuhing lan pangembangan sing luwih apik.

Multiplikasi

Kentia mung multiply karo wiji nalika musim semi. Langkah-langkah kanggo tindakake ing ngisor iki:

  1. Kaping pisanan, tas plastik sing cetha lan bisa ditutup bisa ditrapake kanthi medium universal.
  2. Kapindho, substrat dibasahi, supaya ora ngatasi banyu (yen kedadeyan kasebut, kudu dicopot).
  3. Katelu, wiji kasebut dibuwang ing tas lan ditutupi karo landasan liyane - sing sadurunge wis dibasahi-.
  4. Papat lan pungkasan, tas dilebokake ing sacedhake sumber panas, udakara udakara 20-22 derajat Celcius.

Dadi, njaga landasan mesthi lembab nanging ora dibanjiri, wiji bakal germin ing 1 utawa 2 wulan.

Hama

Weevil abang mengaruhi wit kurma

Cukup tahan, nanging yen kahanan sing tuwuh ora cocog, bisa kena pengaruh:

  • Spider abang: minangka tungau sing mangan sel-sel godhong, utamane sing paling lembut. Ditempuh perang karo acaricides.
  • Cottony mealybug: yaiku parasit sing uga bakal ditemokake ing godhong, saka pakanane. Dheweke bisa dicopot nganggo tangan, nganggo sikat sing dicelupake ing alkohol apotek utawa uga nganggo insektisida anti-cochineal.
  • Paysandisia: yaiku kupu sing larva bisa ngrusak interior batang wit kurma lan godhong sajrone pirang-pirang dina nalika hawa panas. Dheweke gelut karo Chlorpyrifos lan Imidacloprid. Kene sampeyan duwe informasi luwih lengkap.
  • Weevil abang: kuwe minangka weevil sing larva ngali galeri ing bagasi. Iki bisa nyebabake fatal kanggo tanduran. Perang karo Chlorpyrifos lan Imidacloprid; lan bisa dicegah karo obat alami.
  • Wisata: yaiku parasit kaya earwigs nanging luwih cilik, wernane ireng sing nemplek ing sisih ngisor godhong, ing endi ditinggalake residu (kaya bal ireng cilik). Dheweke bisa dicopot nganggo tangan yen sithik utawa wit kurma cilik, utawa uga nganggo insektisida anti-thrips.

Penyakit

Yen ditumpuk, jamur, kayata Cylindrocladium utawa Stigmina, bisa katon. Gejalanya yaiku:

  • Wêdakakêna abu-abu, jambon, utawa putih utawa cetakan
  • Apex rot (godhong anyar)
  • Godhong cepet kanthi cepet

Diobati nganggo fungisida, nanging yen dhasar pangkal utawa pucuk bosok, ora ana sing bisa ditindakake. Mula, penting banget kanggo ngontrol risikone.

Pruning

Ora kena dipotongMung copot godhong sing garing banget ing pungkasan mangsa salju utawa musim salju.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing tahan adhem lan frosts nganti -5ºC, nanging urip luwih apik ing wilayah sing luwih anget.

Godhong lan bagasi kentia dekorasi banget

Lan sampeyan, apa sampeyan duwe kentia?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.