Kepiye cara supaya tanduran ora tuwuh saya gedhe

Poto minangka tanduran sing ora akeh manggoni

Kita asring tuku tanduran sing kita pikir ora bakal gedhe banget, nanging suwe-suwe kita ngerti yen kita salah. Kasus sing paling umum yaiku ditanam, kayata Palo de agua kanthi apik, mula bakal teka nalika godhonge nutul plafon. Kanggo nindakake?

Luwih becik sampeyan nyoba nyuda pertumbuhan nganti bisa. Kanggo iku, kita bakal nerangake kepiye cara supaya tanduran ora tuwuh saya gedhe.

Tips supaya tanduran ora tuwuh gedhe banget

Ana tanduran sing ora tuwuh akeh

Yen sampeyan duwe sawetara tanduran ing omah utawa ing pekarangan sing tuwuh luwih akeh tinimbang sing sampeyan rencanakake, sampeyan kudu njupuk langkah-langkah kanggo terus nikmati kaya sadurunge.

Sijine ing panggonan sing bener

Apa sampeyan nate ngerti yen sampeyan duwe tanduran sing wiwit tuwuh saya akeh, contone ing sisih jendhela? Iki kedadeyan nalika ana ing wilayah sing kurang cahya, utawa yen ana sumber cahya sing luwih kuat tinimbang biasane. Dadi Sampeyan kudu dilebokake ing papan sing pas, kanthi lampu sing cocog, lan yen cedhak jendhela, pot kudu diputer 180º saben dina supaya kabeh bagean tanduran nampa jumlah cahya sing padha.. Kanthi cara iki, sampeyan bakal njamin supaya tuwuh kanthi apik, tanpa dadi etiolated, yaiku tanpa batang saya suwe saya dawa lan saya ringkih.

Aja mbayar

Tanduran butuh banyu lan panganan (kompos) supaya bisa tuwuh lan tuwuh kanthi becik. Nanging yen kita duwe sing wis gedhe banget utawa bakal tuwuh, luwih becik ora mbayar, utawa ora asring menehi panganan. Dadi, yen biyen nyedhiyakake kompos saben 15 dina wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas, apa sing bakal kita lakoni yaiku nyuda frekuensi lan miwiti mangan saben 2-3 wulan sepisan. Uga, kanggo tujuan kita, sing ideal yaiku nggunakake pupuk pelepasan alon, amarga yen digunakake pupuk kimia utawa konsentrasi tinggi, tanduran bakal tuwuh luwih cepet.

Transplantasi mung nalika mendesak

Sampeyan ora bisa duwe tanduran ing pot sing padha sajrone urip, lan malah kurang yen ora dibayar. Ora ana cara kanggo mungkasi tuwuh lan urip ing wektu sing padha. Amarga iki, transplantasi terus dadi tugas sing kudu kita lakoni, Kita mung bakal nindakake nalika ndeleng oyot sing metu saka bolongan got, utawa nalika wis pirang-pirang taun ana ing wadhah sing padha.. Panci iki kudu sawetara sentimeter luwih amba lan luwih jero tinimbang sing sadurunge, lan penting uga duwe bolongan ing pangkalane.

Pruning

Pruning minangka tugas sing penting banget kanggo ngendhaleni tuwuhing tanduran. Kajaba wit kurma, sing ora bisa dipotong (mung godhong sing garing, lara utawa ringkih), turahane kudu nganggo tata rambut saben wektu. A) Ya, kanggo ngedhunake dhuwure, sing kudu ditindakake yaiku motong cabang utama. Mangkono, sajrone taun kasebut, bakal njupuk cabang sing luwih murah, lan saka mbesuk kita mung kudu motong. Saiki supaya bener Sampeyan kudu nyathet karakteristik saben tanduran tartamtu, uga kabutuhan.

Kepiye cara nggawe wit kurma mandheg?

Wit palem tuwuh kanthi cepet

Gambar - Wikimedia / Pluume321

Wit palem minangka tanduran taneman (megaphorbias) sing tuwuh puluhan taun wiwit ana siji pandhuan (siji-sijine makutha godhong). Amarga alesan iki Dheweke ora bisa dipotong kaya wit-witan, amarga yen pandhuane dicopot utawa rusak, tandurane mati.

Masalah liyane muncul nalika disimpen ing pot sing padha nganti pirang-pirang taun lan taun. Akar kasebut pungkasane akeh ruang, nanging uga ora duwe gizi, saengga wit kurma dadi lemah lan pungkasane uga mati.

Mulane, Yen sampeyan pengin supaya ora tuwuh lan tetep sehat, sing paling apik yaiku golek spesies sawit cilik wiwit wiwitan. Nuwun sewu banget, nanging sayang, mokal, kayata, a klapa wulu ing pot nganti pirang-pirang taun lan tetep tetep sehat; utawa duwe wit kurma kenari ing kebon nanging kanthi oyot dipotong.

Ati-ati, sampeyan bisa nindakake perkara kanggo nyuda pertumbuhane: prekara mbanyoni lan / utawa mung pupuk yen perlu banget, lan ngindhari panggunaan pupuk kimia minangka langkah sing migunani banget supaya sawit tuwuh luwih alon.

Kepiye cara nggawe wit ora tuwuh maneh?

Wit-witan cenderung tuwuh sawetara meter. Ana ing sipate. Nanging untunge, ana prekara sing bisa ditindakake supaya ora saya gedhe. Contone, tugas sing paling penting yaiku pruning. Ing pungkasan mangsa sampeyan kudu motong cabang sing ala, yaiku sing rusak, sing wis garing, lan / utawa sing lara banget.

Nanging ing saindhenging taun, sampeyan uga kudu nggawe pruning pangopènanapamaneh yen ditandur ing pot. Pruning iki kalebu nyuda dawa cabang sing ijo yen sampeyan ngerteni yen dawa banget.

Uga aja dibuahi nganggo pupuk kaya nitrogen, amarga yen efek sing ngelawan bakal diraih kaya sing dikarepake; yaiku, dheweke bakal tuwuh luwih cepet lan saya semangat.

Kepiye cara milih tanduran supaya ora nemoni masalah ruang angkasa?

Builder pot

Sanajan bisa ditindakake kanggo ngontrol tuwuhing tanduran, Sing paling disaranake yaiku milih sing ora tuwuh akeh, amarga kanthi mangkono sampeyan bakal ngindhari akeh ngelu. Mula, yen papan sing bakal dienggoni sithik, goleki spesies sing tuwuh sethithik, kayadene gondho (lavender, rosemary, thyme), bulbous (tulip, hyacinths, daffodil, lsp), utawa uga succulents cilik (Lithops, Rebutia, Argyroderma, lan liya-liyane).

Kanggo njero ruangan, sampeyan kudu ndeleng babagan sing paling suket. Contone, calatea utawa kuping gajah minangka tanduran sing, sanajan umure bisa nganti sak meter kurang luwih, katon apik ing ruangan gedhe kayata ruang tamu, nanging ora butuh papan akeh kanggo berkembang kanthi apik. Saliyane, dracena utawa yucca minangka shrubs sing bisa gampang ngluwihi 3 meter, lan wit kurma ora cocog amarga alesan sing padha, kajaba umume Chamaedorea.

Muga-muga bisa migunani kanggo sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.