Kepiye perawatan kenari?

Woh kenari

Apa sampeyan pengin kacang sing dijupuk saka wit? Kayane goroh, nanging ana sing ujar manawa sing wis panen ora padha rasane karo sing didol ing pasar super utawa hypermarket. Mungkin saiki wayahe nyoba 😉.

Maju lan entuk bibit saka Kenari ing nursery cedhak, lan cathet tips iki kanggo golek woh sing enak.

Jugtan Regal

Walnut, kanthi ilmiah dikenal minangka Jugtan Regal, yaiku wit buah sing asale ing Timur Tengah sing dawane apik tenan: bisa ngluwihi 20 meter! Sanajan iki akeh banget kanggo sampeyan, aja padha sumelang, wiwit ngidinke pruning kanthi cukup yen rampung ing pungkasan mangsa, sadurunge tunas tangi. Godhong sampeyan bakal bisa ndeleng yen duwe warna ijo sing apik banget. Ukurane amba, dawa nganti 35cm, lan kedaluwarsa, yaiku tiba ing musim gugur sadurunge nggawe walnut dadi protagonis taman sajrone sawetara minggu.

Kembang katon disebar ing infloresensi, ing musim semi. Woh kasebut minangka drupe, ing njero wiji: ing walnut, sing kudu adhem telung wulan supaya bisa germin.

Walnut ing musim gugur

Walnut ing budidaya minangka wit sing cocog kanggo kebon sing sedheng, kanthi papat musim dibedakake kanthi beda, nanging tanpa suhu ekstrem. Suhu sing cocog yaiku ing antarane -10ºC lan 30ºC, ngindhari frost spring, luwih-luwih yen isih enom amarga bisa ngrusak.

Kanggo tuwuh kanthi apik, butuh kelembapan sing dhuwur ing lingkungan lan ing lemah kudu asring disiram. Kanggo sisane, ora angel banget nalika njupuk ing lemah, luwih milih sing duwe pH netral (6,5 - 7,5), kanthi saluran sing apik. Tambah sawetara tetes kompos cair (kayata guano, kayata) menyang banyu irigasi sajrone musim panen (wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas) lan sampeyan bakal entuk woh sing luwih akeh 😉.

Sampeyan bisa duwe walnut ing pot, nggunakake landasan sing kasusun saka 60% gambut ireng + 30% perlite + 10% cacing humus, nanging amarga ukurane suwe-suwe bakal luwih becik ditandur ing lemah, srengenge kebak.

Apa sampeyan mikir babagan kenari?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alicia Bruna Pascualini ngandika

    Aku seneng banget karo wit-witan, yen wis duwe omah dhewe wiwit nandur, kanthi teras cilik, sisane, aku kudu nggawa lan menehi akeh. Aku nyelehake wit kenari lan kacang almond ing trotoar, ana pirang-pirang taun sing menehi akeh lan liyane sithik, ing taun iki, kanthi dina angin gedhe, meh mbuwang kabeh almond cilik lan kembang kenari, muga-muga bisa kula soko ...

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Muga-muga wae, Alicia. Ayo bungah!

  2.   Beni Sanchez ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, gampang banget lan praktis

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Matur suwun Beni matur nuwun

  3.   Guillermo Guadarrama Gutierrez ngandika

    Informasi kasebut apik banget, aku ora ngerti apa sing dibutuhake supaya bisa tuku lan nandur kenari urip ing negara Toluca, Meksiko lan ketoke amarga suhu sing sithik banget, muga-muga ora bisa nandur siji lan dheweke bisa ngirim email kanggo ngerti yen aku bisa duwe kenari ing omahku
    Gusti Allah mberkahi lan matur nuwun kanggo informasi

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.

      Walnut mung bakal bisa digunakake ing iklim sing sedheng lan frosty. Yen ing wilayah sampeyan musim gugur rada entheng lan / utawa adhem lan ing mangsa salju, sampeyan bakal bisa tuwuh; Yen ora, kita ora nyaranake amarga bakal mbuwang-mbuwang dhuwit lan wektu kanggo sampeyan. Lan pracayaa yen aku pitutur marang kowe, angel banget supaya tanduran tetep ora ngerti sing bisa urip ing wilayah sampeyan; Aku duwe maples Jepang ing Mallorca (Spanyol), lan saben musim panas aku kudu ngatur supaya ora mati amarga panase.

      Greetings.

bool (bener)