Kepiye carane ngrawat wit sing isih enom?

Flamboyant

Sawise wiji bisa germin, kita kadang duwe pitakon: "Saiki apa?", Utawa "Kepiye carane ngurus wit sing isih enom?", Utawa "Apa angel kanggo ngrampungake?" Kanthi artikel iki, aku bakal nyoba ngrampungake.

Wis pirang-pirang taun aku nandur lan ngrawat wit sing isih enom, lan yen aku wis sinau, perawatan kasebut rada beda karo sing bakal sampeyan wenehake wit diwasa, nanging gampang diurus.

Ayo diwiwiti kanthi wiwitan:

  • Panci kembang. Sampeyan luwih becik digawe saka lempung, nanging yen digawe saka plastik, umume bisa digunakake. Kauntungan saka lempung yaiku ngidini sampeyan ngirit banyu luwih sithik, amarga banyu iki nyegah nguap kanthi cepet kaya plastik kasebut.
    Pancen ora kudu gedhe banget, nanging uga ora kudu dadi cilik. Contone: yen wiji udakara udakara wolung inci, panci kudu ambane padha ambane, lan udakara limalas utawa paling sethithik sepuluh inci.
  • Substrat kasebut. Draining (gambut ireng kanthi perlite sèket persen, umpamane), lan sing penting banget yaiku anyar, sing durung digunakake sadurunge.
  • Lokasi: Bakal gumantung karo perawatan spesies tartamtu. Ayo dakjlentrehake: umume dheweke bakal dilebokake ing srengenge, nanging yen ngomong babagan maples Jepang, umpamane, mesthine kudu ana ing semi-shade.
  • Irigasi: Mbok masalah sing paling angel dikontrol. Sepira kerepe wit enom kudu disiram? Yen wis ana ing pot plastik, bisa uga kudu disiram asring banget lima utawa kaping enem minggu ing mangsa panas, gumantung apa kita urip ing iklim sing garing banget utawa ora. Cara paling apik kanggo aja kakehan ngombe yaiku njupuk pot lan delengen apa bobote utawa ora. Yen bobote sithik, mula bakal gampang diombe banyu.
  • Iklim: Umume tuku wiji wit sing disenengi, tanpa nggatekake resistensi karo iklim sing ana. Kesalahan sing ditindakake akeh wong. Nanging ing jangka panjang iki sing kita entuk yaiku kelangan dhuwit, lan ing wektu sing padha kita entuk pengalaman. Saran kula yaiku sadurunge tuku wiji wit sing sampeyan karepake, menehi informasi babagan kekakuane. Lan mesthi, wiji germin ing situ dheweke luwih tahan tinimbang bibit saka spesies sing padha digawa saka bagean liyane (nursery liyane, negara liya ...).
  • Lulus: Aku menehi saran kanggo pupuk kaya tanduran liya, yaiku wiwit wulan Maret nganti Oktober, miturut pandhuane pabrike. Pupuk organik, kayata guano, menehi asil sing positif banget. Nanging sapa wae sing bisa nindakake.
  • Hama lan penyakit: Disaranake banget kanggo nyelehake belerang ing permukaan landasan wiwit dina pisanan, sanajan ing wiji kudu digunakake amarga jamur kasebut tetep digoleki, lan tumindak cepet banget. Sulfur minangka fungisida alami sing apik banget sing ora bakal ngrusak bibit.
    Umumé uga duwe keputihan putih, mealybugs, tungau laba-laba ... Sampeyan bisa nggunakake insektisida umum kanggo nyegah, nanging aku ora menehi saran. Suwe-suwe wit enom bisa lemes, lan dadi kurang tahan.
    Hama kudu diobati yen wis muncul. Ana produk tartamtu ing pasar kanggo nglawan. Tansah dianjurake tindakake pandhuane pabrike.
  • Tanduran: Kita bakal ngganti pot sing rada gedhe sanalika oyot metu liwat bolongan pembuangan, kanthi ati-ati kanthi bal ROOT, sing ora bakal rusak.

Laurel

Aku pengin negesake siji perkara sing penting banget: tingkat germinasi dhuwur banget, ing meh kabeh spesies. Nanging angka pati uga. Aja lali sing tanduran sing dirawat kanthi apik, ora bakal lara. Mbanyoni lan pupuk penting ing kabeh tahapan urip wit, nanging bisa uga luwih penting sajrone taun pisanan, amarga bakal gumantung yen bisa diwasa, lan luwih sehat.

Informasi luwih lengkap - Tips nyiyapake pupuk organik


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.