Kepiye jamur Fusarium mengaruhi tanduran?

Tanduran Fusarium sing lara

Tanduran bisa kena pengaruh karo macem-macem mikroorganisme sajrone urip. Virus, bakteri lan jamur sing bakal nyoba tahan lan kemampuan sampeyan ngrampungake. Antarane sing terakhir, ana salah siji khusus sing mengaruhi taneman asring banget, lan yaiku fusarium.

Iki minangka makhluk sing urip ing lemah lan tumindak nalika sayuran entuk banyu akeh. Ayo ngerti gejala kasebut lan kepiye cara ngilangi.

Kepiye sampeyan ngerti manawa tanduran duwe Fusarium?

Tanduran karo Fusarium

Fusarium minangka jinis jamur sing nyebabake kerusakan gedhe ing tanduran. Ana luwih saka sewu spesies, lan kabeh bisa uga mbebayani tumrap tanduran sing ditresnani. Sawise mikroorganisme iki mlebu tanduran, multiply cepet banget, nyebabake bisa ringkih sajrone sawetara dina.

Nyatane, yen kita ngerti yen ana kedadeyan biasane wis kasep. Dadi luwih gampang ngerti gejala apa sing bakal diwaspadai:

  • Katon bintik-bintik putih, kuning, coklat, jambon utawa abang ing godhong lan / utawa batang.
  • Wilting lan nekrosis saka godhong.
  • ROOT bosok.
  • Tangkepan pertumbuhan.

Apa sing kudu ditindakake kanggo nyegah lan / utawa ngilangi?

Prevención

Fusarium minangka jamur sing, kaya wong liya, seneng karo lingkungan sing lembab. Kanggo nyegah Penting banget yen tanduran ditandur ing lemah utawa landasan sing apik sistem got, amarga kanthi cara iki oyot bakal aerated kanthi bener. On artikel iki sampeyan duwe pandhuan lengkap kanggo substrat.

Nanging, saliyane nggunakake lemah sing cocog, uga prelu aja ngambah banyu. Akeh masalah sing ditanam kita amarga irigasi sing gedhe banget, mula sadurunge menehi banyu, kita kudu mriksa asor lemah. Kanggo iki, kita bisa nggunakake meter asor digital, utawa ngenalake tongkat kayu sing lancip lan bisa ngerteni pira lemah sing bisa ditindakake (yen sethithik utawa sithik banget, kita bisa ngombe). Sampeyan uga luwih becik ora udan tanduran yen wis disiram, amarga gampang bosok.

Perawatan

Yen kita duwe tanduran sing lara, kita kudu nindakake perkara ing ngisor iki:

  • Cut bagean sing kena pengaruh.
  • Nambani nganggo tembaga utawa belerang ing musim semi lan musim gugur, lan nganggo fungisida sistemik ing mangsa panas.
  • Yen banget ala, luwih becik ngobong supaya ora kena infeksi wong liya.

Muga-muga sampeyan wis sinau luwih lengkap babagan jamur Fusarium. Elinga manawa nyegah minangka obat sing paling apik 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.