Kepiye lan kapan tanduran kacang polong?

Kacang polong kasebut nduweni kembang putih

Kacang polong minangka salah sawijining sayuran sing akeh dikonsumsi, lan kalebu sayuran sing paling gampang ditanam. Wiji mung butuh kelembapan supaya bisa germin, sing bakal ditindakake sajrone sawetara dina. Kajaba iku, duwe tingkat tuwuh sing cepet banget, mula woh-wohan bakal siyap dikoleksi rong utawa telung wulan sawise nyebar.

Dadi, yen sampeyan rumangsa tuwuh tanduran sing ramah kanggo pamula, wiwiti. Maca terus kanggo ngerti kepiye lan kapan ditandur kacang polong.

Kapan ditandur kacang polong

Kacang polong minangka tanduran legum

Wektu paling apik kanggo nandur kacang polong yaiku ing musim gugur, sanajan dadi ramuan sing saya akeh bisa ditandur tanpa ana masalah uga ing musim semi. Kanggo nindakake iki, sing kudu ditindakake yaiku nyiyapake kebon, mbusak watu lan jamu sing bisa tuwuh.

Sabanjure, kita bakal terus nyebar wiji kanthi larik, ditinggalake udakara 50cm lan ditutupi lapisan lemah 3-4cm. Ing kasus manawa kita nandur macem-macem jinis enrame, kita kudu menehi dhukungan supaya dheweke bisa munggah, kayata tongkat, saham utawa batang wesi.

Sawise disebar, Kita bakal ngombe kanthi becik kanthi miwiti sistem irigasi netesutawa. Supaya lemah tetep lembab (nanging ora dibanjiri), wiji bakal germin ing wektu maksimal seminggu, lan bakal dadi wayahe nalika bisa miwiti pupuk kanthi mbuwang 2-3 pupuk organik sing kandel , kayata casting Cacing utawa pupuk jaran kayata.

Mangkene, dheweke bakal bisa tuwuh sehat lan kuwat nganti panen, sing bakal udakara 12-14 minggu sawise ditandur. Kaya sing dingerteni, ora sethithik wektu sing kudu ngenteni supaya bisa ngrasakake.

Cetha yen sampeyan arep nandur kacang polong sadurunge musim gugur, sampeyan kudu nganggep jinis hama sing bisa ngrusakdadi uler-uler, salah siji sing paling mbebayani.

Sampeyan uga kudu nimbang wilayah sing arep ditandur, amarga ing pedalaman, yen polong ditandur mengko, luwih apik.

Lan yen sampeyan kepengin ngerti kenapa iki, umume amarga saka es, amarga iki bisa dadi kuat banget, mula ngrusak budidaya kita, ana sing ora ana sing lucu.

Luwih becik dipikirake babagan frost pungkasan musim semi, supaya tanggal nyebar paling apik bisa diitung, amarga kacang polong ora tahan beku yen lagi mekar utawa polong. Ing pertengahan Februari, nyebar ing wilayah sing adhem bisa sukses.

Jinis nanem kacang polong

Nyebar kacang polong ing lemah garing

Kacang polong garing yaiku jinis tanduran sing duwe bathi banget, amarga kasunyatane ora mbutuhake akeh pupuk utawa kontribusi nitrogen, sanajan kudu ngatasi hama, sing mbutuhake panggunaan fungisida.

Saiki, sithik informasi sing durung dingerteni babagan kacang polong udan, sanajan sing dingerteni yaiku duwe hektar luwih akeh saka kacang polong kasebut bisa uga ora paling apik, amarga ana risiko tuwuh suket yen lemah ora direndhem wiji.

Ana sawetara opsi kanggo nambah kacang polong ing lahan garing, sanajan umume antara wulan Desember lan Februari. Siklus kacang polong kasebut cekak, mula yen nyebar yen awal, bisa kena pengaruh dening frost pungkasan, saengga nyebabake produksi kurang. Kacang polong sing dipikolehi saka lemah garing biasane ngasilake luwih akeh amarga durung kena banyu ing irigasi.

Nyebar kacang polong direndhem

Tanduran kacang polong tuwuh cepet

Yen sampeyan pengin nandur kacang polong, luwih becik rendhem wiji sewengi lan sadurunge sampeyan nyebar, amarga kanthi prosedur iki sampeyan bisa mesthekake yen bakal nemu germinasi sing apik.

Banjur, gawe sawetara alur ing lemah, ing endi bolongan kasebut ana lan jerone ora luwih saka 3 cm. Bolongan kasebut kudu digawe dawane 20 cm.

Ing saben bolongan sing digawe, sampeyan kudu nyebar paling ora telu utawa papat wiji lan nutupi sithik mulsa, pencet bumi supaya kompak karo iki lan terus disirami supaya ora bisa dibukak.

Kanggo risikone, sampeyan mung butuh njupuk banyu kanthi tangan banjur disuntikake ing papan sing nyebar wiji, sing uga bisa dadi wiji. Gumantung saka macem-macem wiji sing digunakake kanggo nandur lan seger iki, Sampeyan bakal bisa ndeleng tunas pisanan ing antarane 2 lan 10 dina.

Nalika wiji wis menehi bibit kanthi dhuwur paling sethithik 8 cmSampeyan kudu transplan, nyoba ora nyiksa oyot. Yen wis rada kusut, potong kanthi tliti lan selehake bibit saben 15 cm.

Kanggo perkebunan sing ditandur ing lahan kanthi kandungan gizi sing akeh, ora prelu nggunakake pupuk nalika kacang polong wis ditandur.

Kepiye cara nandur kacang polong?

Nalika kacang polong lagi tuwuh, sampeyan kudu ngrewangi supaya disenengi srengenge, saliyane duwe ventilasi sing dibutuhake. Proses iki diarani bimbingan.

Kanthi pandhuan sing apik saka kacang polong, sampeyan bakal mesthekake yen iki berkembang kanthi benera, dadi sampeyan kudu eling yen sampeyan kudu nyetir saham nalika tunas pisanan muncul supaya bisa tuwuh.

Suwe-suwe banjur tuwuh, bakal duwe cabang sing luwih garing, mula sampeyan kudu masang sawetara rod utawa kabel, supaya terus tuwuh kanthi vertikal.

Yen sampeyan ora duwe tebu sing kasedhiya, sampeyan uga bisa nggawe bolong nganggo bolong kawat supaya saka kana tanduran bisa dadi trikat lan terus tuwuh. Sampeyan mung kudu eling sawetara jinis umure bisa dhuwur nganti 60 cm, nanging iki ora mbutuhake struktur apa wae kanggo ndhukung.

Apa siklus vegetatif saka kacang polong?

Kacang polong gampang tuwuh

Beda karo tanduran liyane, kebon kacang duwe siklus vegetatif sing cukup cepet, amarga mung butuh 3 utawa 3 setengah wulan kanggo kembang utawa fruktifikasi.

Mulane, kacang polong ditandur kanggo konsumsi tender, ijo sanajan uga bisa dipanen kanggo entuk kabeh gizi saka bahan kasebut, dikumpulake lan tetep garing.

Gumantung saka wektu panen sing ana, bisa uga kurang luwih lan sampeyan bisa kumpul langsung saka grumbul awal Maret. Mengko, sampeyan bakal nemokake polong kanthi kacang polong sing luwih lengkap lan bunder, kudu menehi sawetara revisi menyang kebon, nganti rampung ngasilake.

Gumantung saka macem-macem kacang polong sing ana ing kebon, kudu njupuk sadurunge swell iki, kajaba ing macem-macem jinis sing bakal digunakake kanggo puree.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.