Kepiye lan kapan prune melathi

Melati duwe kembang putih utawa kuning

Gambar - Flickr / Jesús Cabrera

Yen sampeyan duwe kebon lan pengin ngurus kanthi apik, biasane kudu pruning lan perawatan. Jasmine minangka tanduran kritis banget ing kabeh kebon lan kalebu klompok tanduran pendakian lan semak sing paling populer kanggo dekorasi. Minangka salah sawijining tanduran sing paling akeh digunakake kanggo nghias tembok lan tembok lan kudune sampeyan sinau kepiye melati prune saengga kita mesthi bisa nduwe hiasan sing apik.

Mula, ing artikel iki, kita bakal nuduhake sampeyan kapan lan carane prime melathi.

Nalika prune melathi

jinis mlathi lan pemangkasan

Ing klompok mlathi, kita nemokake udakara 200 spesies tetanduran lan shrub sing cukup populer digunakake ing kebon lan ing dekorasi. Lan duwe kaendahan kembang gedhe lan aroma sing cukup kuat apik banget kanggo sawetara spesies. Supaya tanduran bisa dadi hiasan lan katon ayu lan sehat, mula kudu sinau pruning mlathi.

Wangsulan: Bab ingkang pisanan sing kudu kita lakoni yaiku nganalisa nalika luwih becik nyemprot jasmine lan yen prelu mbedakake antara musim salju lan musim panas. Contone, salah siji saka mlathi umum sing bisa ditemokake ing kebon yaiku Jasminum officinale. Antarane sing paling umum yaiku mlathi musim panas sing kudu dipotong ing pungkasan mangsa adhem yen ora ana risiko frost. Nalika musim semi diwiwiti, bakal ana kahanan lingkungan sing cukup kanggo mlathi menyang bisa slamet kanthi apik sanajan pruning. Kanthi cara iki, mangsa sing luwih anget bakal ngidini luka sing nyebabake pruning dadi luwih cepet.

Yen mlathi mangsa, luwih becik dipotong sawise ditandur. Biasane, kembang iki ana ing antarane wulan Maret lan April. Nalika isih enom, mlathi ora mung pruning ngrangsang tuwuh, nanging sampeyan uga kudu menehi struktur sing dikarepake.

Cara prune melathi

melati prune

Saiki kita bakal nganalisa apa langkah-langkah sing kudu ditindakake kanggo sinau babagan prime melati. Priksa manawa disinfeksi kabeh alat kanthi becik sadurunge nindakake proses kasebut. Kita bakal tindakake pandhuan iki kanggo nindakake pruning kanthi bener. Ana bedane gumantung karo jinis mlathi sing dirawat.

Climbing melati

Biasane sing paling rumit kanggo nindakake pruning sadurunge. Lan batang kasebut biasane ana gandhengane lan bebarengan saengga bisa ndadekake pendekatan dhasar kasebut angel banget. Cara paling apik kanggo sinau pruning jasmine iki yaiku miwiti saka ngisor lan mung ndeleng siji batang saben wektu kanggo ngrampungake simetri. Sampeyan menarik kanggo prune cabang sing gegandhengan banget karo sing pengin sampeyan jaga. Kanthi cara iki, kita njamin manawa bisa tuwuh ing arah sing bener. Kadhangkala bakal cukup kanggo mbatalake lan menehi orientasi kanthi apik tinimbang nggunakake sumbangan.

Sampeyan kudu ngetung kabeh sing dibutuhake, amarga yen jasmine tuwuh kanthi ora seimbang, pruning kudu luwih gedhe kanggo nyuda bobote. Nanging, sing paling normal yaiku tanduran iki bisa tahan tanpa masalah.

Prune jasmine grumbul

Jinis grumbul luwih gampang, nanging pruning formasi luwih penting. Lan iku minangka salah sawijining fungsi kanggo nggawe struktur, ukuran lan bentuk tanduran. Kanggo nyukur jinis mlathi iki, sampeyan kudu ngethok pang-pang sing tuwuh dadi horisontal. Uga kabeh iku lair ing njero tanduran. Saka saben bar sing duwe cabang sejajar, mung siji sing ditinggalake. Kanthi mekaten, kita njaluk supaya tanduran bisa duwe penggabungan cahya sing luwih apik kanthi ngangkut. Iki nyebabake ventilasi sing apik sing nyegah masalah jamur.

Ukuran semak bisa dirasakake. Kabeh bakal gumantung saka papan sing kasedhiya ing kebon lan sampeyan pengin ngenggoni mlathi.

Pruning pot

Amarga tanduran kanthi tingkat tuwuh sing dhuwur, yen sampeyan duwe pot ing njero omah, sampeyan luwih kudu prune supaya tetep dikontrol ukurane. Sampeyan bisa milih nglereni kanggo nyengkuyung generasi tunas anyar ing saben mangsa sing tuwuh. Nanging sampeyan kudu nindakake ing njaba musim kembang. Kanggo pot, prune kudu dipotong saben sampeyan transplan. Ora preduli saka jinis mlathi, pruning pangopènan digunakake kanggo ngilangi godhong kanthi kondhang. Sampeyan uga kudu nyopot kembang utawa woh-wohan sing wis kliwat.

Perawatan dhasar

kembang melathi

Kita bakal menehi sawetara ulasan babagan perawatan dhasar sing dibutuhake kanggo mlathi supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik:

  • Cuaca: bisa diadaptasi kanthi suhu sing cukup jembar, mula ora bakal dadi masalah. Minangka kanggo beku, ora kena kena suhu 0 derajat utawa ngisor. Dheweke paling apik ing iklim panas amarga ora bisa nggawa hawa salju.
  • Irigasi: minangka faktor dhasar ing pertumbuhan lan pangopènan. Aja kakehan ngombe tanduran. Sampeyan bisa nyiram kaping telu saben minggu kanthi jumlah moderat nalika wulan anget lan saben minggu luwih adhem. Ing mangsa rendheng sampeyan bisa mandheg nyiram amarga udan cukup.
  • Lampu: Supaya bisa tuwuh ing kahanan sing apik, mesthine kudu diwenehi cahya. Apa sampeyan duwe tanduran ing njero ruangan utawa njobo ruangan, dibutuhake akeh cahya supaya tanduran bisa subur lan tuwuh subur.
  • Lantai: Minangka kanggo lemah, sampeyan butuh landasan longgar sing duwe saluran sing apik. Kanggo nambah got lemah, sampeyan bisa nambah wedhi. Sampeyan uga bisa diperkaya karo bahan organik kayata casting cacing utawa kompos supaya bisa mbantu sampeyan ing tahap pertumbuhan.
  • Pelanggan: menarik yen nggunakake pupuk sing apik kanggo kembang sampeyan. Khusus sampeyan kudu nggunakake pupuk ekologis sing sugih kalium lan nitrogen.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa sinau luwih lengkap babagan cara lan kapan prune melati.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.