Kepiye sampeyan ngerti manawa saluran pembuangan apik utawa ora apik?

Tanah

Lemah utawa landasan ing endi oyot bakal tuwuh, ora mung nutrisi sing dibutuhake kanggo tuwuh, nanging uga porositas sing cukup sing ngidini banyune bisa mili kanthi bener. Umume tanduran ora seneng yen "sikil teles" terus-terusan, mula penting supaya kita mesthekake manawa medium budaya paling cocog njupuk kabutuhan tartamtu kanggo saben spesies.

Mula, kita arep nerangake kepiye carane ngerti yen gotine apik utawa kurang, supaya kanthi cara iki sampeyan bisa njupuk langkah-langkah sing dianggep cocog supaya tanduran bisa dadi ayu lan, utamane, sehat.

Kepiye aku ngerti manawa saluran pembuangan apik utawa kurang?

Lantai lempung

Sejatine, luwih gampang tinimbang sing bisa dideleng, amarga uga ana macem-macem cara kanggo ngerteni:

Lantai

  1. Sing pertama ngerti sepira saluran pembuangan yaiku ngenteni udan deres utawa pirang-pirang dina. Yen puding dibentuk ing lemah lan banyu butuh wektu suwe kanggo nembus, kita bisa yakin manawa saluran pembuangan ora apik.
  2. Sabanjure, luwih cepet, nggawe bolongan udakara 50 utawa 60cm diameter ambane padha. Kita isi karo banyu lan enteni nganti cairan: yen mbutuhake pirang-pirang dina, saluran bakal kurang.
  3. Cara liya kanggo ngerteni yaiku nggali bolongan utawa selokan udakara 60-70cm lan ndeleng warna bumi. Yen ijo, abu-abu, utawa abu-abu kanthi bintik-bintik abang, tegese wilayah iki tetep lembab nganti pirang-pirang taun.

Substratum

Cara paling gampang lan paling cepet kanggo ngerti manawa substrat duwe saluran banyu sing kurang yaiku nyiram. Yen banyune tetep dawa banget (2 utawa luwih detik), utawa yen substrat ngalami kesulitan nyaring, tegese bakal ana saluran pembuangan.

Napa penting kanggo ndandani pembuangan sing ala?

Jamur Phytophthora

Jamur fitofthora ing bromeliad.

Lemah utawa landasan sing ora ngilangi banyu kanthi becik dadi akeh masalah kanggo tanduran. Oyoté cekel, lan nglakoni jamur sing urip ing lemah (Fusarium, Phytophthora, Pythium, lan liya-liyane) njupuk kesempatan kanggo nyuda dheweke lan pungkasane dipateni.

Mula, yen sampeyan duwe lemah utawa substrat sing kurang asor, kudu diukur, kayata nyampur bumi karo perlite (utawa bahan keropos liyane) utawa nggawe lereng.

Apa sampeyan butuh info liyane? Klik kene.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.