Cara nyebar katumbah

Coriandrum sativum

Iki minangka tanduran sing ngelingake banget karo peterseli, nyatane, salah sawijining jeneng umum yaiku peterseli Tionghoa. Budidaya lan pangopènane gampang banget, lan tuwuh kanthi cepet, kita bisa yakin manawa sajrone sawetara minggu, kasedhiya supaya kasedhiya sajian kanggo panganan sing disenengi.

Apa sampeyan pengin ngerti kepiye tuwuh ketumbar?

Wiji ketumbar

Sing pertama kudu dilakoni yaiku, angsal wiji. Biasane sampeyan bakal nemokake didol ing gudang pertanian utawa ing taman bayi, utamane nalika musim ideal kanggo nyebar: musim semi. Sampeyan bakal bisa ndeleng manawa wujudé oval, warna coklat enom, lan dhiameter ora luwih saka 1 sentimeter. Kanggo verifikasi manawa bisa digunakake, disaranake banget dilebokake ing gelas banyu lan tinggalen ing kana suwene 24 jam. Sawise wektu kasebut, sampeyan bisa nindakake rong prekara:

  • Buang wiji sing wis ngambang, utawa ...
  • Siapke rong wiji sing beda: siji kanggo sing kita ngerti bakal germin tanpa masalah, lan liyane sing ora kita yakin.

Tanduran ketumbar enom

Ketumbar ora nuntut ing babagan jinis substrat. Dadi, sampeyan bisa nggunakake bumi universal lan malah milih sing luwih murah: kebon kebonmu dhewe, sing bakal dicampur karo sithik mulsa lan perlite (utawa bahan liyane sing padha) supaya ora kompak lan banyune cepet banget. Iki bakal nyegah tanduran sing enom kena pengaruh substrat sing banjir.

Kaya sing wis diandharake, iki minangka tanduran sing tuwuh cepet, nanging uga duwe perkecambahan. Ing 7-10 dina, sing luwih siyaga bakal katon yen dununge ana ing papan sing bisa duwe cahya langsung; yen ora, dheweke bakal mbutuhake wektu luwih suwe lan kemungkinan pangembangane ora bakal nyukupi. Sawise tekan dhuwur antara 10 lan 15 sentimeter, sampeyan bisa nandur ing pot saben utawa langsung ing pojok ijo.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Cahya Cahya ngandika

    Sugeng enjang
    Aku ngucapke matur nuwun banget kanggo nuduhake ilmu lan pengalaman iki sing bisa mbantu kita babagan kebon, aku dudu wong sing duwe pengalaman ing prekara iki dadi prihatin, aku nandur ketumbar nanging ora tuwuh, Iklim sing adhem aku adhem Dadi aku nang njero cedhak jendela nanging isih ora tuwuh. Matur suwun saran.

    Thanks!
    Mery entheng

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Luz.
      Apa sampeyan saiki lagi musim salju? Aku takon sampeyan amarga yen ngono, umume tanduran ora tuwuh, amarga mbutuhake panase (suhu 20ºC utawa luwih) supaya bisa.
      Yen ora kaya ngono, lan sampeyan lagi ing musim panas, bisa uga sampeyan kudu ngganti pot. Yen sampeyan durung nate transplantasi, luwih disaranake supaya bisa terus ngrembaka.
      A Salam.

  2.   Pegunungan ngandika

    Ketumbar sing pengin ditanam iku apik banget. kita duwe kebon organik

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We seneng yen sampeyan seneng, serrana

  3.   Horte ngandika

    Halo Thanks kanggo informasi yen aku nandur area 1mt. X 2mt lan saiki saya gedhe aku pengin nyebar kaping pindho amarga wis bisa adol, mung yen ing wulan Januari 8 derajat aku ora ngerti yen kena pengaruh germinasi? Matur Nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Horte.
      Ya, sampeyan bisa mengaruhi sampeyan. Aku nyaranake ngenteni adhem bakal kliwat kanggo nyebar ing njobo (ing njero omah sampeyan bisa nindakake tanpa masalah 🙂).
      A Salam.

  4.   Carmen elisa ngandika

    Matur suwun panjelasan sing sampeyan wenehake, kayane penjelasan babagan tanduran apik banget, aku seneng banget

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng ngerti, Carmen 🙂