Kepiye cara kapas disebar

cara nyebar tips winih katun

Tanduran katun minangka ramuan utawa shrub - gumantung saka spesies - sing wis ditanam ing iklim sing anget lan sedheng. Saliyane migunani banget ing industri tekstil, ngasilake kembang sing apik banget supaya sampeyan bisa duwe teras lan / utawa kebon sing apik. Nanging kepiye sampeyan entuk iki tanpa mbuwang dhuwit akeh? Sederhana banget: terus maca lan aku bakal nerangake kepiye cara kapas disebar.

Ing artikel iki, kita bakal menehi katrangan babagan kabeh ciri khas katun lan cara nyebar wiji kapas.

Karakteristik utama

budidaya katun

Yaiku jinis tanduran sing kalebu salah sawijining tanduran sing paling akeh ditanduri ing saindenging jagad iki amarga serat sayurane nduweni kualitas apik. Thanks kanggo macem-macem proses sing ditindakake ing industri, bisa digunakake kanggo nggawe tekstil kanthi alus lan awet. Ana akeh bahan kimia lan klambi katun sing digawe saka tanduran kita. Iki uga digunakake ing produk liyane ing bidang kesehatan, kosmetik lan gastronomi.

Iki asale minangka tanduran sing asale saka India. Saka kene taneman katun berhasil muncul udakara taun 1500 SM Saiki produksi lan distribusi serat katun paling gedhe yaiku ing bawana Asia. Peru minangka negara sing misuwur amarga ora duwe panen sing luwih gedhe ing babagan jumlah ing sawijining wilayah.

La tanduran katun Kalebet ing genus Gossypium, kulawarga Malvaceae, sing kalebu luwih saka 60 subfamili. Tanduran semak kanthi pedesaan sing tahan tahan mantra garing lan suhu sithik. Malah bisa uga nyengkuyung wilayah ing pucuk gunung sing iklime luwih ekstrim. Sing paling normal yaiku dhuwure ora ngluwihi 3 meter. Batang grumbul lurus, alus lan alus. Sampeyan kudu eling yen kayu alus kasebut ora duwe kepentingan komersial.

Cabang mediume duwe buah ing kelas vegetatif. Godhong katun rontog lan duwe warna ijo peteng kanthi bentuk lobed ing pinggire. Sangang lan tuwuh ing klompok cilik biasane duwe 3-7 unit ewu kanthi warna sing ana ing antarane kuning lan putih. Biasane pancen katon pucuk-pucuk ungu ing dhasar kembang.

Mungkin bagean paling apik ing tanduran iki yaiku ing woh-wohan. Lan woh-wohan iki duwe bentuk oval kanthi wiji ing njero. Ing kene serat sayuran sprout katun banjur digunakake kanggo industri tekstil lan keperluan liyane. Serat iki umume umure antara 20-45 sentimeter lan dheweke ana ing kapsul ijo. Kapsul iki peteng nalika diwasa. Siji biasane mikir babagan 10 gram.

Budidaya winih katun

kepriye wiji katun disebar

Salah sawijining aspek dhasar katun babagan tanduran liya yaiku mung ngasilake liwat wiji. Amarga iku, winih katun disebar nalika musim semi lan dikumpulake nalika musim gugur. Uga bisa dipanen nalika musim rendheng kanthi kurang udan lan katun ora nandhang lara. Proses kasebut ditindakake setaun sepisan lan nalika tahap germinasi tahan, kudu diawasi kanthi apik. Lan minangka tanduran sing cenderung nandhang lara hama lan penyakit.

Suhu sing cocog kanggo tuwuh wiji katun udakara 20 derajat. Sawise wiji ditandur, kudu irigasi sithik, nanging luwih asring supaya bisa tetep lembab lan diresiki kanthi tliti. Kanggo nindakake iki, luwih becik milih lemah sing wedhi sing tahan banyu nanging ora bisa dibanjiri.

Sampeyan kudu nalika tuwuh Tikar saka katun saka sinar srengenge langsung. Sanajan bisa uga ana ing wilayah sing luwih teduh, ora disaranake uga bakal lemes. Nalika musim panas teka lan suhu nambah tanduran mula mekar. Mengko yen kembang lan bentuk kanggo woh wis diserbuki. Woh iki kudu diwasa kanggo ndeleng lan mbukak serat katun.

Kanggo koleksine, bal katun kudu diklumpukake kanthi gampang kanthi tangan lan kualitas pabrik sing luwih unggul bisa dipesthekake. Nanging, mesin khusus saiki digunakake kanggo nindakake tugas iki lan rampung luwih cepet. Tim kasebut duwe kemampuan nglumpukake kanthi mekanik lan nyelehake ing kontainer sing duwe jinis hook sing bisa nyekel dheweke kanthi luwih gampang, mula dheweke setor.

Kapan musim nyebar?

Wiji katun dipanen ing musim gugur, yaiku nalika rampung mateng; Nanging, wektu paling apik kanggo nyebar yaiku ing musim semi, nalika suhu mulai munggah luwih saka 15 derajat Celcius. Kanthi cara iki, tanduran anyar bisa duwe tuwuh sing apik lan pangembangan sing luwih apik, mula kita ora bakal angel nghias pojok favorit kanthi sawetara spesimen katun.

Kepiye carane disebar?

kepiye carane katun thukul

Sawise duwe wiji ing omah sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Babagan pisanan sing bakal ditindakake yaiku supaya dheweke ora nganggo gelas nganti 24 jam. Sawise wektu kasebut, kita bakal mung kari wong sing wis klelep, amarga sing ngambang ora bisa urip.
  2. Banjur, kita nyiyapake winih winih, kanthi diameter sekitar 10,5 cm. Kita isi kanthi substrat lan banyu sing saya akeh.
  3. Banjur, kita nyelehake maksimal telung wiji ing saben wiji, lan kita nutupi lapisan substrat sing lancip, supaya angin ora bisa nggawa.
  4. Pungkasan, kita banyu maneh, wektu iki kanthi dangkal - kita bisa nggunakake sprayer - lan kita lebokake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Bakal germin ing 1-2 wulan. Yen tanduran dhuwuré 15-20cm, kita bisa nandur ing pot utawa langsung ing kebon.

Dituku ing endi wiji katun?

Wiji katun bisa dituku ing toko pertanian, nursery, lan toko kebon, sing umume didol ing toko online. Regane udakara 1 euro saben paket wiji, sing isine udakara 10 unit.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngerti luwih akeh babagan cara nyebar wiji.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Delin Miliani ngandika

    Aku duwe wiji ijo cilik, apa bisa nandur kaya iki utawa kudu duwe warna liyane? Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Delin.
      Wiji yen ijo ora bakal germin, amarga durung rampung mateng.
      Sampeyan bisa nyelehake ing papan sing garing sawetara dina, banjur goleki nandur. Nanging luwih becik entuk winih diwasa.
      Matur suwun!