Napa nggawe wiji?

Wiji ing kothak kayu

Yen wiji entuk, kita bisa nindakake rong prekara: utawa nyebar langsung ing lemah utawa ing wiji. Kajaba kita ngerti cara ngontrol kahanan ing papan taneman, sing paling becik yaiku milih pilihan nomer loro. Nanging kenapa?

Pancen, pancen apik banget yen ndeleng wit lair ing bumi, kayata, nanging ora mesthi praktis banget. Coba delengen kenapa nggawe bibit.

Kontrol suhu lan asor

Iki minangka salah sawijining sebab utama, sing ngidini kita nyebar kapan wae ing taun - yen kita duwe aksesoris sing pas supaya bisa uga ing musim salju). Sampeyan bisa mindhah papan winih, sampeyan bisa nyelehake plastik omah kaca ing ndhuwur supaya wiji ora adhem, utawa bolong bayangan yen ing wektu kasebut sampeyan ora duwe sudut semi-bayangan.

Kajaba iku, gampang banget kanggo ngontrol asor, mung kanthi plastik omah kaca bisa nyingkiri yen udan mangsa rendhem ing bumi; lan sajrone sisa taun nambah utawa nyuda - gumantung suwene wektu kanggo substrat bakal kelembapan - frekuensi irigasi sampeyan bakal bisa tuwuh supaya tuwuh tanduran kanthi kuat.

Kontrol hama lan penyakit

Wiji sing anyar germin banget rentan. Serangga, moluska, jamur ... sapa wae sing bisa mateni! Iki, yen lagi ing lemah, bakal angel dideleng nganti kasep, nanging ing nursery prekara owah kanthi radikal. Lan apa iku yen sampeyan nyebarake bumi sing diatomasi? (sampeyan bisa entuk Kene) mubeng, lan tembaga utawa belerang (kajaba ing mangsa panas) bakal gampang banget supaya ora lara utawa luwih elek, dheweke pungkasane dadi panganan kanggo predator.

Kontrol lemah / landasan

Hotbed

Dina iki sampeyan menyang nursery lan nemokake macem-macem substrat lan lemah kanggo kabeh jinis tanduran, uga kanggo bibit.. Yen sampeyan arep nandur tanduran acidofilic, pilih sing khusus; Yen sampeyan bakal nyebar wiji kaktus utawa succulents liyane, sampeyan duwe macem-macem jinis wedhi; lsp. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap Kene.

Lahan, ing tangan liyane, iku sejatine ana lan mung tanduran adaptasi sing bisa tuwuh.

Apa sampeyan ngerteni topik iki menarik? Yen sampeyan kudu ngerti luwih lengkap babagan wiji, sampeyan ngajak sampeyan maca artikel iki.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.