Napa tuwuh sutra?

Sedum tontonan

Sedum tontonan

Yen sampeyan ora duwe pengalaman akeh ing budidaya Ijo, ana sawetara tanduran sing luwih disaranake tinimbang liyane. Salah siji sing paling cocog kanggo pamula yaiku sutra, yaiku crass utawa non-kaktus succulent sing ditemokake ing kabeh wilayah sing sedheng ing donya.

Ana macem-macem gedhe; dadi luwih saka 400 spesies sing ditampa, ana udakara rong puluh sing bisa didol ing nursery lan ing toko online. Nanging, Napa tuwuh sutra? 

Ora butuh banyu akeh

Sedum spurium 'Album Superbum'

Sedum spurium 'Album Superbum'

Sutra minangka tanduran succulent sing tahan banget kanggo kahanan garing lan kurang banyu. Dadi luwih bisa ditandur ing kebon kanthi irigasi sithik bebarengan karo tanduran liya utawa ing rockery. Dheweke uga bisa ing teras, bisa uga ana ing pot utawa ing tanduran kanggo succulents liyane.

Supaya tuwuh kanthi becik Sampeyan kudu disiram kaping pindho saben minggu ing wulan sing paling panas, lan saben 4-5 dina suwene taun. Yen ana keraguan, penting banget kanggo ngontrol kelembapan lemah utawa landasan, masang teken kayu sing lancip kanggo ndeleng manawa wis resik (sing ateges lemah kasebut asat banget) utawa ora.

Multiply kanthi gampang

Yen sampeyan butuh sawetara salinan, Sampeyan mung kudu nggawe potongan batang ing musim semi utawa musim panas lan tanduran ing pot kanthi landasan pasir., carane akadama, pumice utawa vermikulit. Wong-wong mau bakal bisa nggunakake mung paling siji utawa rong minggu, mula sampeyan ora prelu nggunakake dhuwit kanggo spesimen liya 🙂.

Tahan kahanan njero ruangan

Sedum rubrotinctum

Sedum rubrotinctum

Sutra sayangé rada adhem. Umume spesies mung ndhukung frost sing ringkih lan jangka pendek, nanging iki dudu masalah: yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing adhem, sampeyan bisa njaga ing njero ruangan. Selehake ing kamar kanthi akeh cahya alami lan ora ana draf, lan sampeyan bisa pamer tanduran.

Ora mbutuhake perawatan khusus

Ing sutra sampeyan ora prune dipotong (kajaba sampeyan pengin nambahi), mung disiram banyu sawayah-wayah lan pupuk sajrone musim tanam (musim semi lan musim panas) kanthi pupuk mineral kayata Nitrofoska saben 15 dina.

Dadi, apa sing sampeyan ngenteni kanggo entuk? 🙂


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.