kolom

Columnea minangka tanduran kembang

Gambar - Wikimedia / Wildfeuer

tanduran diarani kolom utawa carp emas duwe kembang sing penasaran banget, amarga sampeyan bisa ndeleng dhewe ing gambar ing ndhuwur. Dipercaya manawa ana luwih saka 200 varietas, kabeh asale saka wilayah tropis ing Amerika tropis.

Sawetara iku jamu, nanging ana uga sing grumbul, dadi tanpa mangu iku genre sing worth ngerti.

Apa iku Columna?

Iku seri tetanduran herbaceous utawa shrubby sing bisa duwe pakulinan terestrial utawa climbing gumantung ing macem-macem. Godhong beda-beda kanthi ukuran lan wujud: bisa ovate, elips, lanceolate, linear; nganggo utawa tanpa petiole, lan kanthi iyub-iyub ijo sing ora padha ing kabeh.

Kembang kasebut tubular, mbukak ing pungkasan, lan wernane abang, abang-oranye, utawa kuning.. Sawise entuk polinasi, woh-wohan ripen, yaiku woh wohan beri sing bentuke globe, sing bakal ditemokake wiji.

Jinis Kolom

Saka luwih saka 200 jinis sing wis diterangake, banget, mung sawetara sing dikenal. Nanging aja kuwatir, ana cukup kanggo sampeyan duwe omah sing dihiasi karo macem-macem tanduran sing apik. Deloken:

argumen kolom

Columnea arguta minangka tanduran kembang

Gambar – strangewonderfulthings.com

La argumen kolom Iki minangka tanduran gantung kanthi batang dawa, kira-kira 40 sentimeter, dumadi saka godhong 1-2 sentimeter. Kembangé abang utawa abang-oranye.

kolom mulya

Columnea minangka tanduran gantung

Gambar - Wikimedia / geoff mckay

La kolom mulya minangka tanduran gantung - kaya mayoritas spesies genus - sing Nduweni godhong kanthi bentuk elongated lan ditutupi rambut sing cendhak banget. putih-putih. Kembange abang.

Kolom 'Krakatau'

Kolom krakatau cilik

Gambar - feelslike-home.co.uk

La Kolom 'Krakatau' Iku macem-macem bantalan kurang, kanthi gagang gantung sing kasusun saka godhong ijo peteng. Kembang kasebut bisa dadi oranye utawa rada abang, nanging ing kasus apa wae, dheweke pancen penasaran.

Columnea purpureovittata

Columnea purpureovittata minangka tanduran sing apik banget

Gambar – gesneriads.info

La Columnea purpureovittata Iku, kanggo kula, salah siji sing paling ayu. Nduweni pakulinan gantung, kanthi godhong keriput sing dawane 3-4 sentimeter, ijo kanthi saraf ungu.. Kembange uga wungu lan ijo. Iku spektakuler.

Kolom x banksii

Columnea minangka tanduran gantung

Gambar - Wikimedia / Kor! An (Корзун Андрей)

La Kolom x banksii iku hibrida low-munggah -nyatane, dhuwure ora ngluwihi 20 sentimeter-, kanthi godhong ijo peteng lan kembang oranye.

Apa perawatan Columnea?

Goldfish minangka jinis tanduran sing bisa nuntut banget. Elinga yen iku asli saka Amerika tropis, supaya kita ora kudu mbabarake suhu kurang. Awit saking punika, ing negara kaya Spanyol, biasane dianjurake kanggo tuwuh ing jero ruangan, sanajan aku uga pitutur marang kowe yen sampeyan duwe Patio utawa loteng sing wis iyub-iyub kabeh dina, sampeyan bisa duwe njaba sak sasi anget.

Oalah, yen sampeyan ngetutake kita nganti suwe, sampeyan bakal ngerti kita seneng nerangake kanthi rinci babagan perawatan sing kudu ditindakake kanggo tanduran. Iki minangka cara kanggo nyegah masalah, utawa yen kedadeyan, kanggo ngerti apa sing bisa dadi salah, saengga tanduran saya ringkih.

supaya Ayo mrana:

Lokasi

Ana akeh hibrida saka columnea

Gambar – Wikimedia/NasserHalaweh // Kolom "Midnight Lantern"

  • Yen sampeyan arep duwe ing omah, Sampeyan kudu sijine iku ing kamar kang ana akèh cahya, nanging ora draughts. Penting sampeyan ngerti yen AC, kipas angin, utawa piranti liyane sing ngasilake arus jinis iki, apa sing ditindakake yaiku garing lingkungan. Yen tanduran kasebut cedhak karo dheweke, sampeyan bakal weruh kepiye godhong dadi coklat. Mulane, luwih apik kanggo nyelehake ing panggonan sing ora ana draf.
  • Yen sampeyan arep supaya dheweke metu, sampeyan kudu sijine ing iyub-iyub. Iki penting banget yen sampeyan manggon ing wilayah sing srengenge "kuwat banget"; yaiku, yen tingkat insolasi dhuwur banget lan "dibakar", kaya sing kedadeyan, contone, ing Mediterania nalika musim panas. Yen sampeyan manggon ing wilayah sing iklim entheng, sampeyan bisa duwe ing semi-iyub-iyub; nanging sampeyan kudu ora sijine iku ing srengenge lengkap supaya karusakan.

Lemah utawa landasan

Columnea utawa mas emas minangka tanduran sing mbutuhake lemah sing subur lan subur. Mulane, yen bakal ana ing pot, disaranake nandur ing siji karo substrat universal (didol Kene); lan yen sampeyan pengin nandur ing kebon, sampeyan mung menehi saran yen lemah ngilekake banyu kanthi apik, lan yen suhu tetep ing ndhuwur 10ºC.

Irigasi saka columnea utawa carp emas

Columnea minangka tanduran perennial

Gambar - Wikimedia / Joan Simon

Sampeyan kudu disiram kanthi asring ing musim panas, lan luwih sithik ing musim dingin. Nanging sepira kerepe? Iku rada angel kanggo ngerti, amarga saben iklim duwe peculiarities. Mulane, tinimbang ngandhani sampeyan "sampeyan kudu nyirami kaping X ing mangsa panas lan X kaping ing mangsa", Aku luwih seneng sampeyan ngerti carane mriksa kelembapan lemah, amarga kanthi mangkono sampeyan bakal ngerti nalika sampeyan kudu pour banyu ing, lan nalika ora.

Lan kanggo iku, sampeyan mung kudu njupuk tongkat kayu, sing sampeyan entuk ing restoran Jepang contone, lan lebokake ing ngisor. Yen lemah teles, teken bakal metu lembab lan malah karo sethitik lemah nempel ing; Kosok baline, yen wis garing, bakal metu kaya mangkene, garing, lan yen ana wiji lemah, bakal gampang banget.

Bab sing kudu dihindari:

  • Yen sampeyan arep nyelehake piring ing ngisor, ORA kebak banyu. Banyu sing berlebihan bakal ngrusak oyod lan mateni tanduran.
  • Aja nyemprotake godhonge yen sampeyan manggon ing pulo utawa adoh saka segara. Yen sampeyan nindakake, jamur bakal rot. Yen sampeyan ora yakin apa kelembapan ing wilayah sampeyan, aku menehi saran supaya sampeyan tuku stasiun cuaca domestik: yen luwih dhuwur tinimbang 50%, mula sampeyan ora kudu nyemprotake, nanging yen luwih murah, banjur ya, yen godhong bakal garing.

Pelanggan

Disaranake kanggo mbayar Columnea ing mangsa panas, njupuk kauntungan saka irigasi. Kita bakal nggunakake pupuk cair kayata iki, miturut pandhuan kanggo nggunakake.

Wabah lan penyakit

Columnea minangka tanduran gantung

Gambar - Flickr / Barry Hammel // columnea lepidocaulis

Umumé cukup tahan, nanging bisa diserang dening Laba-laba abang y aphid, sing diilangi kanthi insektisida universal; utawa yen sampeyan pengin, karo bumi diatomaceous (didol Kene) sing minangka insektisida alami lan gampang banget kanggo aplikasi:

Yen disiram kakehan, utawa yen godhong disemprotake nalika asor dhuwur banget, bakal mateni. botrytis, yaiku penyakit jamur (disebabake jamur). Sing ala yaiku yen gejala (jamur abu-abu, rot) katon, biasane kasep kanggo nyimpen, nanging sampeyan bisa nyoba nglereni bagian sing kena pengaruh lan nggunakake fungisida, kayata iki.

Rustitasitas

Iku banget sensitif marang kadhemen lan Frost. Kajaba iku, ora seneng suhu sing dhuwur banget; nyatane, yen padha ngluwihi 30ºC iku luwih apik kanggo nyimpen ing ngarep, ing kamar kelangan - elinga: tanpa air conditioning utawa penggemar - supaya luwih apik.

Apa sampeyan mikir babagan kolom kasebut? Apa katon kaya tanduran sing ayu?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.