Kordifolium leucospermum

Kordifolium leucospermum minangka shrub tropis

El Kordifolium leucospermum Yaiku salah siji wit shrub sing duwe kembang sing kayane ora nyata. Dheweke penasaran banget, bisa uga yen sampeyan ndeleng yen sampeyan ora bakal lali. Werna lan bentuk kasebut cocog kanggo dekorasi, kayata balkon.

Tanduran ora gedhe banget: dhuwur maksimal rong meter, lan liya-liyane kudu dielingi manawa ditanam ing pot bakal luwih cilik. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan dheweke?

Piye kabare Kordifolium leucospermum?

Kordifolium Leucospermum minangka shrub saka abadi

Iki minangka semak cemara saka Afrika Selatan. Kaya sing wis kasebut sadurunge, bisa ngukur paling dhuwur 2 meter, lan diameter sekitar 1,5 meter yen diidini dhewe. Mula duwe bantalan luwih utawa kurang bunder, kanthi cabang dawa lan kayu. Godhong kasebut wernane ijo lan tekstur kulit, nanging tanpa mangu-mangu sing paling narik kawigaten yaiku kembang, sing sejatine kembang-kembang oranye utawa kuning.. Iki dibunderake lan mirip pom pom penari, kajaba gayane sing mantep.

Minangka penasaran, sampeyan kudu ngerti ing papan asale, semut nglumpukake wiji lan disimpen ing lemah. Sawise geni, dheweke germin. Menawi mekaten, yen sampeyan entuk, luwih disaranake ditandur nalika musim panas, yaiku nalika luwih panas, utawa ing musim semi, nanging mung sewengi ing botol termal nganggo banyu panas (tanpa kobong).

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Saiki kita pindhah menyang sing minat: pangopènan tanduran iki. Ora gampang, amarga asale saka Afrika Selatan sensitif banget marang suhu sing adhem lan nol-nol. Mula, mung kudu tuwuh ing njobo ing saindenging taun kanthi iklim tanpa frost; ing liyane, yen mudhun ing ngisor 15ºC sampeyan kudu nyelehake ing omah. Yen jarene, ayo ngerti apa sing kudu diwenehake:

Lokasi

  • Luar negeri: tangan Kordifolium leucospermum yaiku semak belukar sing butuh srengenge langsung. Kajaba iku, sampeyan kudu menehi sedina muput.
  • Nang njero: ing njero omah mesthine ana ing ruangan sing ana jendhela sing akeh cahya mlebu, lan panci kudu diputer saben dina sethithik supaya bisa tuwuh kanthi apik. Nanging ya, ora kena diselehake ing ngarepe godhonge bakal kobong.

Bumi

  • Pot kembang: Yen sampeyan pengin milih tuwuh ing pot, luwih becik isi karo substrat sing digawe saka gambut ireng dicampur karo casting perlite lan cacing ing bagean sing padha.
  • Taman: sensitif banget karo kakehan banyu ing oyot, mula ora ditandur ing lemah sing abot utawa kompak.

Irigasi

Kordifolium leucospermum bisa uga ana kembang kuning

Gambar - Flickr / Stefano

Frekuensi mbanyoni bakal luwih sithik. Sajrone musim semi lan musim panas, bakal disiram 2-3 kali seminggu, nanging yen lemah katon garing. Ing musim salju lan musim salju bakal kurang, seminggu utawa luwih kurang. Yen ora mangu, priksa kelembapan ing landasan utawa lemah kanthi meter utawa tusuk waos kayu.

Sampeyan ora luwih becik nyelehake piring ing ngisor pot. Banyu sing ora digunakke bakal tiba, lan yen ora dicopot, oyot bisa bosok. Kajaba iku, kudu disiram kanthi ngarahake kaleng mbanyoni menyang lemah, amarga yen kembang teles bakal ngrusak.

Pelanggan

Sampeyan kudu mbayar Kordifolium leucospermum sok-sok. Bakal rampung wiwit musim semi wis mantep nganti suhu wiwit mudhun ngisor 18ºC ing musim gugur.. Kanggo iki, disaranake nggunakake pupuk sing sah kanggo tani organik, amarga kembang kasebut narik serangga penyerbukan.

Contone, kompos guano, rumput laut (didol Kene), pupuk kewan hérbivora ... iki kabeh enak. Elinga yen sampeyan kudu ngetutake instruksi panggunaan sing bisa diwaca babagan kemasan produk, lan luwih becik nggunakake pupuk cair yen sampeyan bakal nandur tanduran ing pot.

Multiplikasi

Yen sampeyan pengin ngakehake tanduran lan entuk spesimen anyar Sampeyan kudu nindakake kanthi nyebar wiji sanalika sampeyan entuk nalika musim semi utawa musim panas. Kanggo nindakake iki, sing kudu ditindakake yaiku ngombe banyu panas sajrone 24 jam ing botol termal, banjur disemai ing pot udakara udakara 8 sentimeter kanthi substrat kanggo bibit (didol Kene), nyelehake maksimal loro ing saben wong. Sampeyan kudu nutupi nganggo landasan sithik, banjur banyu.

Kanggo ngrampungake, pasang bibit ing njobo, ing papan sing cerah, lan banyu saben wektu. Sajrone wulan, mula kudu germin.

Rustitasitas

Iki minangka tanduran sing ora tahan adhem; Kosok baline, tahan panas banget. Suhu 40 derajat ora bakal mengaruhi sampeyan, yen wis kasedhiya banyu.

Kordifolium Leucospermum minangka shrub tropis

Gambar - Wikimedia / SAplants

Apa sampeyan ngerti Kordifolium leucospermum?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.