Gobis: nyebar lan germinasi

winih kubis abang

Bibit kubis abang siyap kanggo transplantasi

Musim gugur lan musim salju yaiku musim sekolah. Dadi salah sawijining sayuran tahan banget kanggo adhem, su jadwal nyebar ndawakake wektu. Lan saiki ing november, sadurunge frosts pisanan, iku wektu sing pas kanggo nyebar lan germinasi saka Gobis pot.

El Gobis utawa Gobis (Brassica oleraceae) minangka sayuran sing kalebu kulawarga Brassicaceae. Yen kita ngrampungake ing landasan sing bener, lan banyu bakal entuk cukup, tandurane gampang banget.

Gobis minangka sayuran sing ngasilake dening wiji. Mula, kita bakal nggawe wiji lan nuli transplantasi menyang wadhah sing dipilih, yen kita arep tuwuh ing kebon kutha utawa kebon panci, utawa ing lemah, yen kita duwe tanah.

ing winih winih Dheweke kudu duwe diameter 6 nganti 10 sentimeter maksimal, amarga bakal ana ing wektu sing suwe.

Kita bakal ngisi nampan karo alveoli utawa pot cilik kanthi landasan kanggo wiji.

Kita bakal nyeleh saka loro nganti telung wiji ing saben wadhah, pasang ing tengah. Kita bakal nutupi lapisan sing lancip saka landasan sing padha sing digunakake lan kompak substrat kanthi telapak tangan.

Kita bakal ngombe kasebut kanthi teliti, rendhem landasan ing kabeh. Iki kudu lembab sajrone kabeh wektu saya akeh. Yen garing sajrone periode germinasi, bibit bakal mati.

Sajrone sawetara dina bakal germin yen suhu sithik. Yen wis adhem, kita kudu nyelehake pot utawa nampan ing griya ijo mini.

Nalika germinasiKita kudu nyelehake ing cedhak jendhela utawa njaba supaya bibit dikuatake nalika tuwuh.

Ora duwe barang liya sapasang godhong, kita bakal mung ninggalake siji tanduran saben pot utawa soket. Kita bakal nindakake kanthi tliti supaya ora ngrusak wong sing dipilih.

Nalika padha duwe urutan telu nganti limang pasang godhong sejati (loro sing pertama yaiku kotiledon lan mula godhong palsu), wis siyap ditandur ing papan pungkasan.

Informasi luwih lengkap - Sayuran tahan banter, Tanggalan Crop November, Perlindhungan tanduran saka adhem

Sumber - verdecora.es

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.