Kepiye cara ngusir utawa ngilangi kumbang elm?

Tampilan kumbang elm dewasa

Yen sampeyan duwe wit elm, kalebu genus Ulmus utawa Zelkova, sampeyan bisa uga wis weruh sawetara spesimen Xanthogaleruca luteola, yaiku, saka kumbang elm. Iki minangka serangga cilik nanging bisa ngrusak wit-witan kasebut kanthi serius.

Kajaba iku, akeh banget lan supaya cepet sing paling bisa ditindakake yaiku langkah-langkah pencegahan, amarga, sanajan ora bakal garing, iki bakal saya ringkih banget. Ayo ndeleng cara ngindhari.

Apa iku?

Larva kumbang elm

Punika a panas beetle maha saka kulawarga Chrysomelidae sing dikenal kanthi elm beetle utawa galeruca. Asale saka Eropa, sanajan saiki uga ditemokake ing Amerika Utara lan Australia.

Sadurunge dadi diwasa, ngalami fase liyane:

  • Endhog: warnane kuning, lan sing wadon dipasang klompok nganti 25 unit.
  • Larva- Biasane ireng, kadang ireng lan kuning, kanthi sawetara baris titik lan sisihane. Ukurane dawa nganti 13mm.
  • pupa: Werna oranye-kuning kanthi tandha ireng.
  • Diwasa: Werna kuning nganti ijo, kanthi pucuk ing endhas lan pita ireng sing amba ing pinggir. Ukurane 6 nganti 8mm dawa.

Apa karusakan sing diasilake?

Wiwit musim semi nganti pungkasan musim panas (yen cuaca anget, bisa tetep aktif nganti musim gugur) bakal menehi godhong, utamane ing sisih ngisor. Dadi sing bakal kita waca yaiku godhong bocor.

Yen spesimene isih enom banget lan hama kasebut nyebar banget, bisa garing.

Apa sing kudu ditindakake kanggo ngontrol?

Obat alami

Bumi ingatomaceous, obat ngarep sing efektif banget tumrap hama

Ing Eropa, elm beetle duwe mungsuh alami: tawon Oomyzus gallerucae. Pramila Yen kita ana ing Benua Lawas, sing paling becik yaiku nindakake kabeh cara kanggo narik tawon, kayata nandur tanduran ngembang lan ora nggunakake bahan kimia.

Babagan liyane sing penting banget, manawa kita ing Eropa utawa ora, yaiku tuku spesimen sing sehat, amarga yen ora, kita bakal duwe risiko nginfeksi wong-wong sing wis ana ing kebon.

Yen kita pengin nggunakake produk sing bisa mbantu kita ngusir utawa ngilangi, Aku menehi saran panggunaan bumi diatomaceous sanalika musim semi diwiwiti. Kita nyampur 35g jinis lemah iki (jebule bubuk putih sing apik banget) karo banyu 1l, lan kita nyemprotake kabeh bagean tanduran kanthi apik. Sampeyan bisa tuku Kene.

Obat-obatan kimia

Dheweke ora efektif banget, lan uga mbebayani lingkungan. Ing kasus ekstrem, bungkus batang nganggo pita insektisida bisa mbatesi infestasi ing taun sabanjure, amarga bakal mateni larva.

Muga-muga migunani kanggo sampeyan lan sampeyan bisa nglindhungi elm sampeyan 🙂.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.