Apa sing kudu ditindakake yen aku duwe tanduran laba-laba laba-laba ing omah

Tambang laba-laba yaiku tungau sing nyerang tanduran

Ana sawetara hama sing bisa mengaruhi tanduran, kayata nalika ana laba-laba abang ing omah. Uga dikenal minangka Tetranychus cinnabarinus, Laba-laba iki pancen mite sing misuwur amarga duwe cangkem ngisep nyerang godhong sayuran lan dadi ringkih. Iku gampang banget kanggo ngasilake lan biasane ora katon kanthi mripat langsung. Antarane tanduran sing paling kena pengaruh tungau laba-laba yaiku kemangi, celery, zucchini, kacang polong, kacang ijo, melon, timun, semangka, tomat lan wortel.

Biasane kita bisa nemokake tungau laba-laba ing omah nalika swasana garing. Kanggo ndeteksi tungau iki, kita kudu nggatekake manawa ana jaringan sutra utawa web laba-laba ing cedhak tanduran. Ing kasus kaya ngono, saiki wayahe ngobati. Untunge ana sawetara obat alami sing bakal mbantu kita nyimpen palawija.

Endi ditemokake tungau laba-laba?

Umume ditemokake laba-laba laba-laba ing godhong tanduran

Sadurunge fokus babagan cara nglawan tungau laba-laba abang ing omah, kita bakal ngrembug sithik babagan ngendi kita bisa nemokake tungau jinis iki. Biasane, serangan kasebut ditampilake dening lampu sorot. Dheweke luwih asring cedhak gulma, utamane mallow lan bindweed. Iki kanggo ngrampungake fungsi waduk saka hama.

Babagan tanduran sing kena pengaruh, Laba-laba abang Biasane dununge ana ing godhong enom sing kalebu pucuk pungkasan. Nanging, nalika serangan kasebut kuwat Bisa katon ing sembarang jinis godhong lan uga ing bagean tanduran liyane. Sawise sumber panganan tungau iki wiwit entek, tungau laba-laba nyebar dadi jaringan jaringan sutra. Kanthi cara iki, katon tamu liyane sing adaptasi karo kabutuhane utawa ngungsi ing papan sing cocog kanggo mlebu diapuse. Cara nyebarake tungau liyane yaiku transportasi bahan tanduran lan angin.

Apa gawe piala laba laba-laba?

Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, laba-laba laba-laba nyebabake tanduran kanthi nyerang godhonge. Kanggo menehi panganan, jaringan iki nangis kanthi dangkal. Mula dheweke pungkasane mbuwang lan nembus hawa, mula jaringan wiwitane katon keputihan, malih dadi nada abang sawise iku.

Amarga tambah kringete lan nyuda kapasitas tanduran kanggo nindakake fotosintesis, iki nyuda produksi lan ningkatake kualitas serat, sing tegese dawa, resistensi, lsp. Mesthi: Sayuran sing kena pengaruh ilang tenaga.

Kepiye cara ngilangi tungau laba-laba ing omah?

Ana sawetara obat ing omah kanggo nglawan tungau laba-laba

Amarga kerusakan sing disebabake dening tungau iki ing tanduran iku penting, penting banget kanggo ngrampungake masalah wabah iki. Untunge ana sawetara obat ing omah sing ngidini kita ngilangi tungau laba-laba ing omah. Yen ora prelu nggunakake bahan kimia, luwih becik kanggo panen, ekosistem lan kewan sing bisa kontak. Kita bakal ngrembug macem-macem opsi sing ana ing ngisor iki.

Artikel sing gegandhengan:
Apa insektisida paling apik kanggo tungau laba-laba?

Kuda

Ana tanduran diarani Arvense Equisetum, uga dikenal minangka horsetail, sing bisa mbantu nglawan tungau laba-laba abang. Kita kudu nggunakake kabeh tanduran, kajaba kanggo oyot. Nalika horsetail seger, kita kudu nggunakake 150 gram saben liter, nalika ing kahanan garing kudu nggunakake 20 gram saben liter. Gagasane supaya ora direndhem ing wayah wengi, paling ora rolas jam. Dina sabanjuré kita nggodhok sapratelon. Yen wis siyap, kita bisa nggunakake obat iki kanggo nyegah lan ngrawat wabah kasebut.

Yen tujuane kanggo nyegah ora katon tungau laba-laba ing omah, kita kudu rutin nyemprotake senyawa iki ing tanduran, saben 10 nganti 15 dina udakara. Saliyane, yen kita wis ndeteksi tungau iki ing potong, sing paling becik yaiku nyemprotake sayuran ing srengenge kebak telung dina suwene.

Bubur nettle

Obat liya kanggo nglawan tungau laba-laba ing omah yaiku bubur nettle, utawa Dioica Urtica. Kaya dene horsetail, kabeh tanduran digunakake kajaba oyot. Jumlah sing cocog karo tanduran iki 100 gram per liter yen bubur nettle seger lan 20 gram saben liter yen garing. Gagasané yaiku fermentasi nganggo decoction jaran sajrone patang dina. Kita kudu eling yen perlu nggunakake setengah liter jaran kuda kanggo saben liter nettle. Sawise campuran iki wis siyap, Sampeyan kudu nyemprotake sayuran kanthi rutin.

Persiyapan glepung

Solusi paling gampang kanggo nglawan tungau laba-laba ing omah yaiku kanthi nyiyapake tepung. Ing kabeh omah biasane ana glepung ing pawon utawa pantry, mula kita ora kudu tuku barang-barang khusus kanggo ngobati hama iki. Iki gampang banget kayata larut rong gelas glepung putih sing apik ing banyu lima nganti sepuluh liter. Esuke sampeyan kudu ngetrapake persiyapan iki ing sayuran sing wis diresiki. Liwat srengenge, banyune pungkasane nguap.
Pilihan liyane yaiku nyampur siji cangkir buttermilk karo glepung wolung cangkir lan larut ing banyu seket liter. Campuran iki kudu ditrapake ing sisih ngisor godhong tanduran, proses sing kudu kita baleni kaping pirang-pirang supaya bisa efektif.

Sprinkle karo belerang

Pungkasane, isih tetep disoroti taburan karo belerang. Taktik iki efektif nanging beboyo, amarga kita bisa ngilangi tungau predator liyane sing mbantu ngontrol biologis tanduran. Kajaba iku, yen nggunakake belerang nalika tanduran lagi mekar, kita bakal bisa ngrusak.
Kanggo metode iki, kita kudu nggunakake belerang sing apik banget. Nggunakake sprayer, sampeyan kudu nyemprotake panen kanthi bentuk awan supaya nutupi kabeh godhong kanthi apik, kalebu sisih ngisor, ing endi tungau iki.

Muga-muga cara kasebut bisa mbantu sampeyan nglawan tungau laba-laba ing omah. Elinga manawa ana akeh penyakit lan hama sing bisa nyebabake tanduran lan tanduran kita. Supaya bisa ngobati kanthi bener lan ora kakehan ngrusak sayuran, penting kanggo ndeteksi babagan wektu.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.