Loteus Cotoneaster (Cotoneaster coriaceus)

Lacteus Cotoneaster minangka shrub sing apik banget

Ana akeh shrub sing ngasilake kembang sing apik, nanging sawetara sing nolak pruning uga bisa adaptasi kaya dene Laktus Cotoneaster. Amarga ora tuwuh akeh, bisa ditandur ing pot lan ing kebon, amarga uga ora angel dijaga.

Kanthi perhatian minimal, kita bakal nggawe taman utawa teras luwih apik saben taun. Lan kanggo entuk, sampeyan mung kudu ngetutake saran 🙂.

Asal lan ciri

Lacteus Cotoneaster minangka shrub gedhe

Protagonis kita minangka semak cemara sing jenenge ilmiah Cotoneaster coriaceus, sanajan saka Laktus Cotoneaster. Ndhuwur dhuwur 4 meter, lan jembaré 4m. Cabang umume dibengkokake, nanging kaya sing sampeyan tingali ing foto, bisa digawe prewangan wit kanthi pruning.

Godhonge dawa 3-6cm, peteng ing sisih ndhuwur, lan ana bahan bakar ringan ing sisih ngisor.. Nalika umure tuwa (tuwa), dheweke entuk warna abang sing apik banget. Lan sanajan spesies kasebut kalebu evergreen, iki ora ateges ora bakal nganyari godhong; nyatane, iki minangka prekara sing ditindakake sajrone taun, mbaka sethithik.

Kembang kasebut putih lan diklompokake ing kembang kembang. Woh iki ovoid, cilik, wernane abang, lan isine rong wiji.

Apa sing dadi perhatiane?

Lacteus Cotoneaster ngasilake woh-wohan abang

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

Lokasi

Selehake Laktus Cotoneaster njaba, ing srengenge kebak. Uga bisa dadi semi-shade yen wis minimal sinar matahari langsung 4 jam.

Bumi

  • Pot kembang: landasan budaya universal dicampur karo perlite ing bagean sing padha.
  • Taman: ora preduli anggere subur lan duwe saluran sing apik.

Irigasi

Frekuensi penyiraman bakal beda-beda gumantung karo cuaca lan dununge, nanging miturut prinsip, luwih becik disiram banyu udakara 3 kali seminggu ing mangsa panas lan saben 4-5 dina suwene taun. Disaranake nggunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis.

Pelanggan

Panganan iku penting banget kaya banyu kanggo tuwuh lan tetep sehat. Dadi wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas luwih becik mbayar con pupuk ekologis sewulan sepisan. Yen wis ana ing pot, gunakake pupuk cair supaya substrat ora ilang kemampuan nyaring banyu.

Multiplikasi

Godhong lace Cotoneaster dadi abang nalika musim gugur

Multiply by wiji utawa kanthi potongan. Ayo ndeleng cara nerusake ing saben kasus:

Bibit

Bibit kudu adhem sadurunge germin, mula nyebar yaiku kaperang dadi rong fase:

Tahap kaping 1 - Stratifikasi ing mangsa adhem
  1. Sing pertama ditindakake yaiku ngisi tupperware kanthi vermikulit sing sadurunge wis dibasahi banyu.
  2. Banjur wiji dilebokake.
  3. Sawise, taburi tembaga utawa belerang supaya ora ana jamur.
  4. Banjur ditutupi lapisan vermikulit.
  5. Langkah sabanjure yaiku nutupi tupperware lan dilebokake ing kulkas suwene 2-3 wulan, sajrone seminggu sepisan kita kudu mbukak supaya udhara dianyarake lan ndeleng kepiye bijine.
Tahap 2 - Tanduran pot
  1. Sawise mangsa adhem, pot udakara sekitar 10,5 cm diisi karo medium sing tuwuh lan disiram universal.
  2. Sawise, maksimal 2 wiji dilebokake ing permukaan.
  3. Banjur, dheweke ditutupi lapisan substrat.
  4. Sabanjure, taburi tembaga utawa belerang.
  5. Pungkasane, pot kasebut diselehake ing njaba, kanthi srengenge kebak.

Mangkene, bakal germinal ing siji utawa 1 wulan paling.

Motong

Kanggo multiply dening Laktus Cotoneaster dening cuttings mung sampeyan kudu ngethok cabang sing ukurane udakara 40cm ing pungkasan mangsa salju, impregnate basis karo agen rooting krasan utawa hormon rooting cair, lan tanduran ing pot kanthi vermikulit kanthi semi-shade.

Sawise 1 wulan, kita bakal duwe tanduran anyar.

Pruning

Ing pungkasan mangsa salju, cabang sing garing, lara, ringkih utawa rusak kudu dicopot.. Sampeyan uga wektu sing pas kanggo menehi bentuk sing dikarepake. Mesthi wae, penting banget nggunakake gunting pemangkasan rambut sing cocog lan supaya disinfeksi sadurunge lan sawise digunakake.

Hama

Mealybugs mengaruhi cotoneaster

Bisa kena pengaruh ing ngisor iki:

  • Mealybugs: dheweke bisa dadi cottony utawa limpet-like. Dheweke mangan ing getah, sanajan bisa diilangi kanthi insektisida anti-mealybug.
  • Mabur putih: yaiku serangga sing mangan getah utamane ing godhong anyar. Dikontrol / diperang nganggo jebakan lengket kuning.
  • Ngengat Cotoneaster: serangan antarane pungkasan musim semi lan pungkasan musim panas. Godhong kasebut ditutupi benang uler coklat peteng ing bolong, uga Scythropia crataegella utawa Numonia suavella. Iki dicopot nganggo permethrin.
  • Aphids: yaiku serangga coklat, kuning utawa ijo sing ngonsumsi wiji. Dheweke dicopot nganggo jebakan lengket kuning.

Penyakit

Yen ditumpuk ing jamur dheweke bisa nyengsarakke sampeyan. Yen godhong katon ana bintik-bintik, banyu bakal diwenehi jarak lan tanduran bakal diatasi kanthi fungisida.

Rustitasitas

Tanduran semak tahan banget, tahan tahan nganti frosts -15ºC. Kajaba iku, tahan panas uga (35-38ºC) yen sampeyan duwe pasokan banyu biasa.

Apa gunane?

El Laktus Cotoneaster Tanduran hiasan banget sing digunakake minangka spesimen sing terisolasi lan ing kelompok. Yen kita ora duwe kebon, bisa uga digunakake minangka bonsai.

Perawatan bonsai Cotoneaster

Cotoneaster bisa digunakake minangka bonsai

  • Lokasi: srengenge kebak.
  • Substratum: 70% akadama + 30% kiryuzuna.
  • Irigasi: saben 1-2 dina ing mangsa panas, lan saben 3-4 dina suwene taun. Aja nyemprotake godhong, kembang, woh-wohan utawa bagasi.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk bonsai tartamtu, miturut pandhuan sing kasebut ing paket kasebut. Aja mbayar yen nembe transplantasi utawa yen lara.
  • Transplan: saben 2-3 taun, ing wiwitan musim semi.
  • Pruning: bisa dipotong sadawane taun, motong cabang sing akeh banget.

Lan kanthi iki kita rampung. Apa sampeyan mikir babagan Laktus Cotoneaster?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.