Ladybug, sekutu tanduran

Ladybug minangka serangga sing migunani banget

Bener manawa tanduran bisa kena pengaruh saka akeh hama, nanging uga sejatine duwe macem-macem sekutu. Salah siji sing paling penting yaiku ladybug, jinis kumbang sing feed tepat ing salah sawijining serangga sing paling mbebayani: kutu kutu.

Untunge kanggo kita kabeh, bisa nemokake ing endi wae ing jagad iki; nyatane, ana luwih saka 4500 jinis. Dadi Yen sampeyan pengin ngerti kepiye supaya bisa tekan kebon sampeyan, mula dakkandhani.

Kepiye carane ladybug sacara fisik?

Ladybug minangka jinis kumbang

Gambar - Wikimedia / Clinton & Charles Robertson

Iki minangka serangga sing asale saka saindenging jagad; ora muspra, mangsane - aphids utawa aphids- uga manggon ing kabeh wilayah ing planet iki, utamane sing duwe iklim sedheng lan anget. Nanging ayo ora nyimpang 🙂. Ladybug, uga diarani, catita, vaquita de San Antón, chinita, coquitos, sanantonito utawa San Antonio, yaiku kumbang sing dawane udakara 2 nganti 5mm.

Wujude dibunderaké, lan bisa uga abang, kuning, coklat, krim, ... kanthi garis utawa titik. Kajaba iku, duwe swiwi ireng ing sisih loro, lan loro mripat ireng ing endhas sing duwe lapangan visual sing luwih gedhe.

Siklus urip kaya ing ngisor iki:

  • Endhog: warnane kuning, lan sing wadon diselehake ing klompok ing godhong utawa gagang, mesthi cedhak karo kutu daun.
  • Larva: muncul kurang luwih seminggu sawise mbikak. Sikile duwe enem sikil, lan ana sing bisa dadi pucuk utawa alus, ireng wernane putih utawa oranye.
    Bakal ditindakake patang tahap sadurunge pindhah menyang tahap sabanjure.
  • pupa: umume warna oranye lan ireng, lan bisa bingung karo kotoran manuk. Gandheng ing godhong, batang, utawa uga watu.
  • Diwasa: ladybug diwasa bakal muncul saka pupa, sing wiwitane duwe warna kekuningan tanpa netepake warna spesies kasebut. Nanging mung sawise sawetara jam, sampeyan bakal bisa ngerti duweke.

Suwene apa ladybug?

Gumantung saka spesies, uga iklim lan faktor liyane (contone panggunaan pestisida), nanging umume urip antara 2 lan 3 taun. Wilayah sing luwih anget lan luwih aman, umure bakal luwih dawa.

Endi lan kepiye cara urip ladybugs?

Dheweke mesthi tetep cedhak karo mangsane, bisa uga ana ing tanduran, uga ing pekarangan. Kita uga bisa ndeleng ing ngisor kulit, utawa ing sela-sela nalika musim salju kanggo nglindhungi awake saka hawa adhem.

Dheweke seneng banget karo cuaca sing anget, lan ing wilayah kasebut paling gampang ditemokake.

Apa sing dipangan ladybugs?

Ladybug minangka mungsuh alami aphids

Umume spesies Dheweke mangan kutu, mealybugs, tungau, lan larva mabur. Diperkirakan manawa wong diwasa bisa mangan luwih saka sewu spesimen nalika musim panas. Kajaba iku, kudu dipikirake manawa wanita diwasa bisa duwe luwih saka sayuta keturunan, siji sebab maneh dianggep minangka insektisida alami.

Nanging ora, ora kabeh karnivora. Kulawarga Epilachninae menehi tanduran, yaiku godhong, biji utawa wiji. Biasane ora tekan kategori hama, nanging yen mungsuh alami, tawon parasitoid, langka, bisa nambah pedhange kanthi drastis.

Apa sing dadi predator alami?

Sejatine dheweke duwe sawetara, amarga jarene rasane enak banget. Nanging manuk, las kodhok, las tawon, las temonggo lan capung Dheweke minangka kewan sing ora pengin katon ladybug.

Kepiye cara narik ladybugs?

Supaya dheweke menyang kebon lan / utawa kebon ora angel, nanging kudu njupuk sawetara langkah lan keputusan penting:

Sampeyan bisa nggawe dheweke menyang kebon utawa kebon

Aja nggunakake bahan kimia

Sanajan sejatine, yen digunakake kanthi bener, bahan kimia efektif banget kanggo nglawan hama, nanging aja lali uga dheweke mbebayani banget kanggo lingkungan. Kanggo kumbang, uga serangga sing migunani kayata lebah, beracun banget.

Mula, aku ngajak sampeyan nggunakake produk organik, utawa obat-obatan ing omah sing diwenehake Link iki.

Tandur tanduran sing disenengi

Chamomile minangka tanduran sing narik ladybugs

Minangka marigoldsing krisan, sing dill utawa chamomile. Kembangé, ngemot akeh serbuk sari, bakal dadi legi sing ora bisa sampeyan tahan. Lan kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe kebon sing luwih nyenengake 🙂.

Siapke sawetara waterers

Kejabi panganan, ladybugs uga kudu ngombe. Amarga iku, disaranake supaya sawetara wong sing ngombe nganggo banyu seger lan resik ing antarane tanduran.

Ora bisa narik kawigaten?

Aja padha sumelang! Dina iki gampang golek larva utawa diwasa sing didol ing pusat khusus. Regane udakara 30 euro / 50 larva utawa udakara 24 dolar / 25 ladybug diwasa.

Kepiye cara digunakake kanggo ngilangi hama?

Ladybugs minangka serangga sing migunani banget

Kanggo entuk, sing kudu sampeyan lakoni lebokake ing ndhuwur godhong tanduran sing duwe serangga kasebut sing nyebabake hama, kayata aphids lan mealybugs. Banjur sampeyan mung kudu ngeculake alam 😉.

Lan kanthi iki kita rampung. Muga-muga bisa migunani tumrap sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.