Kepiye carane ngurus lan njaga Lagerstroemia indica utawa Jupiter Tree?

 

Tampilan kembang sing apik ing Lagerstroemia indica

Ana spesies sing apik banget supaya kabeh pengin duwe siji kopi utawa sawetara. Iki kedadeyane Wit Jupiter, sing jenenge ilmiah Lagerstroemia indica. Iki minangka tanduran kanthi nilai hias sing bisa dipikirake yen alus banget, nanging kasunyatane beda banget.

Ngasilake kembang nalika isih enom lan sauntara bisa ngasilake nalika katon. Nanging, Kepiye carane ngrawat awak dhewe? 

Asal lan karakteristik saka Lagerstroemia indica

Wit Jupiter minangka wit kebon sing apik banget

Protagonis kita Wit iki minangka wit sing asale saka China dikenal kanthi jeneng umpluk, wit Jupiter, Jupiter, lilac India, lilac kidul, krep, utawa ing basa Inggris murup crepe. Iki minangka tanduran, asring ana pirang-pirang batang bisa nganti dhuwur nganti 15 meter. Godhonge cilik lan ijo peteng dadi oranye nalika tiba sadurunge tiba.

Kembang katon nalika musim semi ing terminal amba luwih saka 9cm sing putih, jambon, mauve, ungu utawa layung. Woh kasebut minangka drupe ijo sing, yen wis mateng, malih dadi zaitun (ireng kebiruan).

Jinis kultivar

Ana sawetara kultivar Lagerstroemia indica, kayata ing ngisor iki:

  • nivea: kembang putih.
  • Imperator Abang: kembang abang, lilac utawa lavender.

Varietas kerdil

  • Kerdil Lavender: kembang lavender.
  • Ruffles pink: kembang jambon.
  • Victor: kembang abang sing kuat.
  • Kerdil putih: kembang putih.

Kepiye carane ngrawat awak dhewe?

Wenehake wit Jupiter ing area sing padhang

Apa sampeyan pengin duwe Lagerstroemia indica ing pekarangan utawa kebon sampeyan? Yen mangkono, disaranake sampeyan menehi perawatan ing ngisor iki:

Lokasi

Wit cilik sing larang regane iki njaba kudu dilindhungi saka srengenge langsung. Ing iklim sing adhem-adhem, bisa uga ana ing wilayah sing cerah.

Lemah utawa landasan

Gumantung saka lokasi sing bakal sampeyan temokake, sampeyan butuh salah sawijine jinis lemah:

  • Taman: lemah kasebut kudu asam (pH 4 nganti 6), sugih ing humus lan lemes banget.
  • Pot kembang: landasan kudu digunakake kanggo tanduran asam (pH 4 nganti 6). Ing iklim panas kaya Laut Tengah, aku menehi saran kanggo nyampur 70% akadama karo 30% kiryuzuna.

Irigasi

Frekuensi irigasi iku kudu asring ing musim panas lan kurang taun suwene. Mula, sajrone wulan sing luwih anget, perlu ngombe 3 utawa 4 kali seminggu, lan sisane saben 4-6 dina. Sampeyan kudu nggunakake banyu udan, tanpa jeruk nipis utawa asem (encer cairan setengah lemon ing 1 liter banyu).

Pelanggan

Pupuk tanduran nganggo cangkang endhog

Sajrone musim tuwuh, yaiku, wiwit wiwitan musim semi nganti pungkasan mangsa panas, kudu dibuahi pupuk kanggo tanduran asem sing bakal sampeyan adol ing nursery lan toko kebon. Sampeyan uga bisa mbuwang dheweke Pupuk organik, kayata kulit endhog lan gedhang, tas teh, sayuran pasty, lan liya-liyane.

Pruning

Ora prelu, nanging pruning dianjurake ing pungkasan mangsa kanggo mbusak cabang sing lara, garing utawa lemes. Yen perlu, bisa uga dipotong kanthi sethithik kanggo ngontrol pangembangane.

Tanduran utawa transplantasi wektu

Wektu paling apik kanggo nglampahi Lagerstroemia indica menyang kebon yaiku ing spring, nalika risiko frost wis liwati. Yen wis diwenehi ing pot, sampeyan kudu ngirim menyang pot sing luwih amba 3-4cm saben rong taun.

Multiplikasi

Bibit

Wiji kudu stratifi ing kulkas telung wulan sajrone musim salju sadurunge ditanam ing pot kanthi substrat kanggo tunas ing musim semi. Kanggo iku, sampeyan kudu ngetutake langkah iki:

  1. Isi tupperware kanthi vermikulit.
  2. Lebokake wiji ing njero.
  3. Tutup nganggo vermikulit.
  4. Sprinkle tembaga utawa belerang kanggo nyegah jamur.
  5. Banyu lan lebokake tupperware ing kulkas (ing bagean sing sampeyan susu, yoghurt, lsp).
  6. Seminggu sepisan, telung wulan, tupperware kudu dibukak supaya udhara dianyarake.
  7. Sawise wektu kasebut, wiji bakal disebar ing pot, ditutupi lapisan substrat tipis.

Wiji bakal germinal sajrone 1 utawa 2 wulan paling.

Motong

Kanggo multiply ing Lagerstroemia indica dening cuttings kudu rampung ing wiwitan mangsa panas. Cara kanggo nerusake yaiku:

  1. Cabang semi-kayu sing dawane udakara 40cm dipotong, sing ora duwe kembang.
  2. Basis kasebut diresiki karo hormon rooting bubuk.
  3. Lan ditandur ing pot kanthi landasan pasir, kaya akadama dhewe, ing njaba.

Yen kabeh dadi apik lan bumi bakal tetep lembab, bakal ROOT ing 3 wulan.

Penyakit

Bisa diserang dening jamur, kaya jamur bubuk utawa cercospora. Sing kaping pisanan diwujudake minangka bubuk, abu-abu sing garing lan liyane nyebabake bintik-bintik katon ing godhong.

Perawatan kalebu olesake fungisida ing godhong, batang lan cabang, lan aja udan bagean iki nalika mbanyoni.

Rustitasitas

Tahan frost nganti -18ºC lan panas nganti 38ºC. Bisa urip tanpa ana masalah ing iklim sing adhem, nanging uga ing suhu sing luwih anget anggere suhu minimal paling sethithik -1ºC.

Apa sampeyan bisa kerja bonsai?

Lagerstroemia indica bonsai

Mesthi wae. Bukti iki gambar ndhuwur. Wit Jupiter sing sampeyan tingali ing gambar kasebut umure wis satus taun, nanging katon apik, bener? Yen sampeyan uga pengin pamer dina bonsai, utawa yen sampeyan nembe nemoni, iki minangka perawatan sing kudu diwenehake:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Irigasi: saben 2 dina ing mangsa panas, lan saben 5-6 dina suwene taun. Gunakake banyu tanpa jeruk nipis.
  • Pelanggan: wiwit musim semi nganti musim gugur, kanthi pupuk bonsai.
  • Substratum: 100% akadama utawa dicampur karo kerikil vulkanik 20%.
  • Pruning: awal musim semi.
  • Mencubit: saindhenging taun. Sampeyan kudu ngethok godhong loro saka batang sing ana 6-8 godhong.
  • Wiring Diagram: mung yen prelu, ing musim semi.
  • Gaya- Cocog meh kabeh gaya, utamane ing sisih ndhuwur lan alas resmi. Informasi luwih lengkap babagan topik iki Kene.
  • Rustitasitas: butuh perlindungan saka hawa es.

Ngendi bisa dituku Lagerstroemia indica?

Lagerstroemia indica, tanduran sing gampang ditemokake ing nursery

Wit iki gumun sampeyan bisa tuku ing nursery lan toko kebon ing iklim sedheng. Yen kelakon kaya sampeyan kaya aku yen sampeyan manggon ing wilayah kanthi iklim sing entheng, aku nyaranake sampeyan golek ing toko online. Mesthi sampeyan bakal nemokake kaya ngono 🙂.

Regane beda-beda gumantung saka ukurane. Yen tanduran enom banget udakara 20 sentimeter, bisa uga regane sampeyan 1 euro, nanging yen spesimen yaiku 1 meter utawa luwih, biaya bakal luwih dhuwur (20 euro utawa luwih).

Lagerstroemia indica ing musim gugur

Apa sampeyan mikir babagan Wit Jupiter?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

10 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   William Castineira ngandika

    Halo !.
    Wis pirang-pirang taun aku pengin nggawe klone wit lan ora ana sing metu. Aku nyoba sewu cara lan ora ana apa-apa!
    Saka sing dakdeleng, nalika digawe kanthi motong, sampeyan kudu ninggalake siji utawa 2 godhong, lan tetep ing lingkungan sing lembab. Sanajan ngono, godhongku bakal garing.
    Nanging sampeyan ujar "Yen kabeh dadi apik lan lemah tetep lembab, mula bakal oyot sawise 3 wulan." Sanajan godhonge rontog, apa sampeyan kudu ninggali, utawa apa wiwit iku mati?
    regards

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Guillermo.
      Lumrahe yen godhong garing. Nanging supaya luwih suwe, aku nyaranake nyemprot / nyemprotake potongan banyu udan utawa jeruk nipis 3-4 kali seminggu.

      Anggere ora dadi ireng, kabeh ora apa-apa.

      A Salam.

  2.   Cristian ngandika

    Dear, iki minangka musim panas kaping telu sing aku duwe 3 spesimen, mung mekar taun pertama, wis 2 taun ora mekar. Bisa ngomong apa sebabe?
    Gracias

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Cristian.

      Kadhangkala dheweke ora duwe kompos. Disaranake banget mbayar ing musim semi lan musim panas supaya tuwuh sehat, lan tuwuh subur.

      Yen sampeyan ana ing pot, pindhah menyang sing luwih gedhe ing musim semi yen sampeyan ndeleng oyot sing metu saka bolongan got, utawa yen wis ana ing telung taun suwene.

      Yen sampeyan duwe pitakon liyane, hubungi kami.

      Matur suwun!

  3.   Gina ngandika

    Eksplisit, aku wareg
    Tanduran semak ayu.
    Matur nuwun?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Gina.

      Aku setuju karo sampeyan. Iki minangka tanduran sing ngucapke matur nuwun banget, lan apik banget.

      Greetings.

  4.   Fernando Griguoli ngandika

    hello,

    Aku seneng saran babagan nyoba kloning saka ngisep sing tuwuh ing jejere batang utama. Matur nuwun!

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hello Fernando.

      Wit iki bisa dikembangake kanthi potongan semi-kayu ing musim semi. Kanggo iki, disaranake ngethok cabang sing paling sethithik 30 sentimeter, lan ngiseni basa kanthi rooting hormon. Banjur, ditandur ing pot udakara 12 sentimeter kanthi substrat sing wis sadurunge disiram sadurunge.

      Lan iku mung. Sijine ing semi-shade, lan lemah tetep lembab nanging aja nganti garing.

      Yen kabeh bisa mlaku kanthi cepet, udakara telung minggu mula bakal oyot.

      Matur suwun!

  5.   Miguel ngandika

    Aku saka Argentina, aku pengin ngerti sebabe wit jupiter ora mekar, aku wis pirang-pirang taun lan duwe sawetara kembang, nanging sawetara sing kudu daklakoni, aku ngenteni wangsulan sampeyan Nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai miguel.

      Sampeyan bisa uga ora sithik ing kompos. Aku nyaranake sampeyan pupuk karo kompos kanggo tanduran asam, tututi pandhuan sing digunakake. Wektu sing cocog yaiku antara musim semi lan musim panas, amarga nalika tanduran tuwuh saya gedhe.

      Matur suwun!