Mountain Almorta (Lathyrus cicera)

Kembang cicera Lathyrus abang

Gambar - Flickr / Anne SORBES

Ana tanduran sing, amarga ciri khas, bisa uga meh ora dingerteni, nanging nalika mekar apik banget, kayata spesies kasebut Lathyrus cicera. Batang sing lancip lan warna ijo umume ora gampang dibedakake ing lapangan, lan kurang yen diubengi tanduran kanthi warna sing padha.

Nanging, Tandurane ing pot utawa ing kebon sing ganti dadi apik liwat taun.

Asal lan ciri

Punika a jamu mingguan taunan utawa perennial (gumantung saka iklim: yen adhem-adhem bakal garing ing mangsa adhem, nanging yen anget bakal urip sawetara taun) sing jenenge ilmiah Lathyrus cicera. Umumé nampa jeneng amorta de monte, alverjón, kacang polong Lisbon, galbana, gríjoles, polong liar, utawa sabillones. Asale saka Eropa lan Asia, sing ditemokake ing suket.

Tekan dhuwur nganti 1 meter, kanthi batang ijo sing tipis. Godhong kasebut kasusun saka 1 utawa 2 pasang leaflet ngelawan lan tendril. Kembang kasebut abang, lan woh kasebut legume nganti 50mm, kanthi bentuk trapezoidal. Mekar wiwit musim semi nganti musim panas.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe spesimene almorta de monte, disaranake sampeyan jaga kanthi cara ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: kanthi landasan budidaya universal bakal lancar.
    • Taman: thukul ing lemah sing subur, kanthi got sing apik.
  • Irigasi: Kerep ing musim panas, luwih angel sithik taun. Banyu rata-rata 4 kali seminggu nalika hawa anget, lan saben 3-4 dina sisane.
  • Pelanggan: ing musim semi lan musim panas sampeyan bisa mbayar guano, kompos utawa liyane pupuk krasan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sow ing wadhah bibit, lan bakal tunas sajrone 2-3 dina.
  • Rustitasitas: nolak kadhemen, nanging frosts cilaka.
Tampilan cicera Lathyrus

Gambar - Wikimedia / Krzysztof Ziarnek, Kenraiz

Apa sampeyan mikir babagan Lathyrus cicera?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.