Crag mallow (Lavatera acerifolia)

loro kembang kanthi kelopak terbuka ing antarane godhong ijo

La lavatera acerifolia Iki kalebu spesies saka kulawarga Malvaceae. Dheweke duwe sawetara kembang kanthi warna-warna cerah sing narik perhatian sing pertama sing liwat. Kapuloan Canary minangka sektor ing Spanyol sing akeh ditawakake, tanduran iki kalebu salah sawijining.

Dina iki kita bakal ngomong sethithik babagan tanduran iki lan kabeh rincian sing nyipta. Ayo digoleki.

Asal

grumbul kebak kembang jambon cilik

Tanduran iki yaiku disebarake ing saindenging wilayah Gran Canaria, saka Tenerife, Gran Canaria lan La Gomera. Nanging, ing Fuerteventura, Lanzarote lan wilayah sekitar liyane uga ditemokake spesies sing padha. Kasusane pancen aneh banget, wiwit Biasane katon ing papan sing ana tebing, watu lan warna-warna. Umume dheweke seneng ana ing ketinggian udakara 200 nganti 500 meter lan yen hawa adhem utawa ora bakal ana rasa repot.

Karakteristik Lavatera acerifolia

Sing paling khas saka tanduran iki yaiku kembang-kembang sing megah sing bisa ana ing putih nganti ing warna abang. Altitude lan sunar srengenge minangka atribut utama sing sampeyan butuhake tuwuh kanthi cara sing sehat lan tetep. Wiwit musim gugur nganti pertengahan musim semi umume mekar kanthi signifikan. Temenan iku wektu paling apik kanggo ngurmati kabeh kaendahane. Wulan-wulan liyane, dheweke kelangan maneh menyang siklus.

Godhonge dawane kurang saka 10 cm. Kembang biasane katon dhewekan, ora duwe kanca. Nanging, kadang dheweke duwe kanca sing wis gedhe nanging kanthi cara sing isin banget.

Kepiye cara ngasilake?

Cara reproduksi tanduran iki yaiku liwat wiji lan wektu sing disenengi yaiku ing musim semi. Yen suhu 10 nganti 20 ° sajrone rong minggu, umume bisa tuwuh.

Care

Tanduran iki sejatine sithik banget katon ing wilayah liyane. Sampeyan butuh lahan sing subur banget, kanthi saluran sing akeh lan sunar sing cukup supaya bisa tuwuh miturut standar sing kita lakoni. Iklim sing sedheng ora nyusahake banget, nyatane bisa tahan sawetara dina ing sangisor nol, sanajan ora kakehan amarga bisa nandhang penyakit. Ing mangsa adhem amarga suhu, ora perlu disiram, nanging nalika tekan musim panas, prelu ditindakake kanthi asring supaya hidrasi kebak lan bisa tuwuh tanpa komplikasi.

Nggunakake

kembang kanthi kelopak terbuka kanthi warna jambon cahya

Sampeyan bisa nduwe tanduran iki ing kebon omah, bisnis utawa ing papan liya sing dadi ruang terbuka. Pancen ora amba, mula becik banget kanggo dekorasi omah. Nalika wiwit mekar pancen apik banget, sampeyan bakal bisa ndeleng kepriye kabeh lingkungane dadi luwih rukun. Mesthi duwe tanduran kanthi warna kasebut minangka hak istimewa sing kita kabeh pantes menehi.

Uga ana kasus wis katon ing macem-macem nursery. Usaha kasebut adol macem-macem kembang lan tanduran kanggo masarakat sing seneng produk kasebut. Mesthi wae, amarga ndeleng kaendahan gedhe sing ana ing tanduran iki, wong-wong langsung milih nggawa. La lavatera acerifolia iku tanduran sing ayu banget katon sampurna ing kebon apa wae utawa malah ing njero omah yen sithik banget. Sanajan dianjurake kanggo digunakake ing kebon kanggo rincian estetika sing apik. Sampeyan mung kudu ngelingi elemen sing diwenehake ing paragraf sadurunge supaya tuwuh kanthi kuat.

Penyakit

Tanduran iki cukup sehat lan umume ora nandhang penyakit utama, ngluwihi sawetara cacing utawa serangga sing bisa diduweni kaya spesies liyaneIki penting banget yen mutusake tuwuh, mula kita bakal kerja lan ngawasi rincian lemah lan kabeh sing ana saengga supaya kabeh bisa mlaku kanthi rapi. Iki mesthine minangka tanduran sing menarik banget sing kudu ditliti.

Muga-muga kanthi artikel iki, kita wis jelas babagan keraguan sampeyan ing wiwitan.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.