Lavender croton (Croton gratissimus)

Croton gratissimus

Ana tanduran sing, sanajan asale, bisa nggawe kita kaget. Salah sijine yaiku Croton gratissimus. Mungkin nalika sampeyan ngrungokake babagan croton, sampeyan langsung mikir sawetara grumbul tropis sing ora bisa tahan adhem, nanging kanthi spesies sing bakal dakkandhani, sampeyan ora bakal kuwatir bab suhu sing sithik; paling ora kakehan.

Kajaba iku, minangka wit sing ora tuwuh akeh, lan ing endi wae bisa ngideni pruning kanthi becik. Dadi Nggo ngenteni apa maneh? ?

Asal lan ciri

Croton gratissimus

Protagonis kita yaiku grumbul utawa wit sing godhonge tuwuh ing antarane 5 nganti 8 meter. Iki asale saka Afrika tropis, lan jeneng ilmiah kasebut Croton gratissimus. Iki diarani umum minangka croton lavender, amarga yen godhonge diperes banjur mambu saka tanduran sing kasebut. Cabang kasebut rada digantung, lan makutha mbukak. Godhong kasebut elips-lanceolate nganti oblong-lanceolate, 2-18 x 1-6cm, kanthi kabeh wates lan tekstur chartaceous utawa subcoriaceous.

Duwe kembang lanang lan wadon. Tilas wangi, lan ukuran antara 1 lan 5mm; sing nomer loro dawane 2-3mm. Woh kasebut minangka kapsul sublogobous sing ngemot wiji ellipsoid udakara 7mm.

Apa sing dadi perhatiane?

Croton gratissimus

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: tangan Croton gratissimus Kudu ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing tuwuh.
    • Taman: tuwuh ing kabeh jinis lemah.
  • Irigasi: kudu disiram udakara 3 kali seminggu lan saben 4-5 dina suwene setaun.
  • Pelanggan: ing spring lan panas, karo pupuk ekologis sewulan sepisan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi.
  • Pruning: pungkasan mangsa adhem. Copot cabang sing garing, lara utawa rusak, lan potong sing akeh banget.
  • Rustitasitas: tahan frosts nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir babagan tanduran iki?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.