Lemon thyme (timus citriodorus)

Lemon thyme minangka tanduran aromatik

Lemon thyme yaiku ramuan aromatik, sing ora mung bisa ditemokake ing alam liar, nanging uga bisa ditanam ing kebon kanthi gampang. Thyme lemon bisa dibedakake karo thyme normal, amarga duwe ciri tartamtu, kayata kasunyatane duwe warna sing beda amarga nada kuning, utawa amarga ambune sing luwih sitrik.

Uga, minangka tanduran perennial sing kalebu kulawarga Lamiaceae, sing duwe godhong aromatik cilik sing mekar nalika musim semi lan uga nalika musim panas.

Fitur

Lemon limau ditondoi kanthi tanduran sing umure maksimal ora ngluwihi 30 cm

Limun limu ditondoi kanthi tanduran sing umure maksimal ora ngluwihi 30 cm, godhong memanjang lan oval sing ana pinggir kuning, uga duwe bau jeruk lan ora duwe kembang, bertentangan karo apa sing kedadeyan karo thyme normal.

Gampang ditemokake ing padang rumput lan Umume digunakake ing pawon, mula obat lan uga komersial. Bisa ditandur ing kebon lan ing pot.

Propiedades

Varietas tim iki duwe sawetara sifat. Ing antarane yaiku vitamin, fitonutrien, lan mineral, sing ngidini duwe sifat sing apik banget sing bisa ngoptimalake kesehatan, sanajan nyuda risiko nandhang penyakit sing beda.

Ing antarane sifat utama limau limau, sampeyan bisa nyebutake ciri khas sing luar biasa antijamur lan antibakteri, sing ana amarga thymol sing ana lan uga amarga minyak esensial liyane.

Panggunaan medis

Lemon thyme duweni sipat obat sing apik, ing antarane kalebu ing ngisor iki:

Iki tamba sing apik banget

Yen digunakake ing njaba, lemon thyme mbantu nglawan masalah kulit minangka tatu suntingan, nalika nyuda tandha amarga bekas.

Iki minangka carminative sing kuat

Sing nggawe tanduran sing cocog yen sampeyan pengin nglawan gas.

Dheweke minangka emmenagog sing hebat

Dadi luwih becik kanggo ngilangi gejala sing disebabake siklus menstruasi (sindrom premenstrual), ngidini nyuda ora mung peradangan, nanging uga nyeri weteng.

Ngoptimalake sistem sirkulasi

Iki amarga nambah aliran getih, ngoptimalake sirkulasi lan nambah kesehatan kardiovaskular.

Iki minangka ekspektasi sing luar biasa

Sing nggawe sekutu apik banget ing perawatan bronkitis, batuk lan selesma ing endi ana kemacetan hidung lan anane dahak sing akeh.

Panggunaan kuliner

Lemon thyme Umume digunakake minangka ramuan aromatik ing pawon, amarga godhonge nyedhiyakake aroma lemon sing gedhe, sing luwih kuat sadurunge ngembang.

Kajaba iku, minangka ramuan sing apik banget nalika pengin nyiyapake sajian sing mbutuhake sentuhan jeruk.

Umumé, tanduran iki digunakake, antara liya, kanthi tujuan kanggo menehi rasa sing luwih apik kanggo iwak, daging, godhok lan uga saos lan salad, uga kanggo marin lan anggur rasa. Lan ing kasus tartamtu, amarga godhonge apik, uga digunakake kanggo dekorasi piring.

Kepiye cara tuwuh

Sampeyan bisa nandur taun suwene, sanajan paling gampang ditindakake pertengahan nganti pungkasan mangsa salju, saengga nalika tuwuh, kena ing iklim sing kurang sithik lan luwih panas.

Kabutuhan lan perhatian

Cahya: mbutuhake sinar srengenge.

Suhu: ndhukung Frost banget.

Lantai: Sampeyan kudu nggunakake substrat universal utawa sing khusus kanggo jamu aromatik.

Irigasi: landasan kudu tetep lembab.

Pelanggan: Pupuk universal granulated utawa cair kudu digunakake, utawa pupuk khusus kanggo jamu aromatik.

Pruning: sampeyan kudu nyisihake sisa-sisa godhong lan kembang nalika garing, lan prune saben taun kanggo njaga bentuk bunder kasebut.

Panen lan pangatusan

Bagean lemon sing dipanen yaiku godhong sajrone vegetatif lan kembang nalika wiwitan ngembang.

Bagéyan lemon sing dikumpulake yaiku godhong sajrone vegetatif lan kembang nalika wiwitan ngembang, digunakake kanggo masak utawa minangka obat sing sehat; Yen ora, bisa dikeringake supaya bisa digunakake sanajan thyme seger kanthi jeruk nipis ora bisa ditindakake.

Kanggo ngidini pangatusan, cukup godhong lan kembang garing ing papan sing garing lan adoh saka suryo srengenge langsung. Sawise godhong lan kembang wis garing kabeh, banjur dilebokake ing kain utawa ing trellis.

Tekstur godhong thyme lemon dadi rapuh lan kita bisa nyimpen godhong lan kembang ing toples kaca sing ditutup, direksa cahya lan ora diwenehi label.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.