Lentil sprout

Lentil tunas ing njero toples kaca

Ana akeh produk panganan sing gampang digawe, praktis banget kanggo nyiyapake lan nyedhiyakake awak kanthi unsur nutrisi penting ing vitamin, mineral, protein lan karbohidrat. Iki kalebu tunas wiji utawa gandum.

Mangan panganan sing ana ing tahap pangembangan nyedhiyakake nutrisi sing ora bisa diakses ing tahap liyane. Tunas lentil ora mung nutrisi nanging enak, serbaguna lan bisa digawe tanpa komplikasi, mung sawetara instruksi penting sing kudu ditindakake.

Lentil germany minangka prosedur sing gampang

cangkir plastik nganggo lentil ing njero

Bisa uga ana salah sawijining kegiyatan sing paling penting sing ditindakake ing sekolah yaiku gegayutan karo germen lentil utawa kacang-kacangan liyane. Kanggo akeh wong eksperimen iki minangka pendekatan pertama kanggo dunia ilmiah lan makili ilmu paling tuwa sing diduweni manungsa, yaiku pertanian.

Kajaba iku, iki uga nduweni kepentingan sing cocog banget amarga ana gandhengane karo fungsi dhasar lan ora bisa diganti sing njamin urip, kayata panganan.

Antarane produk pertama sing ditandur lan dipanen dening manungsa yaiku kacang polong lan sereal. Panganan kasebut wis ngasilake pirang-pirang generasi manungsa ing pirang-pirang ewu taun suwene lan bisa digunakake kanthi lengkap.

Kanthi gelas utawa wadhah plastik transparan, katun, wiji lentil utawa legum sing sampeyan pilih, banyu lan srengenge, bisa thukul nganti umur telung taun. Mula, ora ana sebab kenapa wong diwasa sing tliti kudu nyiyapake panganan sing sehat iki.

Sing paling penting nalika ngasilake wiji yaiku njamin lingkungan sing cocog. Kanthi cara dhasar, iki bisa ditindakake kanthi nyelehake bal katun lembab ing sisih ngisor wadhah, banjur sawetara wiji lentil dipanggonke kanthi cukup ruangan ing antarane saben, banjur ditutupi katun liyane sing wis dibasahi lan diselehake ing papan sing anget kanthi sinar matahari sing ora langsung.

Wis pirang-pirang dina bocah-bocah nonton kanthi kagum karo hak istimewa urip sing tuwuh ing ngarepe. Kanthi strategi iki, bisa dingerteni kanthi jelas bagean-bagean saka tanduran lan miliki pemudha kanggo njaga alam.

Cara nggawe sprouts lentil ing omah

Sanajan proses pangembangan tanduran minangka mukjizat sing sejatine lan proses sing kompleks, kanthi kahanan sing tepat, sampeyan bisa entuk kecambah lentil kanggo njupuk kauntungan saka gizi liwat resep sing paling macem-macem.

  • Pisanan yaiku nduwe serangkaian aksesoris dhasar yaiku:
  • Wadah kaca kanthi kapasitas sak liter.
  • Cangkir wiji saka lentil garing sing durung dimasak kanthi cara apa wae.
  • Setengah liter banyu.
  • Goleki papan sing anget sing nyedhiyakake kahanan suhu sing optimal. Yaiku, anget lan peteng.

Pisanan lentil kudu dicuci, Dheweke dilebokake ing botol lan setengah liter banyu ditambah. Wadah kasebut ditutup nganggo kain lancip utawa gauze. Botol botol ing papan sing anget lan peteng sing dipilih lan enteni ing antarane rolas nganti limalas jam.

Yen wektu sing wis ditemtokake wis kliwat, banyu kudu dicopot saka toples lan lentil dicuci nganggo banyu anget.

Langkah sabanjure kudu ditindakake kanthi tliti, amarga jar kudu diselehake kanthi horisontal lan wiji lentil disebar ing pangkalane. Dheweke ora kudu ditutupi kain maneh, amarga lentil oksigen kudu disimpen.

Telung dina pisanan tahap iki, wiji kudu dikumbah, diresiki kaping loro utawa telu saben dina nganggo banyu resik. Iki ditindakake kanggo nyegah tuwuh jamur.. Wiwit dina kaping papat, reresik ditindakake mung sedina sepisan.

tunas utawa tunas wiji

Ing dina kaping papat utawa kaping lima tunas pisanan bisa diamati. Nalika udakara loro nganti telung sentimeter, jar wis dipasang ing papan sing nampa sinar srengenge ora langsung. Tujuane yaiku supaya proses klorofil diwiwiti lan godhong ijo sing pertama thukul.

Nalika kedadeyan kasebut, tunas bakal dadi tahap produksi vitamin sing ideal lan bakal enak.

Pungkasane sprouts bisa dicuci kanthi dicelupake ing banyu saengga ilang pil utawa kulit. Banjur bisa diresiki lan ditinggal garing, dijaga kanthi sampurna seminggu ing kulkas.

Penting, rekomendasi ing ngisor iki dianggep, kayata panggunaan wiji organik luwih disenengi lan sampeyan uga bisa ngganti wadhah kaca sing luwih gedhe sajrone proses supaya bisa entuk tunas sing luwih gedhe. Ora ana kahanan apa-apa macem-macem jinis biji-bijian utawa kacang-kacangan kudu dicampur ing wadhah sing padha.

Keuntungan nutrisi tunas lentil wiyar lan konsumsi asring banget dianjurake kanggo memenuhi syarat panganan nepsu Ditambah maneh, gampang digawe lan enak disiyapake.

 


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.