Jepang privet (Ligustrum japonicum)

Privet saka Jepang

Sawetara shrubs gampang digunakake kanggo nambah kerapatan kebon kita. Ora mung penting nduwe kembang sing apik, nanging uga kudu dikombinasikake karo rangkulan semak sing luwih gedhe sing nutupi. Dina iki kita bakal ngobrol babagan semak belukar sing keunikan kasebut digunakake banget. Iki minangka privet Jepang. Jeneng ilmiah yaiku Ligustrum japonicum lan iku sampurna kanggo gabungke karo kembang liyane amarga woh-wohan menehi warna sing apik banget.

Ing kene kita bakal menehi katrangan babagan ciri utama shrub iki lan kepiye sampeyan kudu ngrampungake yen sampeyan nemoni ing kebon sampeyan. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan privet Jepang?

Karakteristik utama

Woh-wohan Privet ing Jepang

Yaiku semak cilik sing bisa tuwuh nganti 4 meter.. Gelas dibunderaké lan kulité alus. Cocog banget kanggo menehi taman ing kebon sing orane orientasi cerah. Mesthi ing musim panas sing paling panas, kontribusi seger lan asor bisa dihargai. Werna sing ana abu-abu ijo.

Godhonge ijo lan ditata liyane. Dheweke duwe bentuk ovate lan pungkasan ing sawijining titik. Kanggo gampang ngenali sampeyan mung kudu katon padhang sinar kasebut ing pasuryan sinar srengenge lan warna kekuningan ing sisih ngisor.

Dene kembange kuning lan cilik. Kita bisa nemokake klompok kaya klompok kanthi bentuk piramida. Musim kembang yaiku ing wulan Juli lan Agustus, yen suhu paling dhuwur. Woh-wohan cilik lan daging kanthi warna ireng bluish. Woh wohan beri padha karo blueberry lan ukurane kacang polong. Werna bluish iki sing, bebarengan karo warna kuning kembang lan godhong ijo sing padhang, menehi kontras warna sing sampurna kanggo digabung karo kembang liyane sing ana ing kebon. Musim woh diwiwiti ing musim gugur lan woh-wohan disimpen suwe.

Iki uga shrub sampurna kanggo narik serangga penyerbukan kayata tawon. Nektar kembang kasebut dituntut banget dening serangga kasebut. Kanthi cara iki kita bisa duwe polinasi tanduran sing luwih apik supaya kebon tetep sehat. Sampeyan kudu ngerti woh wohan beri sing woh ora bisa dipangan. Kosok baline, dheweke beracun. Mula, kontribusi woh-wohan mung minangka hiasan kanggo menehi warna luwih apik.

Migunakake privet saka Jepang

Objek wisata serangga penyerbukan

Kaya sing wis dingerteni, semak belukar iki sampurna kanggo nduwe kebon sing digabung karo warna sing luwih apik. Kita ora mung narik serangga penyerbukan kanggo menehi kontribusi kanggo perbaikan reproduksi tanduran, nanging uga kita uga narik kawigaten manuk. Lan woh-wohan sing kanggo kita racun, cocog kanggo kewan iki. Nalika kita lagi mangsane woh-wohan, kita bisa nikmati lagu manuk ing kebon kita lan sentuhan alami sing apik.

Nduwe tuwuh medium nganti cepet lan umur dawa. Akeh spesimen sing bisa urip udakara satus taun tanpa ana masalah. Mesthi wae, perawatane kudu becik banget kaya sing bakal dideleng mengko.

Ing antarane panggunaan kasebut bisa ditemokake cabang, kayu lan godhong. Cabang-cabang kasebut asring digunakake kanggo njlimet lan kandhang kasebut. Utamane sawetara dekade kepungkur, digawe kanthi tangan lan dadi produk tukang tradisional. Kayu semak iki cukup atos lan elastis, dadi luwih becik yen kita pengin nggawe obyek sing wis diuripake.

Iki ora mung duwe produk tukang, nanging uga kanggo kesehatan. Sanajan woh-wohan beracun kanggo manungsa, kita ora bisa ujar bab godhonge padha. Iki bisa digunakake kanggo nyiyapake infus sing migunani kanggo sifat astringen. Iki digunakake asring nglawan diare. Sanajan konsumsi woh-wohan kasebut ora cocog kanggo manungsa, nanging asring digunakake kanggo menehi warna anggur.

Amarga privet saka Jepang, wiji kasebut digunakake ing kene minangka sulih kopi. Ora diraguhi panggunaan shrub sing paling akeh digunakake yaiku ornamen ing kebon (klik Kene yen sampeyan pengin ngerti panggunaan liyane saka privet).

Utilitas kanggo dekorasi kebon

Pager privet Jepang

Ing kebon semak iki biasane digunakake pembentukan pager utawa kanggo nggawe sawetara alangan angin lan gangguan. Kaya sing wis kasebut sadurunge, sanajan dudu wit sing kuat, bisa mbantu ngisolasi kita saka swara lan ngasilake lingkungan sing luwih kepenak ing kebon. Kembang wangi, mula bakal ngimpi ing papan nalika ngrasakake iyub-iyub nalika musim panas adoh saka swara lan angin sing ngganggu.

Umume digunakake ing ornamen taman lan kebon amarga tuwuh kanthi cepet lan perawatane ora rumit. Yen dipotong kanthi bener, bisa nggawe pager sing apik.

Ngurus kanggo Ligustrum japonicum

Kembang japonicum ligigum

Grumbulan iki cukup tahan karo kadhemen lan es, mula kita ora bakal nemoni masalah nalika nglindhungi ing wayah wengi ing mangsa adhem. Ora nuntut nalika nyebar, amarga tuwuh ing lemah sing subur. Yen kita kudu milih, ing jinis lemah sing paling optimal yaiku sing paling seger lan paling wedhi.

Dadi luwih slamet ing lingkungan sing lembab lan tahan banget karo wilayah sing cedhak karo pesisir lan polusi.  Sanajan ora akeh, bisa tahan sawetara kahanan garing lan kurang banyu. Nanging, kita bakal ngawasi risikone kanthi becik supaya ora ana masalah.

Kudu pruning kanggo nyingkirake bagean sing wis garing lan njaga kesehatan. Iki bakal ngelingake manawa kita durung nyukur, ngasilake kembang putih kekuningan wangi banget.

Kanggo panyebaran, bisa ping pingan karo wiji utawa sawetara jinis kanthi stek, cangkokan lan lapisan. Kanggo transplantasi luwih becik nganggo oyot kosong. Wektu perkalian yaiku ing musim gugur lan sampeyan kudu ngenteni, sawise winih disebar, rata-rata 3 wulan, yen suhue antara 0 nganti 10 derajat.

Muga-muga kanthi informasi iki, sampeyan bisa ngurus privet saka Jepang lan nikmati ing kebon sampeyan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Pilar ngandika

    Tanduran semak apik. Aku seneng iyub-iyub.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Pilar.

      Tanpa mangu-mangu, iki minangka tanduran sing menarik banget kanggo panggunaan 🙂