Limoniastrum monopetalum

Limoniastrum monopetalum

Gambar - Wikimedia / Xemenendura

Sampeyan manggon cedhak segara? Yen ngono, golek tanduran sing sejatine bisa urip ing kahanan kasebut, mula ora gampang, bener? Nanging aja padha sumelang: sing bakal dakaturake sabanjure ora mung tahan uyah, nanging uga ngasilake kembang sing hias banget; cilik, nanging lumayan 🙂. Jeneng ilmiah yaiku Limoniastrum monopetalum.

Iki minangka salah sawijining tanduran pesisir khas, sing tuwuh ing lemah kanthi nutrisi sing sithik, lan mesthine bisa tahan hawa panas lan beku. Apa sampeyan pengin ngerti kabeh babagan dheweke?

Asal lan ciri

Protagonis kita minangka semak asli ing sawetara titik ing pesisir Semenanjung Iberia, khusus ing sisih kidul Portugal lan wilayah wétan; Uga tuwuh ing sisih lor-kulon Maroko, Sardinia kidul, Italia kidul, Sisilia kidul, lan Kreta. Jeneng ilmiah kasebut, kaya sing wis diandharake sadurunge, Limoniastrum monopetalum, sanajan umume diarani asin.

Wutah nganti dhuwur 1 meter, ambane 0,8-1m. Iki minangka tanduran sing kompak, bercabang kanthi godhong biru-abu-abu, beralun lan rada legi. Kembang kasebut diklompokaké ing kembang ing mburi batang, lan jambon.

Apa sing dadi perhatiane?

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan jaga kanthi cara ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak.
  • Bumi: tuwuh ing kabeh jinis lemah, anggere duwe saluran sing apik banget. Sampeyan uga bisa digawe pot kanthi medium sing tuwuh universal.
  • IrigasiBanyu udakara 2-3 kali seminggu nalika musim panas, lan kurang sithik taun. Nolak kahanan garing.
  • Pelanggan: ora prelu, nanging sampeyan bisa ngasilake spesimen asin nalika musim semi lan musim panas nganggo guano, sewulan sepisan.
  • Tanduran utawa transplantasi wektu: ing musim semi. Transplantasi saben 2 taun.
  • Pruning: mbusak cabang sing garing, lara utawa rusak ing pungkasan mangsa salju.
  • Rustisitas: tahan nganti -12ºC.
Kembang monopetalum limoniastrum

Gambar - Wikimedia / Xemenendura

Apa sampeyan mikir babagan Limoniastrum monopetalum?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.