Licuala, wit kurma sing apik kanggo dekorasi omah sampeyan

La Licuala minangka wit palem tropis

Gambar - Wikimedia / Mokkie

Wit palem minangka jinis tanduran sing narik kawigatene. Umume duwe bagasi siji sing kayane munggah kaya kepengin ndemek langit kanthi godhonge; godhong sing dawa lancip, kayane kudu gampang pecah, nanging wis kabukten tahan banget.

Dheweke duwe nilai hias sing dhuwur, saengga yen cuaca apik, angel banget golek kebon sing ora duwe spesimen. Sing dakkarepake kanggo sampeyan ing acara iki, luwih saka ing njaba, luwih cocog kanggo interior omah. Jenenge yaiku Nyampur. Temokake.

Asal lan ciri saka Licuala

Licuala minangka genus wit palem sing asale saka alas tropis ing Asia Kidul, New Guinea saka sawetara pulo ing Samudra Pasifik, kayata Vanuatu. Ana total 167 spesies sing beda-beda, sanajan mung sawetara sing dikenal ing budidaya. Dheweke tuwuh nganti dhuwure udakara 6-8 meter paling akeh.

Batange tetep tipis sajrone urip, mung tekan 6-7 sentimeter. Godhongé ana jaring, diameteré nganti sameter, lan ijo. Kembang katon disebarake ing inflorescences nalika musim panas, lan ora suwe, ing musim gugur-musim dingin, woh-wohan, sing ukurane nganti diameter siji sentimeter, nalika wis mateng.

Spesies utama Licuala

Amarga asale saka tropis, ing Eropah angel golek luwih saka loro kanggo didol. Nyatane, mung kolektor sing ana ing kebon utawa ing omah kaca. Dheweke sensitif banget marang kadhemen, mulane ora kena kena suhu ing ngisor 15 derajat Celsius.

Sanadyan mangkono, sanajan amarga penasaran, kita mikir menarik banget kanggo ngerti sawetara spesies Licuala, kayata:

Licuala cordata

Iku spesies asli saka alas Sarawak, Kalimantan. Ngembangake godhong bunder, ijo padhang, nganti diameter 1 meter. Iku banget, banget dihargai, amarga uga becik kanggo tuwuh ing pot nganti pirang-pirang taun, amarga tuwuh alon-alon lan dhuwure ora ngluwihi 4 meter.

Licuala dasyantha (saiki Lanonia dasyantha)

Licuala dasyantha iku alus banget

Gambar - aucview.com

Senajan wis mandhek dadi bagéan saka genus Licuala kanggo pass menyang Lanonia, kita kalebu amarga bisa gampang bingung karo wong-wong mau. Iki minangka wit palem cilik, sing dhuwuré 2 meter, asli saka Vietnam sisih lor. Godhonge, ing sisih liya, cukup gedhe dibandhingake karo tanduran liyane, amarga diametere 1 meter. Padha ijo karo bintik ijo-kuning. Ora kaya Licuala, rada tahan kanggo kadhemen (nanging ora frost).

Licuala grandis

Licuala grandis minangka wit kurma siji-batang

Gambar - Flickr / Alas lan Kim Starr

La Licuala grandis iku paling dikenal. Iku asli saka pulo New Britain, kang belongs kanggo Papua New Guinea. Iku tuwuh nganti 3 meter ing dhuwur paling, lan fitur agul-agul bunder nganti diameteripun 1 meter.

Licuala mattanensis

Licuala mattanensis minangka wit palem sing langka banget

Gambar - Flickr / Scott Zona

Iki minangka spesies langka, sing tuwuh ing Gunung Matang ing Sarawak (Borneo). Dhuwuré tekan 3 meter, kanthi batang tipis sing godhongé bunder lan dipérang dadi 8-12 leaflet.. Iki ijo, sanajan padha bisa variegated minangka kasus karo Licuala mattanensis "Mapu" utawa "Tigrina". Budidaya mung bisa ditindakake ing iklim tropis sing lembab, kanthi suhu minimal 20ºC.

Licuala peltata

Licuala peltata minangka wit palem kanthi godhong ijo

Gambar - Flickr / Scott Zona

La Licuala peltata Iki minangka wit palem sing tuwuh ing Asia tropis, kayata Thailand, Malaysia, lan Burma. Tekan dhuwuré 3 meter, lan duwe limalas godhong gedhe berbentuk kipas sing ukurane watara 2 meter. Ing bab normal iku iki dipérang dadi perangan, nanging ana macem-macem, ing Licuala peltata var sumawongii, kang wis padha undivided.

Licuala spinosa

Licuala spinosa minangka wit palem

Gambar - Wikimedia / David J. Stang

La Licuala spinosa Iki minangka tanduran asli Asia, ing ngendi tuwuh ing Hainan, Indochina lan uga Filipina. Dhuwuré 6 meter, lan duwe godhong nganti diameter 1 meter sing dipérang dadi segmen ijo.

Kepiye carane dirawat?

Licuala minangka tanduran sing alus banget, sing butuh iklim sing bebas frost supaya bisa ana ing njaba ruangan kabeh taun. Nanging iki ora ateges ora bisa ditanam ing njero omah. Ayo ndeleng carane ngurus:

Lokasi

Ora preduli yen disimpen ing njaba utawa ing njero omah, Dheweke kudu ana ing wilayah sing ora kena srengenge langsung. Dheweke butuh akeh cahya, nanging godhonge ora ndhukung srengenge langsung.

Mulane, yen arep ana ing jero ruangan, kudu diselehake ing kamar kanthi jendhela, nanging ora ana ing jejere, yen ora bisa diobong.

Bumi

Licuala bisa thukul ing taman tropis

Gambar - Flickr / Bernard DUPONT

Yen arep ana ing pot, goleki terakota utawa plastik sing duwe bolongan. isi karo substrat cahya (50% gambut ireng + 30% perlite + 20% humus cacing tanah, contone), lan tanduran Licuala ing.

Lan yen sampeyan cukup beruntung manggon ing wilayah sing ora ana es, sampeyan bisa duwe ing kebon anggere lemah iku subur, yaiku, sugih ing bahan organik, lan nduweni drainase sing apik.

Irigasi lan asor

Banyu kanthi rutin, udakara 2 kali seminggu ing mangsa panas lan saben pitung dina suwene taun. Kanthi cara iki, sampeyan bakal duwe pangembangan lan pangembangan sing optimal.

Kanthi asor, kudu dhuwur. Ing lingkungan garing, dehidrasi, lan sing nggawe godhong garing. Kanggo ngindhari iki, pisanan sampeyan kudu ndeleng tingkat kelembapan ing wilayah sampeyan (sampeyan bisa ngerteni kanthi cepet kanthi takon situs web meteorologi, kayata situs web AEMET yen sampeyan ana ing Spanyol, utawa tuku siji. stasiun cuaca omah). Yen kurang, sampeyan mung kudu nyemprotake godhong kanthi udan utawa banyu suling sapisan dina.

Pelanggan

Penting yen sampeyan ora kehabisan kompos nalika musim semi lan musim panas. Sampeyan bisa nggunakake sing khusus kanggo wit kurma (adol Kene), utawa guano (for sale Kene).

Lokasi sing bener, padhang lan ora ana draf, lan pupuk biasa ing saindhenging mangsa tuwuh minangka kunci supaya palem ora ngalami masalah kesehatan.

Transplan

Licuala beccariana minangka wit palem cilik

Gambar - Flickr / Scott Zona // Licuala beccariana

Licuala minangka palem sing tuwuh alon, mula Sampeyan mung kudu ngganti pot saben 3 utawa 4 taun. Apa ing musim semi, nalika suhu anget, supaya bisa pulih luwih apik.

Yen sampeyan arep nandur ing kebon, sampeyan uga kudu nindakake ing mangsa kasebut. Yen sampeyan manggon ing wilayah tropis, sampeyan bisa nindakake kapan wae, kajaba nalika lagi mekar.

Multiplikasi

Yen sampeyan pengin entuk salinan anyar, sampeyan kudu nyebar wiji ing musim semi utawa musim panas. Sampeyan bisa nindakake ing kantong plastik transparan kanthi tutup hermetik sing bakal diisi serat klapa (didol Kene) utawa vermiculite. Banjur, sampeyan mung kudu dilebokake ing cedhak sumber panas, amarga suhu ing njero tas udakara 20-25ºC.

Padha bakal germinate ing sasi utawa loro.

Rustitasitas

Dheweke ora bisa tahan kadhemen utawa frost. Temperatur paling sithik sing dilawan yaiku 18-20ºC.

Seneng Licuala Panjenengan.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

8 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Carolina ngandika

    Halo, kepiye carane aku bisa ndhelik godhong sing wis garing saka licuala?

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.
      Yen isih enom (1m utawa kurang), sampeyan bisa ngethok nganggo gunting pruning, yen luwih gedhe aku nyaranake nganggo piso bergerigi. Mesthi wae, ing kaloro alat kasebut, alat sing sampeyan gunakake kudu resik banget, kayata nganggo mesin cuci piring, lan garing.
      Salam 🙂

  2.   FRANCISCO SANCHEZ ngandika

    Sugeng siang, kula nduwe wit kurma Licuala. Aku mung ngganti panci lan umume godhonge wis dicincing kabeh. Iki minangka kaping pindho pangowahan pot, aku butuh pitulungan, tulung mung sing diowahi yaiku pot kabeh liyane padha. Kanggo kawigatene matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Francisco.
      Wenehi wektu. Umume godhong ditutup sawise transplantasi.
      Tetep njaga kaya biasane, aja nganti sinar srengenge langsung.
      A Salam.

  3.   Leyda Erazo ngandika

    Sugeng dalu Monica

    Aku sugeng sampeyan ing blog, apik banget. Aku nemokake amarga aku kepengin ngerti sejatine kembang lan / utawa woh saka tanduran sing apik iki. Ibuku duwe ing kebon, kita durung nate weruh kembang utawa barang sing padha nganti sawijining dina, aku weruh ana jinis kobo utawa jojoto ijo kaya ngono, sawetara dina mengko dheweke duwe sutra jagung (kaya jenggot jagung ) banjur Lapisan ijo sing nutupi mbukak lan ngeculake, saéngga bisa muncul warna oranye sing spektakuler, ukurane udakara 20 nganti 25 cm lan pitakonane yaiku yen aku ora bisa nemokake utawa aku ora bisa nggoleki kanthi cara iki lan aku pengin ngerti luwih sithik: Aku seneng banget yen sampeyan bisa nulungi aku. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Leyda.

      Deleng, aku menehi link: kembang y woh-wohan.

      Salam 🙂

  4.   Caroline C. ngandika

    Halo, aku pengin ngerti yen telapak tangan Licuala cocog ditinggal ing kamar jodhomu. Matur nuwun

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Caroline.

      Yen kamar turu duwe windows sing njedhul akeh cahya saka njaba, bisa tuwuh kanthi apik.

      Matur suwun!