Lolium abadi

Godhong peren Lolium lurus lan ijo

Gambar - Wikimedia / Rasbak

El Lolium abadi Iki minangka suket sing ideal kanggo pekarangan, amarga gampang banget kanggo njaga lan nolak sikil sing apik. Kasunyatane, iki minangka salah sawijining sing paling akeh digunakake kanggo tujuan kasebut ing wilayah iklim sedheng lan subtropis.

Karpet sing dibentuk dadi kandhel mula dadi kepenak banget. Iki minangka tanduran paling apik kanggo piknik utawa pesta kebon. Dadi mula, aku bakal menehi crita babagan spesies sing apik banget.

Asal lan ciri

Tampilan perum Lolium

Gambar - Wikimedia / Rasbak

El Lolium abadi, misuwur kanthi sebutan ryegrass, ryegrass, ryegrass, suket inggris, ryegrass, ryegrass utawa vallico, minangka rumput abadi sing asale saka Eropa lan Afrika Lor. Nganti saiki, iki wis dikenalake ing Amerika Selatan, Australia lan Selandia Baru.

Ngembangake batang nganti 80 sentimeter, kanthi godhong utuh utawa bilobed lan lurus kanthi warna ijo peteng nggilap nganti 18cm dawane. Infloresensi kasebut kalebu pucuk sing kasusun saka spikelet kanthi kembang saben 3-10, ing njero wiji kasebut.

Kepiye cara tuwuh?

Yen sampeyan pengin duwe ramuan ing kebon iki, tulis:

Lokasi

Suket inggris minangka tanduran sing kudu tuwuh ing njaba, kanthi eksposur sing cerah. Bisa uga ana ing iyub-iyub sebagean, nanging bisa uga ora tuwuh kanthi cepet.

Bumi

Tuwuh ing lemah sing subur lan lemes. Yen sampeyan ora kaya ngono, sadurunge nindakake apa wae, sampeyan kudu nyiyapake lemah, pouring pupuk pitik kandel 5-10cm ing saindenging lemah sing pengin ditandur, lan dicampur karo lemah. Siji-sijine sing kudu dielingi yen pupuk iki konsentrasi banget, lan yen seger bakal ngobong oyot tanduran, mula supaya ora ana masalah sawise ditambah lan dicampur karo lemah, udakara 10 dina suwene.

Sampeyan bakal nemokake kompos iki kanggo didol ing toko online, nursery, lan sanajan sampeyan ngerti sapa sing duwe pitik, mesthine bakal njaga rerehe kewan kasebut lan diwenehi karung.

Irigasi

Kembang kembang peri Lolium apik banget

Gambar - Flickr / Josh * m

Ora bisa nahan hawa garing utawa banyu sing kakehan. Kajaba iku, nalika musim panas sampeyan kudu asring banyu amarga lemah cepet banget, nanging sajrone taun ora bakal dibutuhake. Dadi, sepira kerepe kanggo ngombe peroli Lolium? Pancen, gumantung saka iklim ing ndhuwur kabeh 🙂: ing irigasi sing panas lan garing kudu asring, ing suhu sing sedheng lan lembab rada langka.

Kanggo menehi ide, aku bakal ngandhani apa sing biasane ditindakake ing wilayahku (kidul Mallorca, suhu maksimal 38ºC ing wulan Agustus / September lan minimal -1,5ºC ing wulan Februari kanthi dhasar tartamtu lan ringkes; udan musatake ing wulan April / Mei lan saka September nganti Desember, ndhaptar nganti 350mm / taun):

  • Musim semi: siraman saben 2 utawa 3 dina. Yen ana ramalan udan, mula ora bakal disiram nganti kita waca yen wis kawujud utawa durung.
  • Panas: nyiram saben dina. Suhuane dhuwur banget lan bantala meh sewengi meh garing.
  • Musim gugur: padha karo musim semi.
  • Mangsa: siraman saben 3-4 dina.

Kanthi iki, sampeyan bakal bisa ngerteni luwih akeh nalika ngombe ing wilayah sampeyan, nanging yen sampeyan ora ragu-ragu, hubungi kita 🙂.

Mesthi wae irigasi kudu netes. Sampeyan duwe informasi luwih lengkap babagan iki Kene.

Sows

Ing musim semi, nalika risiko frost wis liwati. Sawise nyiyapake lemah, nyopot watu, diwenehi pupuk lan diratakan (kanthi urutan iki), sampeyan kudu nyebar wiji sithik kanthi nyebar nanging ora nyoba nggawe tumpukan.

Panen

Yen wis thukul udakara 3cm, mula sampeyan kudu motong. Lan baleni luwih utawa kurang lan gumantung saka swasana sewulan sapisan utawa rong wulan.

Pelanggan

Ing musim semi lan musim panas, kanthi pupuk khusus kanggo suket sawise indikasi sing kasebut ing kemasan.

Wabah lan penyakit

El Lolium abadi Angel banget; Nanging, yen kondisine ora cocog lan, utamane, yen disiram kakehan, bisa diserang jamur, kayata Fusarium utawa Rhizoctonia. Ing kasus kasebut, kudu diatasi nganggo fungisida, ing ngisor indikasi sing kasebut ing wadhah kasebut.

Masalah liyane sing sampeyan alami yaiku sing nyebabake moles, utawa uga kewan ingon-ingon (segawon lan kucing), amarga urin kuwat banget, lan yen nambahake, dheweke asring nggali lemah (sawetara kanggo seneng-seneng utawa bosen, lan liyane kanggo ngubur kotorane) bakal menehi saran supaya sampeyan nglindhungi, paling ora nganti sampeyan wis nggawe karpet ijo lan kandhel 🙂.

Rustitasitas

Nolak nganti -6ºC.

Apa gunane?

Suket-suket

Peroli Lolium minangka suket sing digunakake minangka suket

Iki digunakake minangka pekarangan kanggo rustisitas lan gampang dirawat. Kajaba iku, katon apik banget ing kebon apa wae.

Pakan ternak

Iki minangka panggunaan liyane sing paling penting. Biasane ditanduri, ditinggal thukul kanggo sawetara wektu, amarga tingkat tuwuhane cepet banget, lan banjur diidini sapi. Nanging, kudu dipikirake yen bisa nyebabake getih muncul ing cipratan (hematuria) amarga ngemot protein sing berlebihan.

Apa sampeyan mikir babagan kembang api abadi? Apa sampeyan kenal karo dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Patricio ngandika

    Matur nuwun kanggo informasi! Aku mung nyebar winih winih lan nandur suket iki kanthi kenceng. Saiki aku ngerti kabeh sing dibutuhake supaya ora mateni dheweke !! 🙂

    1.    Monica Sanchez ngandika

      We are seneng yen wis kasedhiya kanggo sampeyan 🙂