Honeysuckle Mediterania (Lonicera implexa)

Lonicera implexa

Dina iki kita kudu ngomong babagan tanduran sing berkembang ing wilayah kita. Babagan babagan honeysuckle mediterania. Jeneng ilmiah yaiku Lonicera implexa lan iki uga dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata legging lan dedikasi saka Prawan amarga bentuk penasaran. Yaiku jinis shrub sing duwe ijo ijo lan pendaki, mula cocog kanggo eksotik tembok ing kebon utawa omah kita.

Tetep lan maca artikel iki, amarga kita bakal ngandhani kabeh sing kudu sampeyan ngerteni saka honeysuckle Mediterania, saka kabeh ciri nganti perawatan sing dibutuhake.

Karakteristik utama ing Lonicera implexa

Semak honeysuckle Mediterania munggah shrub

Tanduran iki kalebu kulawarga Caprifoliaceae lan, kaya sing wis diandharake sadurunge, kalebu jinis semak cemara sing saya ijo. Nduweni batang glabrous lan godhonge kulit karo bentuk ovate. Nduweni godhong akeh ing sisih ndhuwur sing dipasang ing pangkal saka batang lan cabang. Kembangé semu abang utawa kuning, kanthi sawetara infloresensi terminal sing bisa ditampilake kanthi angka 2 nganti 9.

Kembang kalebu jinis pubescent lan wujude kaya driji cilik. Mula diarani jeneng khusus kanggo prawan. Dene woh-wohan kasebut ngasilake woh wohan beri abang kanthi bentuk ovoid. Sabanjure, woh-wohan kasebut ngemot wiji warna krim ing njero.

Kita bisa ketemu honeysuckle Mediterania ing kabeh jubin sing cocog karo Laut Tengah (yaiku, termomediterania, mesomediterania lan supramediterania). Umume tuwuh kanthi subur ing iklim sing luwih panas kaya semi-garing lan subhumid. Ing Spanyol, nganti tekan saindenging wilayah Mediterania lan, contone, ing Murcia, tuwuh ing saubenge wilayah sing alas lan rimbun. Uga katon ing sawetara wilayah ing njero Semenanjung Iberia. Wilayah sing paling akeh populasi honeysuckle yaiku ing Murcia lan, kanthi luwih sithik, ing Kapuloan Balearic lan Canary.

Wektu kembang wiwit wulan Maret nganti Juni lan antarane wulan pungkasan mangsa panas lan wiwitan musim gugur yaiku nalika woh-wohan mateng.

Honeysuckle Mediterania digunakake

Godhong lan kembang implexa Lonicera

Kaya sing wis kasebut ing wiwitan artikel, jinis tanduran pendakian iki sampurna kanggo nambah sentuhan eksotis ing kebon kita. Dadi kanggo ningkatake tampilan sawetara struktur kayata tembok, pager, pergola, gerbang, lsp. Cukup dekoratif lan bisa narik kawigaten luwih saka siji. Bisa ditemokake ing pirang-pirang wilayah minangka bagean saka ruang kebon, ing persimpangan lan dalan sing wis amba.

Cocog banget kanggo jinis iki amarga duwe kapasitas adaptasi sing gedhe. Kajaba iku, amarga dudu pendaki, dadi luwih ringkih yen pruning terus. Yen kita pengin tanduran disedhiyakake sejatine kanggo hiasan, mula kita kudu pruning secepat mungkin. Mangkene carane menehi bentuk sing dikarepake, saliyane menehi ukuran sing cukup supaya ora tuwuh saya gedhe. Amarga kapasitas adaptasi lan toleransi kanggo pemangkasan, bisa dideleng minangka semak ing sawetara pager sing dipasang ing lereng, ing medium lan uga ing kasur semak kanthi kembang liyane sage, lavender lan tanda bintang.

Iki tanduran sing apik kanggo nyegah nyebarake tanduran sing nyerang kondhang ing jagading kebon. Tanduran kasebut yaiku Lonicera implexa.

Perlu perawatan saka Lonicera implexa

Woh-wohan ing honeysuckle Mediterania

Kita bakal njlentrehake perawatan sing dibutuhake tanduran iki supaya tuwuh kanthi sampurna lan bisa menehi sentuhan sing dibutuhake ing kebon kita. Sing pertama yaiku dununge. Sanajan bisa tuwuh kanthi apik ing semi-shade lan malah iyub-iyub, sing paling apik kanggo dheweke yaiku kena srengenge. Contone, yen kita lebokake ing papan sing luwih teduh, bisa thukul padha wae, nanging ora bakal duwe kembang kaya kembang srengenge.

Bisa tahan beku sing ora dawa banget. Yen kita ngerti manawa frosts tahan luwih saka telung dina, luwih becik nyelehake plastik ing tembok kanggo nyuda adhem nalika wengi. Dene kanggo lemah, bisa urip ing lemah wae, anggere duwe saluran sing apik lan bahan organik cukup. Penting lemah ora genah utawa tanduran bakal lemes banget. Sanajan bisa urip ing meh kabeh jinis lemah, luwih seneng sing calcareous. Ing kene kita bakal duwe tingkat tuwuh kembang lan kembang paling apik.

Minangka tanduran sing nyebar ing saindenging Mediterania, biasane ora udan sing akeh banget. Mangkono, tahan rada garing, nanging ora suwe. Wangsulan: Bab ingkang paling apik ing kasus kasebut, lan supaya aja nganti keprungu driji, yaiku ngenteni nganti garing nganti lemah (yen ora udan mesthi). Sing paling umum yaiku kudu banyu kaping pindho saben minggu ing mangsa sing luwih anget spring lan panas.

Ora butuh akeh kompos. Sing ideal yaiku pupuk kompos nalika musim gugur. Pruning paling apik ditindakake sawise ditandur, sanajan bisa ditoleransi kanthi cukup. Ora ana masalah penyakit lan penyakit.

Perkalian saka Lonicera implexa

Perlu perawatan honeysuckle Mediterania

Cara paling apik kanggo ngasilake tanduran iki yaiku kanthi winih. Wiji kasebut dipikolehi saka woh wohan beri sing duwe woh sing wis kasebut ing deskripsi. Dheweke diekstrak saka njero buah lan kita wisuh. Banjur kita ngidini supaya garing lan layar. Sawetara panliten negesake manawa asil sing beda bisa dipikolehi, gumantung saka perawatan sing ditindakake kanggo wiji.

Sawetara pratelan yen stratifikasi ing pasir basah ing 4 derajat nganti pirang-pirang wulan sadurunge nyebar ing wulan semi, asil sing apik bakal dipikolehi. Wong liya mikir yen luwih becik ditandur lan njaga suhu sing stabil antara 25 nganti 30 derajat suwene 5 dina banjur diwenehi 2 derajat sajrone pirang-pirang wulan kanthi total peteng.

Saiki, sing paling ditrima yaiku cara germinasi sing ngasilake tundhuk wiji ing scarification ing banyu sawetara dina lan banjur njaga kisaran suhu antara 16 lan 26 derajat. Mangkene supaya sampeyan entuk asil sing luwih apik ing perkalian.

Muga-muga tips iki mbantu sampeyan seneng Lonicera implexa lan sentuhan khusus.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Komentar, ninggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   ALVARO ngandika

    Yen ora ana hama utawa penyakit, pancen salah, aku duwe ing pekarangan lan yen ana penyakit utawa penyakit, yakin manawa bakal mlebu ing implexa Lonicera, bakal entuk kabeh. Dadi tanduran liar, yen dilebokake ing teras, utawa ing kebon, ora duwe fauna sing ana ing sekitare kanggo ngontrol hama lan penyakit sing nyebabake. Saiki ... sajrone setaun, cochineal cottony wis nyebabake aku kaping 3 (taun iki mlebu kanthi kuat), 2 kali laba-laba abang lan saiki jamur bubuk wis ngeculake ... Aku mutusake kanggo menehi pilihan bebas ... yen bisa urip kanthi apik lan uga ora… .cetha yen teras ora papan sing paling cocog kanggo tanduran sing megah iki: c