Honeysuckle Jepang (Lonicera japonica)

Dekorasi japonica Lonicera

Dina iki kita bakal ngomong babagan jinis liyane honeysuckle sing uga duwe macem-macem panggunaan ing kebon lan cukup misuwur. Iki minangka honeysuckle Jepang. Jeneng ilmiah yaiku Lonicera japonica lan iki uga dikenal kanthi jeneng umum liyane kayata honeysuckle Jepang lan honeysuckle manis. Yaiku jinis shrub kanthi kecenderungan pendakian sing kalebu kulawarga Caprifoliaceae.

Muga-muga postingan iki narik kawigaten sampeyan, amarga kita bakal nerangake kabeh ciri, kabutuhan lan perawatan sing dibutuhake kanggo njaga taman. Apa sampeyan pengin ngerti luwih lengkap babagan Lonicera japonica?

Karakteristik utama

Panganggone Lonicera japonica

Tanduran semak utawa deciduous minangka shrub. Dikenal kanthi jinis agul-agul, amarga bisa ngreksa godhonge nalika musim saljuanggere suhu ora sithik banget. Dawane godhong elips, akumulasi, lan ngelawan.

Iki minangka semak belukar sing umure nganti 5 meter lan tuwuh kanthi cepet. Mung sajrone setaun bisa tuwuh nganti pirang-pirang meter. Ukurane nggawe dheweke sampurna kanggo ndhelikake papan sing ora apik kaya pager kawat sing luwih teyeng, gudang lawas utawa kanggo dekorasi kebon. Dheweke dihargai banget ing jagad dekorasi amarga tanduran ora nuntut banget. Iki uga digunakake kanggo nutupi sawetara pergola lan strip sing wiyar ing lemah.

Mekar nalika musim semi nalika suhu luwih dhuwur, kurang luwih udakara wulan Mei utawa malah wiwitan wulan Juni. Kembang tahan nganti pertengahan musim panas lan ngasilake klompok kembang sing bentuke tubular gedhe. Werna putih, sanajan tuwuh, dheweke entuk warna sing luwih kuning.

Kembang Biasane dingerteni amarga ambune sing kuat lan wis suwe. Mula, salah sawijining jeneng umum yaiku honeysuckle wangi. Woh-wohan kasebut minangka klompok woh wohan beri sing duwe bentuk oval sing duwe warna abang nalika tuwuh lan mambu karakteristik sing luwih apik kanggo nambah bau sakabehe tanduran.

Migunakake saka Lonicera japonica

Kembang japonica lonicera

Tanduran iki duwe macem-macem kagunaan ing pirang-pirang wilayah. Panganggone pisanan yaiku estetika. Biasane sing utama lan digawe saka dekorasi kebon lan kanggo nutupi sawetara perkara sing ora apik ing kebon. Bisa diselehake ing tembok, pager lan digunakake kanggo diselehake ing pager. Ing pergola, katon apik banget amarga duwe karakter pendakian sing bakal menehi sentuhan sing luwih penasaran.

Uga bisa digunakake kanggo nutupi lemah sing ora duwe suket lan ngrusak harmoni kebon utawa menehi privasi luwih akeh ing ruang pribadi sampeyan. Bener, kadang-kadang kita ora kepenak ing kebon utawa ing teras amarga wong sing liwat ing njaba ndeleng kita. Mesthine yen kita menehi warna semak honeysuckle saka Jepang, kita bakal bakal luwih tenang.

Tanduran iki uga nggunakake obat-obatan umum. Iki digunakake kanggo nambani sawetara jinis kahanan. Iki nduweni fungsi antibakteri, antivirus, diuretik lan pemurnian. Iki uga digunakake kanggo nyuda demam.

Syarat lan perawatan

Jepang honeysuckle nganggo kabel berduri

Kita bakal njlentrehake persyaratan sing dibutuhake tanduran iki supaya pertumbuhane optimal lan kita bisa nggunakake kemampuane kanggo dekorasi lan mabuk nalika mambu. Sampeyan butuh lokasi sing cerah, nanging ana iyub-iyub. Jam sinar srengenge langsung ora kudu suwe, utawa bisa ngrusak kain sampeyan (utamane ing mangsa panas).

Papan sing paling apik ing omah yaiku papan sing madhep ngalor. Kanthi cara kasebut, sampeyan ora bakal nemoni masalah srengenge langsung ing wulan sing panas lan sampeyan bakal bisa nindakake fungsi sing luwih apik minangka pendaki. Babagan suhu, Paling becik, kudu dijaga kisaran antara 10 lan 25 derajat. Sajrone mangsa bisa uga ana wektu sing angel kanggo njaga suhu kasebut, nanging bisa tahan suwe. Ing mangsa panas, yen kita lebokake ing iyub-iyub utawa iyub-iyub, ora bakal ana masalah suhu sing dhuwur.

Babagan irigasi, iku ora nuntut babar pisan. Iki minangka tanduran sing dituntut banget amarga sarat mbanyoni kurang lan tahan banget kanggo kahanan garing. Indikator sing bakal ngandhani nalika ngombe maneh yaiku lemah sing garing. Ing wulan sing adhem, ora perlu ngombe, kajaba ora ana wulan lan wulan sing ora udan babar pisan.

Iku meh kabeh jinis lemah. Sing ideal yaiku nyelehake awake dhewe ing wong sing duwe luwih lembab lan kasusun saka marl sing diperkaya karo bahan organik.

Pangopènan, hama lan penyakit

Lonicera japonica

Kaya sing wis kasebut sadurunge, tanduran minangka tanduran sing tuwuh kanthi kuat, mula dadi invasi. Luwih becik ngontrol tuwuhing pruning. Pruning kudu rampung sawise mekar, nyopot sisih njaba kanggo ngindhari zona sing mati, ing njero ruangan lan ing njobo ruangan. Mula, kita bakal ngrangsang pangembangan keturunan anyar. Paling apik nggawe a pruning rejuvenasi saben 3 utawa 4 taun kanggo ngiyatake kanthi apik.

Ing antarane penyakit kasebut, kita bakal nemokake godhong garing sing disebabake jamur sing ngasilake nalika musim udan. Kanggo ngrampungake, perawatan jamur kayata tembaga oxychloride bisa digunakake.

Yen sampeyan bisa ndeleng manawa godhong ditutupi miselium putih, mula diserang jamur lan nandhang lara jamur bubuk. Bisa diperang karo fungisida antioidium kayata belerang.

Minangka hama, bisa diserang dening mealybugs, aphids lan ulat rokok.

Kita bisa nambah honeysuckle ing Jepang kanggo wiji sing bakal ditandur nalika musim semi. Nalika tanduran isih enom, kudu dijaga dhewe ing pot cilik lan dipindhah yen wis cukup. Iki nyebar kanthi apik kanthi saham kayu ing musim semi lan kanthi lapisan, amarga pandhuan bisa njupuk oyot ing endi wae.

Muga-muga kanthi informasi iki sampeyan bisa seneng luwih akeh Lonicera japonica.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

2 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Raquel ngandika

    Matur nuwun kanthi sanget, informasi lengkap, gampang disimpen

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Kita seneng ngerti yen sampeyan seneng, Raquel.