Kagunaane beda saka bumi diatomaceous

bumi diatomaceous

Bumi ingatomaceous Bisa digunakake minangka insektisida kluwarga, kanggo kewan, ing kebon lan panggunaan liyane. Produk iki cukup migunani lan serbaguna ing pirang-pirang aspek kaya sing bakal dideleng ing ngisor iki lan sing paling apik yaiku produk ekologis sing cukup efektif.

Salah sawijining kaluwihan iku ora mengaruhi kewan utawa wong lan duwe akeh aplikasi liyane ing njaba kebon. Apa aplikasi lan panggunaan bumi diatomaceous?

Bumi ingatomaceous

bumi diatomaceous minangka insektisida

Kaping pisanan, kanggo nerangake panggunaan bumi sing beda-beda, aku kudu nerangake apa sejatine. Diatom minangka alga uniselular fosil sing nduweni lapisan silika. Apa diatom sing nulungi kita, yaiku kanthi nutupi silika iki, nalika ana serangga karo serangga sing nyoba nyerang tanduran kita, iku tindikan lapisan keratin sing nutupi lan nyebabake mati amarga dehidrasi.

Kanggo ngerteni, bumi sing diatomi yaiku bubuk putih sing padha banget karo bubuk talcum, sing biasane diaplikasi lebu. Sampeyan uga bisa diencerke ing banyu supaya aplikasi tartamtu luwih gampang.

Migunakake bumi sing diatomasi

panggunaan bumi diatom ing jeruk

Kita wis nyebutake manawa minangka insektisida sing apik kanggo kabeh jinis serangga. Minangka insektisida sing tumindak mekanis, amarga ngilangi tameng keratin, serangga ora bisa adaptasi lan ngasilake resistensi. Iki kedadeyan karo insektisida kimia liyane, sing suwe saya suwe ora efektif.

Salah sawijining kaluwihan gedhe ing panggunaan bumi diatomaceous minangka insektisida yaiku amarga kasusun saka alga, mula bisa dibuwang, mula ora ana sampah sampah sing ana racun, mula bisa digunakake kanthi sampurna ing kebon kutha, ing papan umum wilayah lan dalan kanggo manungsa lan kewan, amarga minangka insektisida sing ora bahaya.

Iki uga bisa digunakake kanggo deworm sawetara kewan.

Nggunakake bumi diatom minangka pengontrol hama

Siji bab sing apik sing ditemokake babagan bumi sing diatomasi yaiku nglawan hama sing akeh masalah serangga liyane, kayata siput utawa nematoda. Ora mung tumindak kanthi cepet, nanging kanthi nyebarake area sing akeh, sampeyan bakal entuk efek tahan lama lan pencegahan.

Efek banget tumrap serangga tartamtu kayata aphids, mealybugs, tungau laba-laba, keputihan, siput lan siput, semut, nematoda lan ulat.

Nggunakake bumi diatomaceous minangka pupuk

aplikasi bumi diatomaceous

Keuntungan liyane sing gedhe saka nggunakake bumi sing diatomasi yaiku digawe saka ganggang, minangka pupuk sing apik. Nduweni macem-macem nutrisi lan mineral sing ditemokake ing pupuk liyane sing adhedhasar nitrogen, kalium, lan fosfor. Iki minangka basis panganan kanggo akeh tanduran.

Nggunakake bumi diatomasi kanggo nyegah penyakit

Ing omah kaca bibit, penyakit sing disebabake asor lan kahanan suhu bisa dicegah kanthi cara nyebarake lemah sing diatom ing bibit. Suhu lan asor sing dhuwur bisa dadi fokus jamur lan bakteri.

Nggunakake bumi sing diatomasi kanggo ngrusak kucing lan segawon

Kanggo nyuda kucing utawa asu sampeyan, sampeyan kudu ngencerake sendok bumi sing ora subur ing liter banyu lan lebokake kulit kulit kewan kasebut. Iki mbantu nyegah ngarsane kutu tanpa mbebayani kesehatane kewan amarga ora mbebayani.

Nggunakake bumi diatomasi minangka deodorizer

Iki digunakake kanggo mbusak ambu ora enak saka papan kayata kothak kucing. Sande bakal tetep luwih resik luwih dawa lan bakteri tetep adoh.

Pungkasan, bisa digunakake kanggo panggunaan liyane kayata nyegah hama ing omah unggas lan kandhang, tumrap kutu lan kanggo ngontrol kutu. Kanthi cara iki kita bisa njaga kesehatan pitik sing apik. Kajaba iku, tumrap kutu, kudu nambah 1% botol sampo bumi sing diatomasi supaya bisa nambani kutu.

Kaya sing sampeyan ngerteni, bumi sing diatomi minangka produk ekologis sing migunani banget lan kanggo pirang-pirang wilayah.


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

6 komentar, tinggalake sampeyan

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake.

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.

  1.   Alfredo Sanchez A. ngandika

    Sugeng siang, kula kepengin banget nggunakake bumi diatomasi kanggo ngontrol hama lan liya-liyane, saiki pitakonane: kepiye carane bisa entuk bumi sing ora subur lan ing endi? Aku seneng banget karo informasi, matur nuwun amarga wis nampa.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Hai Alfredo.
      Sampeyan bisa nemokake didol ing amazon lan toko online.
      A Salam.

  2.   Gusti Yesus ngandika

    Halo, apa sampeyan spodéis ora nuduhake toko online sing dipercaya sing dudu amazon?.
    Matur nuwun.

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo, Gusti Yesus.
      Yen sampeyan ora seneng karo amazon, sampeyan uga bisa nemokake ing centromascotas.es
      A Salam.

  3.   Veronica ngandika

    Sugeng siang, rumangsa, bumi sing nyenengake iki apik banget, migunani kanggo kabeh kewan lan dudu toksik. Pitakonanku yaiku yen luar biasa amarga bisa nggunakake insektisida lan pupuk tossic lan mbebayani kanggo kesehatan masarakat. Matur suwun lan salam

    1.    Monica Sanchez ngandika

      Halo Veronica.
      Miturut pendapat pribadi, iki ora digunakake amarga durung dingerteni, utawa amarga ora didol kaya insektisida lan pupuk kimia / senyawa.

      Pungkasane, dhuwit dadi bos.

      Greetings.