Mahogany Mahogany (Didymochlaena truncatula)

Godhong Mahoni Mahoni

El mahoni mahoni Iki minangka pakis sing megah sing saiki ditandur minangka kebon omah lan ing kebon sing anget. Godhong (godhonge) cukup dawa, kanthi warna ijo sing asri, mula sajrone taun sampeyan bakal bisa ngrasakake sudhut sing istimewa banget.

Tingkat tuwuhane sedheng, tegese ora alon nanging ora cepet banget. Saben taun bakal ngasilake udakara udakara 4-5 godhong, saengga gampang digatekake saka siji mangsa menyang mangsa liyane. Iki file sampeyan.

Asal lan ciri

Mahogany Maidenhair View

Protagonis kita minangka pakis sing asale saka Amerika, khusus Amerika Serikat, Meksiko, Panama kidul, Brasil lan Kuba. Jeneng ilmiah yaiku Didymochlaena truncatula, lan dikenal kanthi jeneng mahoni maidenhair. Ditondoi kanthi nduwe fronds (godhong) bipinnate, warna ijo, lan spora coklat ringan. Ndhuwur udakara 1,5 meter.

Pangopènane gampang banget, cocog kanggo pamula, saengga sampeyan ora bakal nemoni masalah kanggo nikmati kaendahane wiwit pirang-pirang taun.

Apa sing dadi perhatiane?

Mahoni Mahoni

Yen sampeyan pengin duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi:
    • Eksterior: ing semi-shade, ing sangisore cabang-cabang wit liyane kayata.
    • Ing njero ruangan: ing ruangan sing akeh cahya alami, nanging ora cahya langsung, lan ing endi asor lingkungane luwih dhuwur (Kene sampeyan duwe trik kanggo njupuk).
  • Irigasi: asring. Sampeyan kudu disiram 3-4 kali seminggu nalika musim panas, kurang luwih suwene taun. Gunakake banyu udan utawa tanpa jeruk nipis.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: subur, rada asam (pH 5 nganti 6), kanthi saluran pembuangan apik.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kudu dibayar pupuk ekologis, nggunakake cairan yen dicampur.
  • Multiplikasi: dening divisi saka grumbulan ing awal spring.
  • Rustitasitas: peka adhem. Yen suhu mudhun ngisor 12ºC, sampeyan butuh proteksi.

Apa sampeyan mikir babagan mahoni mahoni?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.