Crown (glauca Coronilla)

Tampilan kembang glauca Coronilla

Gambar - Wikimedia / Ghislain118

La Makutha glaucous iki shrub sampurna kanggo kaget. Iki minangka salah sawijining, amarga godhonge ijo, ora dingerteni, nanging nalika mekar dadi tontonan, amarga ditutupi meh kabeh karo kembang kuning sing apik.

Kajaba iku, tahan uga kanthi suhu dhuwur lan ora kena pengaruh nalika kurang musim panas. Terus maca kanggo ngerti luwih lengkap.

Asal lan ciri

Tampilan tanduran mahkota

Punika a semak ijo sing jenenge ilmiah yaiku Coronilla valentina subsp. glauca o Makutha glaucous, misuwur kanthi jeneng makutha, rue Inggris, sprig emas, coletuy, carolinas utawa spangle. Iki asale saka wilayah Mediterania, ditemokake ing tengah lan sisih kidul Semenanjung Iberia, ing pulau-pulau Mallorca lan Menorca, lan Afrika sisih Lor-kulon, ing ketinggian 0 nganti 1000 meter ing sadhuwure segara,

Tekan dhuwur antara 50 nganti 100cm, tegak lan branched. Godhonge wis pinnate ganjil, kanthi leaflet 2 utawa 3 pasang dawane 2cm. Kembang kasebut kuning, dawane 7-12mm, lan umbel ditemokake. Woh-wohan kasebut ukurane dawa 1cm lan gantung sing isine 5 nganti 1 wiji.

Apa sing dadi perhatiane?

Makutha glaucous

Gambar - Wikimedia / Júlio Reis

Yen sampeyan pengin duwe spesimen payet, disaranake menehi perawatan ing ngisor iki:

  • Lokasi: mesthine ana ing njaba, kanthi srengenge kebak.
  • Bumi:
    • Panci: sampeyan bisa nggunakake medium sing tuwuh universal, utawa campuran gambut ireng karo mulsa y mutiara ing bagean sing padha.
    • Taman: thukul ing lemah calcareous.
  • Irigasi: udakara 3 kali seminggu nalika musim panas, luwih sithik taun suwene.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk kayata guano, pupuk kandhang o kompos. Sampeyan mung kudu ngerti yen ana ing pot luwih becik nggunakake pupuk cair, tindakake pandhuan sing ditemtokake ing wadhah kasebut.
  • Multiplikasi: dening wiji lan stek ing musim semi.
  • Pruning: pungkasan mangsa adhem. Cukup ditoleransi, dadi sampeyan bisa mbentuk grumbulan utawa sapling.
  • Wabah lan penyakit: Angel tenan.
  • Rustitasitas: tahan es nganti -7ºC.

Apa sampeyan mikir Apa sampeyan seneng?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.