Mahkota Pengantin (Francoa)

Franco sonchifolia

Tanduran dikenal minangka Makutha penganten dheweke ayu banget. Dheweke ngasilake kembang cilik nanging apik ing saindhenging musim panas lan nganti wiwitan musim gugur, lan uga, amarga nduweni dhuwur sing sampurna kanggo dipasang ing papan sing dikarepake, kanthi taman bisa duwe teras utawa teras sing apik.

Yen sampeyan rada bosen ndeleng tanduran sing padha, utawa yen sampeyan kudu menehi bunga ing pojok favorit, sampeyan bakal ngerti kanthi jero.

Asal lan ciri

Kembang Francoa

Istilah mahkota ing perkebunan nuduhake serangkaian tanduran herbal sing endemik ing Chili sing kalebu genus Francoa, sing kasusun saka pitung spesies ing antarane yaiku F. apendiks Lan F. sonchifolia. Ukurane nganti dhuwur nganti siji meter. Godhonge bunder, tuwuh ing rosette, lan ijo tuwa.

Kembang kasebut dikelompokake ing klompok kompak, ukurane udakara 2 sentimeter, lan bisa dadi putih utawa jambon. Dheweke mekar ing musim panas lan awal musim gugur.

Apa sing dadi perhatiane?

Francoa

Yen sampeyan wani duwe salinan, disaranake sampeyan menehi perawatan kasebut ing ngisor iki:

  • Lokasi: njaba, ing srengenge kebak. Sampeyan uga bisa duwe ing semi-shade yen dheweke nampa luwih akeh cahya tinimbang shade.
  • Bumi:
    • Panci: landasan universal sing akeh dicampur karo 30% perlite.
    • Taman: ora preduli anggere wis got sing apik lan subur.
  • Irigasi: Bakal gumantung ing musim uga iklim, nanging umume kudu disiram sekitar 3-4 kali seminggu nalika musim panas lan saben 4-5 dina suwene taun.
  • Pelanggan: wiwit awal musim semi nganti pungkasan musim panas kanthi pupuk organik saben wulan.
  • Multiplikasi: dening wiji ing musim semi. Sows langsung ing wiji.
  • Rustitasitas: tahan kadhemen lan frosts nganti -4ºC. Yen luwih adhem ing wilayah sampeyan, lindhungi mahkota pesta ing omah, ing ruangan sing padhang tanpa draf.

Apa pendapat sampeyan babagan tanduran iki? Apa sampeyan ngerti dheweke?


Konten artikel kasebut sesuai karo prinsip kita yaiku etika editorial. Kanggo nglaporake klik kesalahan Kene.

Dadi pisanan komentar

Ninggalake komentar sampeyan

Panjenengan alamat email ora bisa diterbitake. Perangkat kothak ditandhani karo *

*

*

  1. Tanggung jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan data: Kontrol SPAM, manajemen komentar.
  3. Legitimasi: idin sampeyan
  4. Komunikasi data: Data kasebut ora bakal dikomunikasikake karo pihak katelu kajaba kanthi kewajiban ukum.
  5. Panyimpenan data: Database sing dianakake dening Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Kapan wae sampeyan bisa matesi, mulihake lan mbusak informasi sampeyan.